Bloggintresserade

fredag 21 februari 2014

Lärkan, grådask och goda ostar...


Jamen är det inte härligt, äntligen fredag igen! 
I går var det en helt ljuvlig dag, det vår i luften, det var sol och jag hörde t o m lärkan för första gången i år, otroligt! Det är ju "bara" februari trots allt…
Men i dag är vi tillbaka i dysterträsket igen…regn, dimma och grådask på ön…hittade knappt till brevlådan i morse när jag skulle hämta morgontidningen.
Näe nu struntar vi i detta dystra februariväder och har en skön fredagskväll istället, har köpt mig lite goda ostar att förgylla kvällen med! Det blir toppen!

Varm kram på er!
Titti

onsdag 19 februari 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Vårlökar!


Det är alltid lika kul när Ingrid och jag ska hitta på ett nytt tema för FLOWERS…denna gång blev det vårlökar! Som vanligt bestämmer vi bara ett tema tillsammans och ungefär liknande blommor allt efter vad vi kan få tag på (Ingrid bor i London och jag på Öland så det är inte alltid vi kan få tag på exakt samma blommor!)
Tanken med FLOWERS är "Ett tema - olika idéer - mycket inspiration"…
Eftersom vi inte berättar vad vi ska göra eller hitta på för varandra så är det kul att se hur olika man kan tänka med blommor och vi hoppas vi kan dela med oss av fler blomidéer på det viset!
Nåja, det är ju säsong för vårlökar nu och det finns mycket att välja på, de är relativt billiga också så man kan verkligen passa på att frossa i lökar och få lite vårkänsla på kuppen! Gult, blått, vitt, lila...härliga vårfärger i en salig blandning.
I den stora glaskupan står iris, krokus och pärlhyacinter placerade på en gammal silverbricka, jag gillar när man ser jorden och rötterna och dom kräver bara en liten dusch då och då på rötterna för att stå länge…helst lite svalt också!


Julens gamla hyacint fick komma med på ett hörn också…lite vissen men från löken kommer nya blad och trots att den gjort sitt är den ändå vacker att använda i dekorationer…


Den älskade pärlhyacinten…eftersom löken ger fukt och näring till blomman så behöver man ju inte alltid plantera dom, putsa bara lökarna från jord eller skölj bort jorden med lite vatten. Här en blå skönhet i en liten glaskupa, ett fågelbo och sen några små ägg - enkelt och vackert!



Små tulpaner på lök finns ju även att köpa i kruka och denna heter Peach Blossom…och den doftar faktiskt persika! Bara det!


Vårens vita drottning, liljekonvaljen…ja jag kunde bara inte motstå denna skönhet när jag fick syn på den! Hon får hänga med bland lökarna men vill nog helst stå själv och glänsa, kanske med en och annan vit pärlhyacint på sin höjd då!




Gamla lerkrukor och vita krokusar…hur vackert är inte det?! Min absoluta favorit!

Hoppas ni har fått er en liten dos av vårlig inspiration och här är en länk till Ingrid och hennes blogg OF SPRING AND SUMMER - ta och kika in vad hon har hittat på denna gång!


Ha den bästa av onsdagar!
Kram Titti

söndag 16 februari 2014

Caribbean blue...


En blåsig och tråkig söndagkväll som denna tänkte jag bjuda på lite sand mellan tårna och solsken...häng med mig till den Karibiska övärlden norr om Venezuela!


Här bor man nästan på stranden…


...28 grader i vattnet. Dygnet runt. Året om...


Divi Resort kan jag varmt rekommendera att bo på…bara ett stenkast från stranden, rent och snyggt och framförallt väldigt tyst och lugnt…


Lata dagar…




Att snorkla här är ett måste och fiskarna har verkligen regnbågens alla färger…det är som att simma i ett stort akvarium!


Ja sen var det då det där med ödlorna…men ok, dag 13 hade jag vant mig lite...


Vattnet är helt fantastiskt…så rent, så blått, så varmt…



Sämre utsikt kan man ha vid lunchen…


Aruba…ena sidan av ön är ett paradis, den andra sidan är karg, stenig och inte så badvänlig men med en fantastisk natur…ska man ta sig fram här så får man hyra sig en jeep!





Denna utsikt hade jag varje frukost…inte så dumt väl? Bra start på dagen!



Stränderna är långa och det är skönt att sitta i skuggan under de vackra diviträden, här behöver man verkligen inte trängas bland solstolar och parasoll….


Ett skönt kvällsdopp och sen sitta där i den varma sanden och se solen gå ned, ja det är magiskt….


Ja Aruba är en varm ö med varma och glada människor…här får allt ta sin tid…och jag lär med all säkerhet återkomma hit fler gånger även om det lär dröja…jag har varit en stund, en liten liten stund i paradiset…och jag är så tacksam...

Näe nu får ni borsta bort sanden mellan tårna och vakna till lite och inte sitta där och drömma…snart måndag igen och ny arbetsvecka! Tjoho!

Kram Titti

Pssst….det är fortfarande ganska dyrt att resa till den Karibiska övärlden med charter från Sverige men bästa tipset är att boka billigt flyg direkt till New York och sen flyga vidare ner hit…man sparar många sköna tusenlappar på det!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...