onsdag 6 juni 2012

Vackra Himmelsberga...


Jag har fått så många mail om att jag ska visa mer bilder från Himmelsberga på Öland...självklart gör jag det, för det är ett helt fantastiskt ställe!
Ni är visst väldigt många som ska göra ett besök där på er semester i sommar och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna!
Muséet har öppet mellan 11.00 -17.30 nu under sommaren.

Psst...glöm inte att avnjuta en god fika med hembakat bröd vid den gamla kaffestugan under de enorma kastanjeträden...så rofyllt och mysigt!
Så mina vänner, här kommer lite bilder från vackra, vackra Himmelsberga...

måndag 4 juni 2012

På väg...

Bild: Graphic Fairy
Lämnar nu ön några dagar för att bege mig till vackra Roslagen och skärgården...
Dock ej på cykel som herrskapet ovan utan det blir en lång resa med Swebus istället, det kanske hade gått fortare att cykla förresten för det blir ca 11 timmar med buss och några byten innan jag är framme...puh...tur att jag hann med ett stopp vid Pressbyrån i morse och bunkrade med godis - det lär bli en lååång dag!

Vi hörs snart och ha nu en härlig måndag allihop!

lördag 2 juni 2012

Citronpaj & kirskål...


Idag har jag inspekterat min "kirskålsträdgård"...hm...inte kul alls...inser att jag skulle behöva ca 3 veckor och då hela arbetsdagar på knä för att få bukt med detta elände!
Funderar på hur jag ska förhålla mig till detta, kanske ha en "naturtomt" istället, känns nog lite bättre för jag har ingen lust alls att kriga med detta ogräs som växer och frodas hejvilt!
Nåja, nog om detta trista ogräs, här kommer lite bilder från härliga Gårdby Kafé & Lanthandel...ni bara måste besöka detta ställe om ni ska till Öland i sommar, ta en god fika (citronpajen är bara helt guuuudomlig!) och botanisera bland mysiga saker till hemmet och kanske inhandla något snyggt till garderoben.
Psst...dom har öppet varje dag, hela året...sedan 1923!
fredag 1 juni 2012

Mer än lovligt glad...


Ja så var den här veckan slut också...det går fort nu, redan 1 juni!
Nu väntar snart skolavslutningar, midsommar och semester - så härligt! Ja semester står inte på min lista i år, det får ni andra ha så jag är mer än lovligt glad att jag bor som jag bor...på en underbart härlig semesterö där man kan cykla ner till stranden på kvällen för ett ljummet kvällsdopp eller bara njuta av Alvarets tystnad och karghet en solig och het dag...
Näe nu tar vi väl fredagkväll och intar soffhörnet med lite gott att äta och en bra film!

Kram på er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...