fredag 7 oktober 2011

Höstmarknad!


I dag är det den årliga höstmarknaden här i byn och solen strålar från en klarblå himmel - härligt!
På inköpslistan står fårskinnstofflor (burr, det börjar bli kallt inne), några goda rökta korvar, halmkransar och sist men inte minst gammaldags karameller....japp, det var det! Måste rusa...

Ha en underbar fredag allihop!

torsdag 6 oktober 2011

Ombyte förnöjer.....
Oj vad blåsigt det har varit här på ön i natt.....det har knakat i hela vårt gamla hus! Lika underbara soliga höstdagar som det kan vara, lika disiga grå blåsiga dagar kan det också vara...men det är väl det som är charmen med den här årstiden!
Idag är det gummistövlar och tjock tröja som gäller....igår var det shorts och linne - ombyte förnöjer!

Tjingeling!

tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag!


I dag, 4 oktober, är det Kanelbullens dag - väl värd att firas, eller hur? Vem tackar nej till en nybakad bulle till fikat? Inte jag i alla fall!
Så häng en påse med kanelbullar på grannens dörr, muta chefen med en stor nygräddad bulle inför löneförhandlingen, impa på dina arbetskamrater med lite hembakat till förmiddagsfikat....eller bara njuuut ett gäng bullar alldeles själv med en stor kopp kaffe!

Önskar er en riktigt bra dag!

söndag 2 oktober 2011

Skördefesten del 2....

Ja då var årets skördefest över...det har varit en härlig helg med mycket mycket folk och massor av roliga saker att se och göra! Skördefesten handlar mycket om mat och själv tycker jag om att hitta dom där små ställena som odlar och säljer grönsaker och frukt, ekologiskt och närodlat - kan inte bli bättre!
Det här mysiga stället heter Portskjulet och ligger i Björnhovda, ca 2 km öster om Färjestaden. Här hittar man fantastiska grönsaker och deras ekologiska marmelader smakar helt gudomligt gott!
Nu väntar en balja te och och lite rostat bröd med Portskjulets egna gyllenbärsmarmelad på...sååå gott!

Sköt om er!

lördag 1 oktober 2011

Skördefesten del 1....Igår skulle jag ju ta en tur till östra sidan och se vad Ölands skördefest hade att erbjuda. Första stoppet blev givetvis Gårdby Kafé & Lanthandel.....och där blev jag kvar! Varför stressa runt på vägarna och sitta i bilkö när man i lugn och ro kan ta en fika i denna idyll? Nä, just det! Sötaste M bjöd på kycklingbaguett och en helt underbar smultroncupcake....himmelskt gott!
Så sant så!Helt underbara tekoppar i brunt....ska nog slå till på några stycken nästa gång!
Får se vad vi hittar på idag...solen strålar från en klarblå himmel och en långpromenad lockar mer än att trängas bland skördeglada människor...ja vi får se...dagen är lång!

Ha det så gott i höstsolen allihop!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...