Bloggintresserade

lördag 8 februari 2014

Vindarna har vänt...


Dagen har verkligen bjudit på en försmak av vad som komma skall, just det våren! Ljuset var annorlunda, mjukare, promenadstigen var sådär lerig och klafsig som den bara kan vara på våren och jag har för första gången i år suttit ute på verandan med en god kopp kaffe och lyssnat på takdropp och fågelkvitter och ja, solen värmde faktiskt lite grann…
Jag har hittat massor av snödroppar i trädgården och magnolian har stora ludna knoppar - visst blir man glad!
Nåja, det lär komma mer snö och kyliga bakslag, förstås…det är ju trots allt bara februari.
Men just i dag gjorde våren en lite påhälsning här på ön och jag tackar allra ödmjukast för det!
Det känns som om vindarna har vänt...





torsdag 6 februari 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Alla Hjärtans Dag!


Alla Hjärtans Dag, Valentines Day...
Ja vi är ute lite tidigt Ingrid och jag i dagens tema men då kanske ni hinner få lite inspiration innan det är dags den 14 februari.
Alla Hjärtans Dag har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin, som lät lida martyrdöden. Hans brott var hans starka tro på kärleken och han lät viga unga förälskade par trots kejsarens förbud och enligt sägnen sägs han uppskattat att plocka blommor för att sedan ge till kärleksparen...sant eller inte, men på Alla Hjärtans Dag säljs i Sverige ca 4 miljoner rosor - så nog finns det en tro på kärlek alltid!


Rosor är alltid uppskattat och vackert men visst kan ett hjärta fullt av ranunkler vara lika vackert! Hjärtan i oasis finns att köpa i de flesta blomaffärer, det finns både stora och små.
Lägg oasisen i vatten en stund och sen är det bara att fylla hjärtat med ranunkler eller ja, vilken blomma du nu väljer. Sätt blommorna tätt och försök att hålla ihop "hjärtformen"på dekorationen, det ska inte synas något av oasisen. Sidorna kan man täcka med t ex blad av murgröna eller blommor men jag tycker nog formen blir enklare att hålla med enkla blad.
Det här hjärtat håller länge om man har blötlagt oasisen ordentligt innan man börjar men sen beror det ju förstås lite på vilka blommor du väljer att använda också!


Självklart måste man ju också ha något gott till fikat på Alla Hjärtans Dag! Här blev det vanliga muffins med frosting, dekorerade med en enkel röd ros. Lätt som en plätt, dock är ju inte rosen ätbar men man kan ju njuta lite av den på kakfatet...



Vem vill inte ha en ask med röda rosor? Här har jag använt en hjärtformad ask som jag inuti täckt med plastfolie och en bit blötlagd oasis (som ni förstår så är oasis perfekt att använda till mycket i blomväg!)
Sen är det bara att klippa av några rosor och fylla asken - enkelt och väldigt vackert, en söt present att ge bort!


Sist men inte minst...ja allt det där som nu blir kvar på bordet när man är färdig med pysslandet, blommorna, bladen och några goda sockriga geléhjärtan...kasta inte, det blir ju ett vackert stilleben det också!

Nu tycker jag att vi kikar in till Ingrid och hennes blogg OF SPRING AND SUMMER hon har säkert hittat på en massa fint denna gång!

Hjärtlig kram,
Titti

tisdag 4 februari 2014

Frostnupet!


Dimman har verkligen legat tät och tråkig den senaste tiden och det känns som om man befunnit sig inuti en mjölkpaket!
I morse vaknade jag dock upp till en ganska så frostnupen och solig ö…riktigt härligt!
Det blev dock mindre härligt när jag efter frukost trodde jag fått gråstarr, precis allt i rummen var i en grå och dammig nyans, ve och fasa!
Trodde jag i panik skulle få ringa ögonkliniken så fort dom öppnade men så insåg jag efter att ha synat möblerna nära att hemmet har liksom fått sig en skir hinna av damm överallt som nu solstrålarna så glatt avslöjade.
Och jag som tycker jag alltid städar och far runt med dammtrasan i högsta hugg men tydligen har den legat långt in i städskåpet på sista tiden…inte bra…
Ja för att inte tala om köket, huu, ja jag funderar skarpt på att ta in högtryckstvätten och göra det enkelt för mig hi hi!
I helgen får det bli en stor vårstädning, här ska shoppas städmedel i mängder och jag tror
t o m att pälsbollen till katt ska få sig ett bad…så det så!



Dammig kram till er alla!

söndag 2 februari 2014

Från en ö till en annan...


Hoppas ni har haft en riktigt skön söndag! Jag lovade er ju lite varmare bilder denna helg, så snabbt som tusan slänger jag in några med en temperatur över 29 grader både på land och i vattnet!
Ni var ju riktigt bra på att gissa var jag har varit ju...Venezuela och öarna i Karibien!
Det blir bara ett jättesnabbt inlägg i kväll men jag lovar att berätta mer och visa fler bilder i veckan...







Ha en skön kväll!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...