torsdag 7 april 2011

Balsam för själen....


Att vara i mitt växthus är ju balsam för själen....dock inte alltid för hjärtat!
Har en viss fobi (läs skräck!) för spindlar i alla dess former och storlekar och i helgen när jag glatt visslande lyfte på en kruka i växthuset så var han där, stor som en lurvig fågelspindel! Vi stirrade på varandra i 2 sekunder sen sprang jag gallskrikandes med håret på ända in till man  "Ring brandkåren! Anticimex! Du måste spruta DDT i hela växthuset - VAD SOM HELST!!!"
Min man som är en sann djurvän kan inte förstå varför jag alltid måste bli hysterisk över något så harmlöst som en liten spindel och att man alltid ska vara snäll mot djur...Jo jo jag ÄR snäll mot djur men spindlar är mer ODJUR i mina ögon! Insåg ganska snabbt att min man varken skulle ringa brandkåren eller spruta DDT så det var bara att ta plan B..."Ok, du får gå ut och koppla honom och sen leda honom till Ölands djurpark där han förmodligen hör hemma - för i bilen får han inte plats, han är för STOR!"
Med dom slutorden satte jag mig ute på verandan och kikade mot växthuset..hm..jag tänker inte ha delad vårdnad av växthuset med detta gigantiska odjur...jag får tänka ut något!

Kram!

tisdag 5 april 2011

Här är gudagott att vara.....Här är det gudagott att vara... och det är i mitt växthus! Här stannar tiden upp och har man haft en stressig dag finns inget bättre än att gå ut här och bara vara för sig själv en stund - det är verkligen balsam för själen!
På plantskolan hittade jag så söta penséer med krusig kant som fick följa med hem...nu är det dags att hälsa våren välkommen!

Ha det gott!

söndag 3 april 2011
Så var det söndag igen! Sovmorgon och en lång och god frukost.... sämre start på dagen kan man ha!
Färska bär finns alltid på frukostbordet, allt efter säsong. Hittade så fina och supergoda jordgubbar i affären, det tillsammans med jordgubb & smultronfil - gudomligt gott!
Här omkring finns en hel del jordgubbsåkrar, på sommarkvällarna doftar det underbart av solvarma jordgubbar och oftast går det ju inte att gå förbi utan att plocka några....och hoppas på att bonden inte upptäcker en!
Ha en härlig söndag!

lördag 2 april 2011

Jag har fått paket!

Bloggvärlden är verkligen helt fantastisk! Genom bloggen har jag lärt känna Ilona som bor i Holland och har sommarhus här på Öland, kul att utbyta tankar och idéer och hon älskar ön lika mycket som jag gör...
Häromdagen kom ett stort paket från henne med dessa ljuvliga saker i...2 gamla postsäckar med tryck, de gooodaste kakor jag någonsin ätit, Stroopwafels, som våfflor med seg god kola i - himmelskt goda! I paketet låg också 2 jättefina holländska tidningar Home Brocante, en blandning mellan Jeanne d´arc Living Magasin och Lantliv!
Postsäckarna har jag redan en idé vad jag ska göra med, kakorna är uppätna (!) och tidningarna har jag snart bläddrat sönder....
TACK snälla Ilona för alla fina saker och välkommen till ön snart!

fredag 1 april 2011

April, april....


Ja då var man hemma igen på ön efter en hel del farande...skönt...hemma bäst!
Idag är det ju 1:a april, någon som gått på något bra aprilskämt? I vår lokala tidning kunde man läsa att kronprinsessan Victoria och Daniel skulle ha Kalmar slott som sommarstuga i sommar...hm....Nåja, april är det i alla fall och bara det låter ljuvligt i mina öron...vårmånad, äntligen!
I dag fick jag ett så fint paket på posten...ändå från Holland med ett underbart innehåll, ska visa er sen vad det var i paketet - blev så otroligt glad!

Önskar er alla en mysig fredagkväll!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...