Bloggintresserade

lördag 7 juni 2014


Önskar er alla en skön kväll och ha det nu
så gott i årets allra vackraste månad!

fredag 6 juni 2014

Vår alldeles egna dag!


Sveriges nationaldag - 6 juni! En speciell dag, ja en dag väl värd att fira...
Vi svenskar är väl inte så duktiga på att fira detta, men det borde vi vara tycker jag! Det har sina fyra årstider...det är makalöst vackert, oftast rättvist och tryggt,  det har sina höga skatter (!) men är annars sådär alldeles lagom bra med allt… inga yviga svängar här inte! Det är ett alldeles lagom skönt land…


…ett land fyllt av...



...grusvägar, jordgubbar och ängar…


Ja detta måste verkligen firas...

Kram,
Titti

onsdag 4 juni 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Romantiska rosor



Romantiska rosor står det på dagens tema! 
Ja ni när vi bestämde temat i FLOWERS låg snön fortfarande kvar ute och jag var helt säker på att trädgårdens tidiga rosor skulle blomma överdådigt här hemma…tji fick jag!
Inte en enda ros blommar hos mig än så det var bara att kasta sig i bilen och förtvivlat försöka leta efter vanliga rosor i 10-pack.
Butik nr 1 hade en enda vissen bukett med knalloranga rosor, butik nr 2 hade inte en enda ros utan väntade på att blombilen skulle dyka upp framåt eftermiddagen och butik nr 3 (och den sista om jag inte skulle behöva åka några mil extra) hade tack och lov en halvtrött bukett med vita rosor och några kvistar med små rosa rosor, puh, dagen var räddad!



Sen var det bara att plocka ihop lite smått och gott i trädgården som pioner, hortensia, lupiner och hundkex och vips kändes det som om de små kvistrosorna hade fått sig en romantisk touche! Jag gillar verkligen att blanda vilda blommor tillsammans med köpta blommor - vilt och vackert...


De vita rosorna var lite hängiga och trötta så jag kortade av stjälkarna rejält och sen fick dom dra en stund i vatten innan jag stack ned dom i en blötlagd oasis. Sen var det dags att gå en omgång till i trädgården och denna gång plockade jag fläderblommor, hundkex, små söta blommor som var kvar på en vanlig liten krukros och några kvistar rosmarin som sen fick samsas tillsammans med rosorna…
Jag känner så många som alltid säger att de tycker blommor är så dyrt och att de aldrig unnar sig en bukett men köp bara några stycken snittblommor och fyll på med vad som finns i trädgården eller i naturen så får man en verkligen ett vackert blomarrangemang för bara några ynka tior!


Trots allt blev det lite romantiska rosor även om de underbara austinrosorna uteblev och regnet bara öste ner…
Ja då kikar vi väl in till Ingrid med den inspirerande engelska bloggen OF SPRING AND SUMMER och ser vad hon hittat på denna gång i dagens tema - hon har säkert hela trädgården full med härliga rosor i full blom!

Blommig kram till er alla!
Titti

söndag 1 juni 2014


Så var ordningen återställd med både sol och värme, vilket underbart väder det har varit i dag! Var förbi hamnen en sväng och där var det en hel del som badade redan. Jag måste erkänna att jag är en riktig badkruka och badtemperaturen ska helst ligga uppåt 28 grader om jag ska drista mig till att hoppa i…
Sen har jag en viss förmåga att så fiffigt glömma bort varje år var jag stoppade baddräkten, detta eländiga plagg som visar mer än det döljer och som nästan får en att i panik skaffa gymkort!
Näe, jag väntar nog med premiärdoppet ett tag till och svalkar mig med lite glass istället…

Ha en skön söndagkväll, 
kram på er!


En stor utmaning…att bli bättre på porträtt! Min älskade dotter V en skön och varm vårdag…

Kram Titti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...