Ni kan inte bara ana hur gott det doftar i mitt kök just nu…citron, citron och åter citron!
Jag har dagen till ära gjort citronlemonad och underbart goda citroncupcakes, gillar ni citron så bara måste ni testa dessa recept…
Citronlemonad
6 dl strösocker (ta mindre om du inte vill ha den så söt!)
1 liter vatten
6-7 st ekologiska citroner
Gör så här:
Tvätta citronerna väl. Skala dem tunt med en potatisskalare.
Pressa ur saften och blanda saft och skal i en stor bunke.
Koka upp vatten och socker och rör så allt socker löser sig. Häll sen det varma
sockervattnet över citronskalen och låt allt dra 1 dygn i kylen.
Sila lemonaden genom en finmaskig sil och häll upp på flaskor. Förvara i kylen.
Citroncupcakes
150 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
Rivet skal av 1 citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Rör ner resten av alla ingredienser och vispa försiktigt.
Klicka ut i ca 12 st muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 13 minuter.
Frostingen gör du av 3 dl florsocker och 6 tsk citronsaft, toppa med lite citronströssel.
Nu ska jag inta soffhörnet och vila magen lite...
Önskar er alla en riktigt
skön lördagskväll!