Bloggintresserade

lördag 19 maj 2012

Så gudomligt gott...



Kvällarna börjar nu bli långa och ljusa...men att tända några lyktor i äppelträdet när det börjar skymma känns ganska så mysigt!
Till lunch idag blev det årets första öländska färskpotatis och sill...
En smörklick, lite flingsalt och en alldeles nykokt färskpotatis och man är i himlen! Så gudomligt gott...
Jordgubbslanden står nu i full blom här på ön så snart är det dags för nästa delikatess!

Ha en fin lördagkväll och kram på er!

fredag 18 maj 2012

Öppnar jag mitt fönster...


Pelargonerna har nu åkt ut från växthuset och kvar därinne är lite sticklingar och tomatplantor som växer så det knakar...
Syrenerna är nu nästan utslagna, utanför köksfönstret växer en enorm syrenhäck och varje morgon öppnar jag mitt fönster på vid gavel och bara njuter av väldoften...att det kan dofta så ljuvligt! Härliga härliga vår!

Önskar er alla en mysig fredagkväll!




onsdag 16 maj 2012

Ryggläge i solstolen...



Usch vad jag känner mig hängig och trött, typiskt när man har 2 lediga dagar framför sig...och jättefint väder ska det bli...ja ja, jag får väl inta ryggläge i solstolen med en filt runt mig och försöka kurera mig med te och honung! Om jag tänker efter är det ju riktigt bra att ligga där och se sjuk ut medans grannarna far runt med sina gräsklippare, trimmer och gu vet allt som ska köras i trädgårdarna nu...ser jag väldigt ynklig och dålig ut i min invirade filt så kanske dom t o m drar ett varv i min trädgård också för att hjälpa sjuklingen ha ha! Perfekt!

Näe, nu ska jag ta kväll och hoppas på att jag vaknar piggelin i morgon...

Önskar er en fin kväll och kristi himmelfärds dag!

tisdag 15 maj 2012

Vackra Nunnedalen!


I kväll tänkte jag hinna med att göra ett besök till Nunnedalen! Den här fantastiskt gröna, vackra dal och vandringsled går mellan Resmo och Lilla Vickleby och är helt sagolik såhär på vårkanten...
Här finns både ett utekök och ett litet kapell där man kan sitta ned i lugn och ro, njuta av stillheten och allt fågelkvitter.
Överallt längs leden hittar man fina rastplatser så det blir nog till att ta med sig stora kaffekorgen med mycket gott i!



Längst ned i dalen har man en härlig utsikt över de gyllengula rapsfälten...vackert!

söndag 13 maj 2012

Gullvivor & liljekonvaljer...


Otroligt vad helgerna går fort? Redan söndagskväll igen...
Tror jag ska ta mig en lång kvällspromenad, plocka lite gullvivor, se om liljekonvaljerna är på gång, lyssna på koltrasten och ta in alla vårens härliga intryck! Det blir väl en bra avslutning på helgen...

Varm kram!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...