måndag 31 december 2012

2012 är snart ett minne blott...

Januari

Februari

 Mars

April

Maj

Juni

 Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Idag blir det bara en "liten" kavalkad med bilder från året som gått...nu är snart 2012 ett minne blott och jag ser med spänning fram mot ett nytt år!
Jag hoppas 2013 kommer att blir ett bra år, ett roligt år...visserligen blir man ju tyvärr ett år äldre också, kanske inte alltid lika roligt men det är bara att bita ihop och invänta nya krämpor, puh...
Men denna dag tycker jag vi bara tänker framåt, skålar och skrålar i god bubblig champagne och tänker inte det minsta på morgondagen!
Hoppas ni alla har en rolig och glad nyårsafton, så hörs vi nästa år!


GOTT NYTT ÅR!

(Ja själv ligger jag däckad i tidernas förkylning, men ett glas bubbel ska jag minsann se till att få vid 12-slaget...om jag är vaken då...)

lördag 29 december 2012

Bland syrener och dimma...En dimmig och något dyster dag som denna måste man ju muntra upp sig själv med lite färska blommor...
Jag har redan (!) börjat plocka bort lite jul här hemma och vad passar då bättre på köksbordet om inte en bukett med vackra vita syrener.
Bland alla juligt röda snittblommor i blomkylen fick jag helt plötsligt syn på dessa vita skönheter!
De påminner mig om att om några månader är det vår och hela min trädgård kommer att prunka av väldoftande vita och lila syrener...jag längtar!
Så, nu känns denna dimmiga och dystra dag mycket lättare - jag har ju vår på mitt bord!

Lev väl vänner!
 
Psst...ni bara måste kika in på DEN HÄR sidan...sååå många vackra bilder (och en och annan från min blogg - jag bugar och bockar!)

fredag 28 december 2012

...det Öland jag gillar bäst!


Det är en kylig dag idag. Det blåser en hård nordanvind, det är bitande kallt...hamnen är tom och öde sånär som på några ensamma fiskebåtar...
Om några månader fylls hamnen här av turister och festglada människor i tunna, sköna sommarkläder, restaurangerna har öppet till morgontimmarna och det är allt annat än...lugnt!
Nu kan man ströva runt i timmar utan att möta en enda människa - det är tyst, det är tomt...det är jag och det är en och annan fiskare...det är ett vackert Öland, ett öde Öland...det Öland jag gillar bäst!


 
En stor varm kram från
mig och en ganska så kylig ö!

torsdag 27 december 2012

Tillbaka till brottsplatsen...


Tillbaka till brottsplatsen...ja det är så det känns, mitt ständiga projekt - skräprummet! Jag öppnar dörren och kikar in lite snabbt, stänger dörren lika kvickt och tänker "puh, en annan dag, en annan dag!" Men nu har jag bestämt mig, idag får jag stålsätta mig och tag i allt där inne för den 1 januari ska mitt arbetsrum stå klart har jag bestämt, så får det bli!
Nu väntar några dagar med kaos på ovanvåningen för det är säkert 1000 saker och 100 möbler som ska stuvas in i andra utrymmen som vind och källare...hur det nu ska gå till, jag bävar!
Jag har redan sett ut ett stort, vackert gammalt skrivbord som blir ett perfekt här
inne, ska hämta det efter nyår så nu är det bara att sätta igång!
Men först lite kaffe och en god sockrig bulle att styrka mig med...det känns som om det kommer att bli en lååååång dag...
 
Ha en fin torsdag!

tisdag 25 december 2012

Precis som en juldag ska vara!


Juldagen! Stora slapparedagen! Idag blir det inte mycket gjort...mysdressen är på, man varvar mellan filmer på tv:n och högen av bra böcker, tar en sväng förbi gottisbordet (lite för ofta!) och nu vankas gårdagens rester av det goda julbordet...precis som en juldag ska vara!
Önskar er alla en fortsatt fin jul och hoppas att ni har det lugnt och skönt!

Stor julkram!
 

måndag 24 december 2012

(Bild: Graphic Fairy)
 
Önskar er alla en riktigt GOD JUL!


söndag 23 december 2012

Ni är guld värda!


Det snöar och yr ute...det är dan före dopparedan och uppesittarkväll...doften av julkryddor och goda saker ligger tät i hela huset!
Julstöket i köket är avklarat och nu puttrar den obligatoriska julkolan på spisen. Denna gång ska det bli seg kola toppad med lite flingsalt, mumsigt värre!
Sen vill jag också passa på att säga tusen tusen tack för alla era rara och härliga mail, dom värmer gott ska ni veta...
Tänk alla härliga, goa människor som jag kommit i kontakt med och träffat bara genom bloggen. Fantastiskt! Jag är så glad att ni finns därute och jag önskar verkligen att ni bara kunde komma förbi och hälsa på, ta en fika, bara sådär, ja en helt vanlig snöig söndagkväll i december...
Nåja, en stor varm julkram till er alla, ni är guld värda!lördag 22 december 2012

Rom...i mitt hjärta!

Detta var min alldeles egna julklapp! Några dagar i Rom...denna fantastiska stad, mina drömmars stad! Det känns som man går bland teaterkulisser hela tiden, historia och makalösa miljöer blandas med dofter av god mat och var man än tittar så är allt så otroligt vackert...
Det är verkligen perfekt att åka till Rom i december, det är alldeles lagom med turister, inga köer till de större sevärdheterna...ca 13-15 sköna grader och uteserveringarna är fortfarande öppna!Maten! Älskar det italienska köket!
Härligt goda apelsiner... i december! Bara det!
Vy från mitt hotellrum...ett underbart litet hotell vid Piazza Navona!
Summan av kardemumman är att jag MÅSTE återvända till Rom igen...snart! Jag är redan förlorad!
Människorna, maten, staden, klimatet, här lämnade jag en bit av mitt hjärta kvar...

fredag 21 december 2012

Redan fredag...


Men hu vad dåligt med inägg det har varit här på bloggen denna vecka...jag har inte så mycket att skylla på, mer än att denna vecka rullade på alltför fort, ja och nu är det redan fredag...så var det med det!
Jag har julpysslat lite i matrummet, ser ni min enorma julgran i hinken? hm...det är ungefär vad som får plats i julgransväg här hemma, men den duger fint! Nissarna är på plats så nu känns det riktigt juligt här hemma!
I morgon får ni se lite bilder från min "julklapp"! Där var det ingen snö om jag säger så...

Ha nu en härlig fredagkväll allihop!
 


måndag 17 december 2012

Jordens undergång och fridens liljor!


Så var det då bara 7 dagar kvar till julafton...
När jag handlade idag kändes det som om jordens undergång var nära...folk med vilt stirrande ögon, håret på ända och kundvagnar proppade till bristningsgränsen med diverse julmat, stora chokladkartonger och en och annan hyacint uppstickandes bland alla sillburkarna! Puh...
Här hemma råder fridens liljor, jag tar det lugnt, min lilla minigran är pyntad, kälken har tittat fram under snön igen och sillen köper jag på söndag...ingen stress här inte!
Min julklapp har jag redan "öppnat", har ju varit bortrest några dagar så i slutet av veckan får ni se vad jag hittat på!
 
 
Nu släcker vi ljusen!
Sov Gott!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...