torsdag 7 juli 2011

Ståtlig stockros...


Ståtlig och vacker, rikblommande i karamellfärger, lättodlad, tacksam och älskar sol - det är stockrosen i ett nötskal det! En riktigt gammal trädgårdsblomma som förr användes som läkeväxt.
Nu väntar jag med spänning på att mina vita och svarta stockrosor ska blomma. Den som väntar på något gott....Ha en fin dag!

tisdag 5 juli 2011

Sär här ska det se ut!En present precis i min stil! Min goa vän E som är florist kom med denna sötnos i helgen...
Plättar i luften i gammal lerkruka, söta torkade rosa pioner och en gammal silvergaffel med en ännu äldre gammal text - ja jag blir lyrisk! Älskar när saker och ting får en andra användning, precis så här!

Tack E för härlig inspiration och söt blomma!

måndag 4 juli 2011

Kalas i körsbärsträdet...

Ny dag, ny vecka, ny månad! Tidigt tidigt i morse började skatorna ha ett vilt kalasande i det stora körsbärsträdet utanför sovrumsfönstret, vilket kraxande och flaxande! Omöjligt att sova i det oljudet....sen började korna på ängen sitt morgonbrölande, puh...det känns som att bo på ett zoo!
Mulet och grått ute, regnet hänger i luften...jag är mer än lovligt trött...måndag, ja det är bara att bita ihop och hoppas att dagen går fort!

Hoppas ni får en glad måndag!

Psst..idag bjuder jag bara på lite köksbilder!

lördag 2 juli 2011

En härlig kväll på ön...


Hoppas ni har haft en skön och solig lördag! Nu väntar lite god mat på grillen och sen blir det en cykeltur till stranden...det är en riktigt härlig sommarkväll här på ön!

Kram!

fredag 1 juli 2011

En helt vanlig onsdag på Öland...


Oj vad jag har varit dålig på att göra inlägg denna vecka men den har varit full av roliga saker, så datorn har jag inte hunnit sitta vid...tyvärr!
Har varit en tur upp till norra delen av ön! Ett riktigt smultronställe på norra Öland är Jordhamn/Sandvik. Här är det nära både till himmel och hav, tystnaden, stillheten, doften av tång och tjära, här är lugnt och skönt, man kan strosa runt i timmar helt ensam....
Att åka hit en dag i november när höststormarna yr är helt fantastiskt, låter kanske konstigt men naturen här är karg, öländsk och väldigt väldigt vacker...

Sen gick turen vidare till fyren Långe Erik, belägen på Ölands norra udde. Fyren är 32 meter hög, byggd 1845 och det är exakt 138 trappsteg upp till utsikten! Här är otroligt idylliskt och vackert, abslout värt ett besök om ni ska uppåt på ön i sommar, här tar man gärna en kopp kaffe i det lilla caféet och bara njuter av naturen....och utsikten förstås!

Dagen avslutades med ett besök på Böda sand.....mycket folk, stor camping...jättefin lång strand men nja, inte riktigt min grej detta med camping, men kul att göra ett besök här! Kanal 5 spelar ju in en ny programserie härifrån igen nu i sommar! Kul!En härlig dag...en härlig vecka! Missa inte Jordhamn/Sandvik om ni ska till Öland....ja, bara ett litet tips från mig till dig!

Ha en jättefin fredagkväll allihopa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...