Bloggintresserade

fredag 31 januari 2014

En vintervit ö...


Hela ön är nu vintervit och nog kan rimfrost vara vackert, eller hur?
Dock var det mindre kul att "frosta av" bilen i morse…den var helt täckt av ett tjockt lager is! Bilen såg mer ut som en igloo och som vanligt var isskrapan helt spårlöst försvunnen (kastar man dom varje sommar i hopp om att det aldrig mer ska bli vinter tro?) Ja det var bara att ta till det gamla sedvanliga cd-fodralet igen, funkar alldeles ypperligt till frostiga bilrutor!
I helgen lovar jag att bjuda på lite "varmare" bilder…håll ut...



Önskar er en skön & mysig fredagkväll!

onsdag 29 januari 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Tulpaner!



Så var vi tillbaka, Ingrid och jag bland blommor och blad! Dagens tema denna gång är tulpaner…
Tulipa gesneriana - denna ljuvliga skönhet som lyser upp den mest dystra januaridag!
Läste någonstans att det säljs ca en miljon tulpaner varje dag här i Sverige nu under säsongen, otroligt!
Men kanske inte så konstigt egentligen med tanke på hur vacker, billig och hållbar den är.
Friskt och svalt vatten, nya snitt och byte av vatten ofta, ja då håller dom i många, många dagar...


Tulpaner behöver inte bara stå rakryggat i en vas! Jag gjorde en liten bordsdekoration med en gammal silverbricka, virade hängbjörkskvistar och videkvistar till en rund krans. I de små lerkrukorna lag jag blötlagd oasis och stack försiktigt ned avklippta tulpaner, vek ett tulpanblad på sidan om tulpanerna och dekorerade med några små söta pärlhyacinter…några vaktelägg och en och annan fjäder hamnade också på brickan. Vips så har man vår på köksbordet!


Jag bara älskar dom där fransiga tulpanerna som påminner om vita fjädrar…


Det vackraste jag vet att göra med en bukett tulpaner är att sätta dom en och en i olika glasflaskor, höga som låga…jag letar alltid efter vackra gamla glasflaskor på loppisar, man kan aldrig få för många!



Jag tycker nog att tulpaner är som vackrast när dom börjar blomma över…när dom på gängliga stjälkar hänger över kanten och får den där vackra matta sidenfärgen. Ibland räcker det med bara en enda pastellfärgad papegojtulpan, en glasvas och man är lycklig i flera dagar…


Så, nu är dags att kika in på Ingrids blogg - OF SPRING AND SUMMER - spännande att se vad hon har hittat på i tulpanväg!

Ha en skön och blommig dag!
Kram Titti

måndag 27 januari 2014

Tillbaka till verkligheten igen...


Tillbaka till verkligheten igen…med tidernas tokförkylning och myggbett överallt! Det har varit ett sant nöje att läsa era kommentarer om var jag kan ha varit, hi hi…Vissa var riktigt nära, dock har jag ej semestrat med Johnny Depp men med vissa skräcködlor!
Min lilla roadtrip gick 8700 km sydväst, var man hamnar då ska jag berätta mer om snart. Jag måste bara få ordning på tillvaron och just nu är det massor av bilder som ska skickas, redigeras och sorteras och det är kaos både på skrivbordet och i huvudet! Så nu ska jag fortsätta jobba, äta mängder av glass för halsen och försöka hitta datorn bland alla snytpapper…

Prosit och go kväll på er!

Pssst…i veckan blir det FLOWERS by titti & ingrid också, med tema tulpaner denna gång!

Ännu ett psst...det blev visst en 0 för mycket i mitt resande i kilometer hi hi, trött som jag är, förlåt, det hade blivit några varv runt jorden annars! Rätt är 8700 km, varken mer eller mindre!! Hörs snart!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...