Bloggintresserade

fredag 1 augusti 2014

Jag längtar...


Det är faktiskt med lite blandade känslor jag vänder blad i almanackan och inser att det redan är augusti...en del av mig känner faktiskt lite vemod att sommaren går mot sitt slut...
Men sommaren har varit lång, varm och fantastisk och nu stundar snart en härlig 
sensommar med kräftskivor, mörkare kvällar, klar luft och en skön stillhet som breder 
ut sig och det bästa är att jag ska ha semester i september, bara det! 

Jag längtar!

onsdag 30 juli 2014

Makalös värme och veckans middagstips!


Vaknade tidigt i morse av regn och åska…skönt tänkte jag, äntligen lite lättnad i värmen och kanske även en mulen dag. Jag hann knappt få i mig frukosten förrän solen tittade fram och nu är det ännu varmare ute! Mätaren står på 36 kladdiga grader i solen, så i dag bjuder jag bara lite snabbt på bilder från "svala" Kalmar Slott som jag begav mig till förra veckan i hopp om lite svalka, kanske snart dags för ett nytt besök om värmen ska fortsätta! Där var det riktigt skönt kan jag säga.
Lite längre ner i inlägget får ni lite sköna middagstips! Man börjar ju tröttna på allt grillat nu så vad sägs om Gädda i gelé eller Inälvor med brunt spad? eller varför inte lite sviskonmos hi hi...
Näe vet ni vad, det är t o m för varmt för att skriva nu - jag håller på att smälta bort här vid datorn, så over and out!

Kram på er!






Veckans middagstips! 








söndag 27 juli 2014

Solsveda de lux!



Ja det där med solbränna och solsveda…jag stod i en väldigt lång kö i dag i mataffären och har väl aldrig skådat så många illröda ryggar och sönderbrända näsor på både barn och gamla!
Nu är jag ju inte typen som blir direkt gyllenbrun om man säger så…ljust hår och ljus hy och som barn brände jag mig jämt, det var inte snack om solskydd på den tiden utan när man kom hem efter en dag på stranden med knallröda axlar och svidande rygg så baddade mamma värsta solsvedan med filmjölk!
När jag åker utomlands använder jag alltid solcreme, massor av solcreme och även om det blir heldagar på stranden bränner jag mig aldrig, inte ens när jag var på Aruba i januari månad, kritvit som en albyl brände jag mig…
Men här hemma smörjer jag sällan in mig eftersom jag inte "solar"i den bemärkelsen, så dumt!
I veckan var jag ute på jobb i "ofrånkomlig" och gassande sol, ingen skugga på hela dagen och gissa om jag brände mig, himmel och pannkaka, ja det sved t o m i hårbotten!
Detta gör jag inte om och jag fick mig en tankeställare efter en sömnlös natt med riktig solsveda.
Solen är farlig och stark även här hemma, så var rädd om huden, för vem vill se ut som en brun sadelväska i ansiktet på ålderns höst! Huuuu...
HÄR hittar du väldigt bra information om solande tycker jag och riktigt bra solcremer till bra priser - läs och begrunda och glöm inte att livet i skuggan under ett parasoll är ganska så skönt det med!



Solvarm kram,
Titti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...