Bloggintresserade

onsdag 6 augusti 2014

FLOWERS by titti & ingrid - Blommor i en korg


Så var det dags för lite nytt igen med  FLOWERS och denna gång är temat blommor i en korg…
Jag träffade faktiskt Ingrid i helgen, hon var på besök här på ön och vi smidde en hel del roliga planer som kommer framöver! Nåja, nu åter till dagens tema och här kommer min lilla idé av blommor i en korg.
Jag brukar alltid köpa på mig en massa olika gamla korgar på loppisar, stora som små. Korgen fyller jag sen med trädgårdens alla blommor! Jag klär korgen med plast inuti och sen brukar använda mig av 2 större syltburkar som jag fyller med vatten och ställer i korgen, ja sen är det bara att fylla på med stora och små blommor, i allsköns glada färger och arrangera så det det blir naturligt och vackert. Jag brukar ofta göra en korg och ta med mig när jag är bortbjuden, lite roligare att ge bort än en helt vanlig bukett!



Blommor i en korg kan ju även vara som min cykelkorg brukar se ut efter kvällens lilla cykeltur! Det brukar bli en hel del stopp längs vägkanterna och det är faktiskt så mycket roligare att cykla när man har ett helt fång av vilda och vackra blommor framför sig i cykelkorgen…



Dom här små gamla flätade korgarna som man kan hänga på väggen bara älskar jag! Man behöver ju inte alltid ha blommor i en vas på bordet som dekoration.
Även här är det en glasburk med vatten i korgen men det är lika vackert att bara låta rosorna torka...
Den här rosen är så otroligt vacker, lite sådär smutsigt rosalila, en favorit...den heter visst Tiara.


Hoppas ni har fått lite inspiration…ja lite blommig glädje så här mitt i veckan och ni ska veta att både Ingrid och jag är så otroligt glada för alla fina kommentarer vi får av er, 
ni är värda den största buketten allihopa!
Glöm nu inte att kika in till Ingrid med bloggen OF SPRING AND SUMMER
Jag är så nyfiken på att se vad hon hittat på denna gång…

Blommig och solig kram,
Titti

söndag 3 augusti 2014

Det börjar mörkna nu...


Den makalösa sommaren bara fortsätter och fortsätter, värmen består och tänk om man kunde spara den i en liten ask och ta fram den igen i november…hur underbart skulle det inte vara?
Det börjar mörkna nu, alla fönster och dörrar står fortfarande vidöppna, det är lite lättare att andas, dock svårare att sova…och det ska bli ännu en vecka med stekande sol och hög värme.
Ja det är väl bara att tacka och ta emot, låta alla fönster stå öppna och sova, ja det kan jag göra i vinter!


Varm kram från Öland och mig!

fredag 1 augusti 2014

Jag längtar...


Det är faktiskt med lite blandade känslor jag vänder blad i almanackan och inser att det redan är augusti...en del av mig känner faktiskt lite vemod att sommaren går mot sitt slut...
Men sommaren har varit lång, varm och fantastisk och nu stundar snart en härlig 
sensommar med kräftskivor, mörkare kvällar, klar luft och en skön stillhet som breder 
ut sig och det bästa är att jag ska ha semester i september, bara det! 

Jag längtar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...