fredag 6 april 2012

tisdag 3 april 2012

Arsenik och kometer!


Sist när jag var uppe på vinden hittade jag denna gamla bok - Naturläran från 1872, var bara tvungen att sätta mig och kolla i den och förlorade mig helt i denna intressanta läsning om allt från "menniskan" till "hwarjehanda sysslor och handtwerk".
Spännande läsning som "Menniskans benrangel äro öfwerallt beklädt med kött och skinn, så att intet ben synes bart utom tänderna"...hm...ja så kan man ju också beskriva det!
Sen fortsatte jag läsa om att "hwit arsenik är mycket giftigt och duger knappt till annat än det som är ondt"...intressant..."gröna färger kan äfven innehålla arsenik, så tapeter, leksaker och sockerkonfekt, som äro målade gröna, äro nästan alltid farliga för helsan", ja nu vet ni det också!
Ja det jag nu inte kan om arsenik, kometer, människan, jungfusländor och hur man kokar egen såpa är inte värt att veta!
Hittade också en gammal kokbok på vinden med recept på allt från gäddaladåb till smörstekt svan - men det är en helt annan historia!söndag 1 april 2012

Vilken helg!


Vilken helg det har varit! Och då menar jag inte i positiv mening...har haft tidernas magsjuka och var inte på benen många minuter igår, ute var det snöyra och kallt som en januaridag. Känner mig mycket bättre idag (tack och lov för Proviva - magens bästa vän!) men man är allt annat än kaxig...
Ska på en föreläsning kl 5 idag som jag länge sett fram mot, ska äta lite nu och se om magen vill gå den med!
Hoppas ni har haft en skön helg och nu tar vi nya friska tag!

Ha en fin söndag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...