Bloggintresserade

lördag 12 januari 2013

Värme, sol och en och annan vajande palm...


Där fick jag! Skulle ut på en liten uppfriskande promenad i morse och slog dit så nu sitter jag här med en hel del ömmande, dock ej brutna, kroppsdelar...nåja, man ska känna att man lever!
Goda vänner åkte till Thailand igår, om jag avundas dom? JA! Tänk er en skön sandstrand, värme, sol, behöver jag säga mer? Näe istället ska man slå halvt ihjäl sig här hemma på isiga gator, försöka hitta bilen i snödrivorna på morgonen, skrapa isiga bilrutor med ett trasigt CD fodral för att man aldrig hittar isskrapan och skotta sig till ett och annat ryggskott...jättekul!
Jag är inte det minsta avundsjuk på att dom för tillfället förmodligen sitter och njuter på stranden med en god paraplydrink och lapar sol, låååångt från detta kylslagna land...hm...
Nu ska jag sätta på mig dubbla raggsockor, en värmande halsduk och hasa mig och min ömmande kropp till soffhörnet...och drömma om värme, sol och en och annan vajande palm... 



fredag 11 januari 2013

Till min stora glädje...


Märkligt...häromdagen satt jag och tittade glatt i olika frökataloger och kände en viss föraning om våren...t o m 2 små glada snödroppar hade kikat upp i rabatten till min stora glädje, men nu...full snöstorm och över 30 cm snö har kommit bara i natt, där fick jag! Så, det var bara att lägga frökatalogerna på hyllan ett tag och jag får väl mer fundera över vilken snöskyffel jag ska investera i för att kunna skotta mig ut, misstänker starkt att jag kommer att vara helt insnöad hela helgen! Tur att jag har ett välfyllt kylskåp!
Nåja, håll tummarna att mina små söta snödroppar klarar sig under snötäcket...



...och medan jag väntar på våren så får jag väl matcha allt det vita ute med lite vita blommor inne...
Ha nu en riktigt härlig och skön fredagkväll allihop!

Snöyriga vita kramar från mig!

onsdag 9 januari 2013

Fröer, vår och ljummen jord!


Det är dags att börja planera vad man vill ska prunka i rabatterna i vår och sommar! Äntligen! Har beställt en massa engelska frökataloger som jag nu väntar med spänning på...
Har även hittat så snygga fröpåsar i gammal stil från en svensk leverantör, så fina att man knappt kommer att vilja öppna dom! Ska visa er sen...
Just nu längtar jag efter ljusa vårkvällar i växthuset, när doften av ljummen jord slår emot en och man blir varm och lycklig i hjärtat över allt de gröna som gror och spirar både inne och ute!
Idag är en dag då jag har en tom agenda så då ska jag passa på att göra allt det där man aldrig annars hinner...bank, försäkringsbolag, telefonsamtal osv...perfekt att göra en gråtrist och regnig dag som denna, sen ska jag fortsätta drömma om fröer, vår och ljummen jord!

Ha en fin onsdag!

söndag 6 januari 2013

Söndagkväll...

(Foto: Jeanne d´Arc Living)

Det här är känslan som jag vill få in i mitt arbetsrum...när jag såg den här bilden så var det klappat och klart - så här vill jag ha det! Bilden har jag lånat från Jeanne d´Arc Livings blogg.
Nu fattas bara ett skrivbord, hade bestämt mig för ett som var sååå vackert men tyvärr är det för stort att få upp i trappan till ovanvåningen så jag får tänka om lite...nåja, inga världsliga problem!
Ja så var det söndagkväll igen, helgen bara svischade förbi som vanligt...jag tänkte avsluta kvällen med att göra en god Bruschetta, finns det något godare? Lantbröd stekt i olivolja och lite vitlök, massor av finhackade tomater och lite god basilika på toppen, till det en bit god parmesan...så enkelt och så fantastiskt gott!
Hade hela resväskan full av goda parmesanostar när jag åkte hem från Rom....dags att provsmaka några tror jag!

Ha en fin kväll allihop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...