söndag 14 juli 2013

Klarbär, mormor och en och annan dammtuss....


Tycker mest jag visar blommor och blad här bloggen just nu! Blir väl så när det är sommar och sol och naturen finns därute med alla fantastiska blommor och bär att fota...
Dammtussarna får härja fritt här hemma nu och det känns inte som jag vill visa bilder på en rågad diskbänk full med saftglas och bullpapper eller soffhörnet med den gedigna bokhögen bredvid eller det överfulla köksbordet där dator och pappershögar delar yta!
Nåja, klarbären lyser nu härligt röda utanför köksfönstret så det är nu dags att skörda lite och koka godaste saften...
Det är verkligen roligt att safta och sylta tycker jag! Doften, ja bara doften när man kokar bär är magisk, känns precis som när man var liten och var hos mormor på sommarlovet...
Mormor stod vid spisen i brokig klänning och rutigt förkläde och kokade hallonsaft, själv satt man och dinglade med spinkiga ben på köksstolen och väntade på att få smaka på hallonskummet som mormor så noggrant skummade av och hällde i en röd skål...ja det var världens bästa mormor och världens godaste hallonsaft!
Näe, nu ska vi inte sitta här och bli nostalgiska, regnet öser ner och jag ska nu inta soffhörnet och se lite på Victoria Dagen från Borgholm!

Ha det vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...