Bloggintresserade

fredag 11 oktober 2013

Stillhet, tysthet, ensamhet...


Disiga morgnar...det finns en höstig tystnad, bönderna skördar, löv som faller och en natur som snart kommer att ha en intetsägande gråskala, ja vad att vänta egentligen...är det höst så är det, almanackan ljuger inte!
Dagar och veckor susar bara förbi och snart...snart och om man kniper ihop ögonen och låter sig drömma sig bort en stund, så finns där en ljusgrön, kvitterfylld vår fylld av vitsippor snart igen...och jag längtar, längtar av hela mitt hjärta...
Men jag gillar hösten också, det kan jag inte sticka under stol med, den har allt som jag bara måste ha.
Saker som ger mig näring, som stillhet, tysthet, ensamhet, eftertänksamhet, enskildhet...
En känsla av att tiden står stilla, jag får tid att bara vara, tänka, vandra, ta hand om alla funderingar, ja allt detta gör jag bäst på hösten.
Kanske passar denna årstid mig bäst trots allt...ja jag tror faktiskt det!


Ha nu en skön fredagskväll!


tisdag 8 oktober 2013

Bortskämd? Absolut!


Tratten på huvudet och alla stygnen är borta och livet leker för min kattfröken igen! Dock lite mer försiktig, lite mer stel i kroppen men annars mycket piggare och med en innerligt glad matte i hasorna busar vi runt bland färgglada höstlöv tills hon snabbt tröttnar på både mig och löven och spatserar iväg med hög svansföring till sin sköna dagbädd på verandan för att njuta av dagens sista solstrålar och skönt sträcka ut sig i väntan på att matskålen ska fyllas på...och gärna ska måltiden sen avslutas med en liten bit parmesanost som hon bara älskar!
Bortskämd? Absolut! Men det är hon värd och jag vill ha henne hos mig i många många år till, min gamla fläckiga surtant...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...