Bloggintresserade

torsdag 10 juli 2014

Tropiska nätter & iskalla kylklampar...

 

Värmen fortsätter och ja, det är bara till att gratulera alla er som har semester nu! Hoppas ni har lata och sköna dagar på stranden och att ni frossar i rejäla mängder glass, det hör ju semestern till…

Ni som har följt mig här på bloggen ett tag vet ju hur jag brukar gnälla på mitt gamla hus vintertid…det är dragit och kallt och oftast är det dubbla raggsockor, tjock tröja och toppluva som gäller inomhus men lika kallt som huset är på vintern, ja lika varmt är det på sommaren, helt makalöst!
Alla fönster står på vid gavel långt in på natten men vad hjälper det, eftermiddags- och kvällssol i sovrummet och en lika soluppvärmd vind ovanpå det gör att igår var det över 30 heta grader i sovrummet vid 22-tiden, ja det är inte lätt att sova då…
Funderar skarpt på att montera in iskalla kylklampar i madrassen om värmen ska fortsätta eller så får det bli att sova i baksätet i bilen med full aircondition på…undrar bara vad grannarna skulle säga om dom ser mig där sovandes i baksätet när dom hämtar morgontidningen! Ja strunt samma egentligen, det kan jag bjuda på…allt för att få sova!


Kram från en trött och varm Titti

17 kommentarer:

  1. Vi har samma värme, liite svalare på natten här.
    Och så bor vi i stenhus, det tar ett tag innan värmen
    tar sig in, i källaren är det svalt och skönt än så
    länge. Men till helgen ändrar det sig, för då ska jag
    till stugan, så är det jämt. Kylklampar i sängen var ju
    inte så dumt, man får ju ha dom i något som är tätt...hehe
    Ha det bra, inatt blir det svalare
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Det är jobbigt med ett varmt sovrum, jag håller med. Kan inte heller sova bra då. Många utav våra grannar hemma har installerat ac. Ni har varmare väder hemma än vad vi har här i Marina:) Men det är helt okej.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Den 19 augusti 2012 var det också 30 grader...läste det på din blogg under rubriken "kanske gillar du" inlägget handlade om din favvoparfym... Det är verkligen varmt och det märks mest då man ska sova...här har myggen kommit så myggnätet kom upp igår...tropisk natt+mygg är ingen bra kombination!!! På tal om kylklampar, min dotter har köpt en fläkt (?) som man lägger frysta klampar i och som sedan blåser ut den kylda luften, nästan som en airkondition. Ha det gott i värmen, snart viner vinterstormarna och raggsockorna känns tunna...
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  4. Ha, ha. Det låter ungefär som vårt fantastiska hus. Raggsockar, tjocka filar och extra täcken på vintern, nu har vi tvärdrag och faktiskt takfläktar för att i alla fall få luften att flytta runt lite. Man sover inte gott, men härligt är det ;-)
    Men jag kan stå ut, sista arbetsdagen idag och fyra semsterveckor framför mig.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. I går hade vi den varmaste sommardagen i sommar hittills 29 grader....men idag är det "svalare" bara 24 grader just nu,)...har vi 25 är jag nöjd;)....här på torpet fläktar det från havet idag...härligt! Det känns inte kallt fast det blåser.
    Ha det gott, och nu ska jag snart hem till stan och hämta bikinin som jag glömde,haha.
    Kram bia

    SvaraRadera
  6. puh, ja här det också varmt så det räcker..nej man skall inte klaga, kvällarna är ljuvliga, åtminstone utomhus, inne är det värre... maken och yngsta dottern sov ute på altanen i natt faktiskt, de sa att det var skönt! Jag höll mig inomhus, och fick större plats i sängen...;)

    Kram Gunillla

    SvaraRadera
  7. Det låter varmt!!! Här är det också varmt men vi har en riktig kuling mest hela tiden och det lättar upp det. Jag brukar sova på verandan men jag har liksom inte kommit igång med det ännu!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  8. Jag gillar verkligen dessa tropiska nätter, får en sorts energi av det fast jag inte sover så bra. Man mitt psyke säger gilla! Bra för at mörker och kyla har en sån stor makt här i norden. Hoppas du kan sova i natt.. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  9. Det var ju inte så bra, sömn måste man ha.
    Önskar jag kunde komma på nåt.

    Kram :)

    SvaraRadera
  10. Lagom ordet det har nog försvunnit ur vår ordlista efter denna sommaren Först kallt och regn i massor sen hett så in i norden Undrar hur hösten blir.
    Jag njuter i skuggan och försöker att fixa mat och dryck till byggaren så gott det går,
    Önskar dig en fin sommarfredag
    kram Meta

    SvaraRadera
  11. hoppas värmen håller i sig tills vi kommer ned:) Kram Pernilla

    SvaraRadera
  12. What can I say with 41 Celcious two days ago? You are not used to those high temperatures but don't complain.You live in a wonderful house and area, sweet Titti!!!
    A hug
    Olympia

    SvaraRadera
  13. Ja, vilken värme vi har! Dessutom myggor som vill komma in. Men...vi får inte klaga.
    Igår kväll kom det plötsligt lite kyligare luft hos oss så i natt har vi sovit gott.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  14. Visst är det härligt att sommaren kommit på riktigt men nackdelen är att det är omöjligt att sova i värmen.

    I går natt funderade jag skarpt på att sätta mig på altanen i solstolen och sova där efter ha vankat fram och tillbaka länge utan att kunna sova... Eftersom jag jobbar så blir det tufft när man inte får sova ordentligt.

    Önskar dig en fin fin helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. I am in love with your pictures and impressions of your beautiful garden, Titti!
    I love this time in July!
    Thanks, Brigitte

    SvaraRadera
  16. Det här får mig att fnissa igenkännande. Jag har innanfönster som åker ur i maj men det betyder att det också blir varmare i huset när solen gassar. Ibland funderar jag på en takfläkt men de är ju så fula! Hellre ligger jag och pustar. I källarvåningen är det svalt men där finns en massa spindlar...så jag fortsätter att sova i min säng trots att lakanen nästan fastnar på kroppen. Så fin bild på de röda vinbären!

    Och en varm kram till Dig!
    Cia

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...