fredag 7 december 2012

Jag vill emigrera!


Det är kallt...iskallt...vansinnigt kallt! Både ute och inne! 
Ja charmen med att ha ett gammalt hus känns just nu inte som den bästa investeringen man gjort om man säger så! Iskalla golv och "självdrag" tillhör ju ett hus anno 1927 och ska man bli något sånär upptinad får man sätta sig i bilen och köra några varv runt byn med full värme på och hoppas på att fötterna tinar under bilturen!
Men sen när våren kommer och hela trädgården är full med äppelblom så har man glömt hur vansinnigt kallt ett gammalt hus kan vara...men just nu skulle jag lätt kunna ta katten under armen och emigrera till sydligare breddgrader...och sen komma hem lagom till äppelblommen i vår!


Dagens bilder är en liten tjuvkik från ett roligt reportage jag och en kollega har gjort till nästa jul!


Kyliga & frusna kramar från mig och katten!

onsdag 5 december 2012

Samma visa varje år...


Ett vinterland - så kan man nog uttrycka sig när man tittar ut just nu!
Samma visa varje år, snö och kyla kommer alltid så överraskande (fast man VET att i december så kommer det snö, oftast) och jag har ju förstås inte hunnit få in vare sig trädgårdsmöbler eller alla mina blommor från växthuset!
Som sagt, samma visa varje år...man borde har lärt sig med tiden men icke.
Har hittills haft fullt upp att göra i veckan så i morgon får jag ta tag i allt från skottning, växthus och stuva in alla trädgårdsmöbler i källaren...den som spar den har (att göra) Så är det!

Snöiga hälsningar från mig!


Julen börjar nu så sakteliga smyga sig in här hemma...


söndag 2 december 2012

Jag längtar...


Hoppas ni alla har haft en skön helg med mycket vila och god mat...
Här har det snöat dagen lång och hela ön har nu bäddat in sig i ett vintervitt pudrigt täcke!
Just nu frossar jag i vita tulpaner, mitt i all kyla och juletid så påminner de mig om att snart...snart är det vår igen, bara några mörka, kalla månader till att stå ut, jag längtar!

Snöig kram från mig!

lördag 1 december 2012

Glöggtime!


Här hemma sprider sig de mest juliga och kryddiga dofter...jag kokar nämligen egen hemmagjord glögg! Jag letade efter ett riktigt gammalt recept på glögg och hittade ett från 1700-talet, glödgat vin som det hette då!
Har smakat av lite och det blev verkligen gott måste jag säga, inte sådär sötsliskig som den glögg man köper utan lite mer som tyskt glühwein. Detta blir något att värma sig med efter kyliga promenader i juletid!
Vill man ha härlig juldoft utan att koka egen glögg så är det bara att hälla lite vatten i en kastrull, sen i med kryddnejlikor, kanel, stjärnanis, kardemumma, ingefära, apelsinskal...låt allt koka en stund och hela huset doftar god jul! Dagens tips!
Näe, nu tycker jag vi tar lördagkväll...
 
Ha det gott allihop!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...