Bloggintresserade

onsdag 7 maj 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Blommande kvistar


Blommande kvistar är temat i FLOWERS denna gång!
Ja nu är det bara att ösa på med allt vad naturen har att erbjuda...många fruktträd och buskar blommar nu och då kan man verkligen passa på att frossa i blommande kvistar. Tyvärr så står de ju inte så länge men det är ju bara att plocka in nytt! Naturen är gratis och det är bara att ge sig ut i trädgården eller i skogen och se vad man hittar…



Hittade så fint rosa vaxat papper i blomsteraffären, finns i allsköns härliga färger och inte bara i brunt. Perfekt att använda runt en liten bukett att ge bort eller låt buketten bara ligga på ett bord...
Jag virade blött hushållspapper runt stjälkarna och band en plastpåse runt, vek sen det vaxade 
pappret runt buketten och knöt fast med ett snöre. (Här ett väldoftande tjärsnöre!)
Den här buketten har legat på mitt bord i 2 dagar och är lika fin, det vaxade pappret håller ju 
bra mot vatten också.


Till buketten använde jag några kvistar syren, äppelblom, och hägg…gissa om den doftar gott!


Att ha ett gäng småflaskor hemma är perfekt! Samla dom på ett fat och gör små arrangemang…
Här fick t o m ett saltkar och en ljuskopp komma till nytta.
Ett av mina äppelträd har aprikosa blommor och de passar fint tillsammans med häggmispelns vita blommor och bruna blad - gillar dom här färgerna i min rostiga hörna!


Små spireablommor i ett saltkar…sött!



Ett kreativt kaos på mitt bord…blommor och blad överallt…här trivs jag!
Nåja, ta hand om våren nu och se till att alltid ha en liten blomma på köksbordet, det gör 
susen för morgonhumöret och resten av dagen!
 Nu kära vänner måste ni kika in till Ingrid med bloggen 
OF SPRING AND SUMMER 
Hon har nu full vår i London och säkert en massa härliga blommor att använda så nu ska det bli spännande att se vad hon har hittat på för fint med dagens tema!

Varm & blommig kram,
Titti

söndag 4 maj 2014

Slit och släp...



Hoppas ni alla har haft en riktigt skön helg! Ja blogger krånglar fortfarande med mig eller så är det jag som krånglar med blogger...har inte riktigt bestämt mig faktiskt...jag är inte den mest tekniska heller om man säger så men "något" har ändrats och jag kan banne mig inte klura ut vad, just detta med bilderna! Det är ju lättare att byta förgasare på bilen än att förstå sig på blogger...hm...
Nåja, nu stundar en helt vanlig 5 dagars vecka igen...slit och släp men med det härliga och soliga vårväder som råder känns till och med en måndag välkommen och efterlängtad tycker jag!


Varm kram till er alla!

lördag 3 maj 2014

Åh, allt krånglar!



Åh, blogger bara krånglar för mig just nu, morr! De inställningar jag tidigare haft och som fungerat bra ger nu bara gryniga bilder! Fler som har märkt något konstigt med blogger när man lägger ut bilder? Ja jag får undersöka den här saken en annan dag för teknik gör mig rynkig i förtid och nu vill jag bara ha en skön lördagskväll, inta soffhörnet och se en bra film! Så får det bli!

Kram på er!

Psst… nästa vecka blir det FLOWERS igen och ni kommer även att få följa med till ett otroligt vackert men något spöklikt ödehus här på ön och sen en sväng till ett ställe med en härlig lantlig touch!

fredag 2 maj 2014

Det var väl då ett väldigt springande på folk...


Ja det var väl då ett väldigt springande och rännande på folk! Jag försöker att få lite lugn och ro på mina promenader som brukar avnjutas i ett makligt tempo med näsan både uppe i skyn och nere på marken för att insupa alla vårens underbara dofter, blommor och kvittrande vårfåglar men överallt flåsar folk förbi mig, gammal som ung, vilt joggandes med höga knälyft, blåvioletta ansikten och oftast iklädda neonfärgade träningskläder och joggingskor!
Jag känner mig liksom lite i vägen när alla ska förbi mig och där går jag och hasar och envisas med att inte släppa den där strandskatan med blicken…
Detta springande på folk verkar vara en ny trend som jag totalt missat (som allt annat när det gäller träning och svettiga pass!)
Ja kanske borde man haka på och köpa sig ett par illgula skor och ge sig ut i spåret. Förmodligen väldigt nyttigt, förmodligen väldigt skönt (efteråt!) och förmodligen skulle man inte behöva inta vassruggen i sommar, men…det finns alltid ett men när det gäller motion i mitt liv…

Nja, jag tror jag sätter mig under korkeken en stund, blundar och njuter av stillheten istället…luktar lite på blommorna och tittar på molnen, det är skönt det med och motion för själen!



Varm kram från (en lat) livsnjutare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...