Bloggintresserade

lördag 13 juli 2013

En doft av medelhavet...


I våras såg jag en liten annons i morgontidningen där det stod "Välkommen till Villa Famiglia - inspiration till din medelhavsträdgård"
Medelhavsträdgård? Här i regionen? Jopp det stämmer! Sparade som tur var annonsen och i veckan blev det ett besök i denna italienska oas som var som balsam för själen...det kändes som om jag befann på sydligare breddgrader...dofterna, örterna, fikonträden, olivträden, palmerna, ja det var verkligen en upplevelse!
Givetvis fick ett fikonträd följa med hem som jag nu vurmar för och sköter om med hela mitt hjärta...
Vet inte vad det är med fikonträd, men jag bara älskar dom!
Vad tycker ni? Skulle man inte kunna bo så här? Jag skulle inte tveka en sekund...









Ja så här kan man ha det i sitt växthus också! Bara så att ni vet...
Tänk att kunna sitta i denna stol under den gamla vackra kristallkronan och känna doften av citrusträd och oleander/nerium...skulle passa mig perfekt!



fredag 12 juli 2013

Inte så dumt!


Fredag igen! Veckan bästa dag! Hoppas ni har det riktigt skönt i värmen...
Denna vecka har varit en vecka med både tropisk värme, full storm och ösregn, ja vädret är verkligen varierande i allra högsta grad här på ön. Ja det kan vara väldigt skönt med en ovädersdag emellanåt...
Sådana dagar brukar jag få energi till att fixa och dona här hemma och det brukar börja med att jag flyttar en sak och plötsligt har hela huset förvandlats till en enda röra...typiskt mig!
Nåja, ur kaos kommer ordning så nu har det mesta flyttats runt och möbler fått ny plats lite här och var, ja detta måste vara världens bästa spartips för köpsugna - flytta en sak till en annan plats och den får en  helt ny känsla! Tyvärr är nu mitt arbetsrum översållat igen med saker som blev över eller inte passar längre, ja jag måste ta tag i det där med loppis snart...
Men nu tar vi fredagskväll, njuter av kvällssolen och ser fram mot en riktigt skön helg - inte så dumt!




Alla dessa rosor är till alla er som orkar, vill och fortfarande kikar in till mig här på min blogg! 
Ni är bara bäst!
Så glad att ni finns...

tisdag 9 juli 2013

Vackra Bo Pensionat på Öland...


Det var ju det där med smultronställen...här kommer en riktig godbit! Vackra, anrika och mysiga Bo Pensionat i Vickleby. En riktig idyll vill jag lova, här kan man äta en bit god mat eller bara ta en skön fika ute i den helt underbara trädgården! Häng med!




Sköna sittplatser finns överallt i trädgården...






Är det kyligt ute är det bara att sätta sig inomhus och njuta av allt vackert där inne istället...



Äppel & körsbärspajen var mer än lovligt god...





När man njutit färdigt av denna idyll så är det bara att gå tvärs över bygatan och besöka denna dröm som också tillhör Bo Pensionat, den lilla fina butiken Vackra Saker & Goda Smaker...
Här hittar ni bl a ursnygga lampor i industristil och läckra stora flaskställ, allt i lite fransk vintagestil, så ni förstår nog att jag trivdes väldigt bra här!


Hoppas ni gillade denna lilla utflykt och jag kan varmt rekommendera er att ta en tur hit!
Näe nu ska jag ut och vattna det sista innan det mörknar...sen sova!

söndag 7 juli 2013

Vilken dag!


Äntligen fungerar blogger som den ska igen, ja det blev ju en liten ofrivillig bloggpaus!
Vilken dag vi haft, så otroligt varmt, det har inte blivit många knop gjorda idag kan jag säga...har suttit i skuggan och bundit kransar, det är vad man orkat. Kransen på bilden är gjord av vita rosor och timjan, önskar ni kunde känna doften!
Nu på kvällskvisten blev det en tur ner till hamnen för glassköp, kan varmt rekommendera den italienska glassen hos Ölandschoklad - så gudomligt god! För att inte tala om deras choklad...mmmm...
Näe nu är det dags att vattna och njuta av den ljumma sommarkvällen!

Solvarm kram från mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...