fredag 4 maj 2018

Bloggens vara eller icke vara...


Bloggens vara eller icke vara. En 8 år lång dagbok om allt och inget. 
1243 st inlägg. Allt började med Öland och mina smultronställen där.
En salig blandning av ön, havet, min trädgård och allt det andra...
Det fanns sååå mycket att visa och berätta om, att dela med sig av.


Just nu har allt stannat av. Vad ska jag egentligen skriva om? Visa?
Blir ju lite tjatigt att skriva om hur jag vantrivs i Blekinge och hur
mycket jag längtar hem till ön igen osv osv. Mitt intresse för både
inredning och trädgård har också stannat av när man bara som nu
hyr ett hus och inte kan göra som man vill, ja både inne och ute...
Deppiga och gnälliga inlägg gör ju ingen glad om man säger så:)


Näe lite uppryckning behövs nu för så här kan det inte fortsätta!!
Jag får fundera lite, ja klura lite just gällande det där bloggandet...
Men så är det ju det där med att fota & skriva som jag tycker är så
himla roligt. Men det är ju en viss fördel om man har något att
skriva, visa och berätta om också, eller hur?!


Öppna och helt fritt svävande tankar från mig denna fredag...
Jag hoppas inspirationen kommer tillbaka snart!

Ha den bästa av fredagar nu & en helt underbar helg:)

KRAM

29 kommentarer:

 1. Förstår hur du menar. Känner också att inspirationen sinat. Men ändå...
  Du har alltid så vackra bilder och de säger mer än tusen ord så visst förmedlar du ändå mycket till oss läsare. Och livet är ju precis så där med höjder och dalar. Vem vill läsa en tillrättalagd blogg? Ha en skön helg fina du.
  Kram RosMarie

  SvaraRadera
 2. Käraste lilla bloggvän, sluta inde Du med. Vem tusan har något att skriva om? Så är det för oss alla, Jag har ju inga hisnande historier att berätta, men jag har ingett annat att erbjuda. Nibryr ju inte er om om mina pajer bliver bra eller inte. Lilla trevliga Du sluta inte, berätta Du är ju så
  väldans duktig, tycker vi allesammans

  SvaraRadera
 3. Hej på dig !
  Jag är också inne på samma spår!....ska jag fortsätt blogga eller inte ?...har ju instagram också som du vet (har ju du också) det blir mycket att fota och ibland blir det ju samma bilder på både blogg och instagram. Och instämmer med att man "tjatar" på med samma bilder som förr. För till slut finns det ju inte mycket nytt att skriva och fota...tur att man har torpet iaf. Då blir det liksom lite nytt varje sommar ;). Har sett att många har slutat blogga, några är inte aktiva på sina bloggar och en del har helt enkelt "struntat " i dem. För några år sedan var det väldigt poppis att blogga men nu har instagram tagit över. Tror det är mycket därför många slutat blogga ! Ja vi får väl se hur vi gör ;)). Det löser sig säkert !
  Trevlig helg !

  SvaraRadera
 4. Jag skulle verkligen sakna dina inlägg om de försvann. Jag älskar dina bilder och dina underfundiga funderingar och tankar.
  Utmana mig så utmanar jag dig på inlägg. Då får vi minsann kröka oss för att hitta på ;-)
  Hoppas att du kommer igen, hittar din trivsel, dina bilder och texter igen. Ha de gott, Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Åh, jag hoppas också inspirationen kommer tillbaka snart, för jag skulle sakna din inlägg så hemskt om de försvann! Dina foton, ja du kan ju egentligen fota vad du vill så blir det vackert ;) För du har öga för det där se!

  Kram och vila lite och så återkommer du, skall vi säga det? ;)
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Please don't quit blogging Titti, you would be so missed here sharing the loveliest areas of the Swedish countryside with us. I love the photos you take and the little stories you tell about living in such a peaceful, beautiful place.

  Sometimes we do get 'stuck in a rut' and it's hard to write something we think people want to read, but quite honestly, I always enjoy reading just thoughts from the heart of lovely people such as you, who are living a special life in a place so different to my own.

  Warm, sunny Spring days should be arriving there soon - so out with your camera to show us the
  world around your home please!

  Love, Mary

  SvaraRadera
 7. Har inte kommenterat din blogg tidigare men gillar dina inlägg. Du har en fin blogg. Så trist att höra att du inte trivs med livet. Hoppas du kommer tillbaka till din ö.

  SvaraRadera
 8. Känner igen dina funderingar, jag började blogga 2009. Men dina bilder är fantastiska och man kan inte alltid vara på topp. Livet går upp och ner, trist med all glättig yta tycker jag.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag skulle sakna dig jättemycket om du slutade blogga. Samtidigt förstår jag dig så väl, jag har tappat mycket i och med att jag inte har trädgård längre. Det var mycket "enklare" med trädgård, då kunde man ju bara gå ut och fota lite så blev det liksom bra:). Men jag vill inte ha tillbaka min trädgård, men jag tycker inte det är lika enkelt att fota och komma på inlägg nu mera. Så det blir lite glesare hos mig med.
  Jag skulle tycka det var jätteroligt att få hänga med på resan tillbaka till din älskade ö, men jag har för mig att du skrev att det tar sin tid. Och det förstår jag att det gör. Hoppas du kommer göra inlägg nu och då, jag vill gärna veta vad du gör och hur du tänker och funderar. Tycker inte alls du gnäller.
  Ha en fin helg vännen. Ta hand om dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Hoppas du verkligen får gnistan tillbaka för jag är så glad att jag hittade din blogg.
  Ha en fin fredagskväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Du ska inte sluta blogga, hör du det. Jag älskar att läsa dina inlägg och titta på dina bilder. Du kan upprepa alla smultronställen för man glömmer bort. Du kan skriva om din vantrivsel om du vill, vi har alla våra svackor. Om livet bara vore toppen så skulle man nog inte uppskatta det lika mycket. Som Alfons farmor sa..Man måste ha lite tråkigt ibland för att det ska bli roligt igen. Jag babblar på i min blogg om elände och glädje. Som en dagbok och jag har kanske inte 1000 följare men närmare 100 ändå, så kom igen Titti du orkar. Jag vill läsa mer. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 12. Have a Nice weekend love Ria 💜

  SvaraRadera
 13. Dina vackra uttrycksfulla bilder gör mig glad. Sluta inte blogga! Hellre sällan och fint än mycket och "bara för att"!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 14. Dear Titti,

  Love your beautiful photos especially the first one with the sparkling water.
  Wishing you a great weekend
  Hugs
  Carolyn

  SvaraRadera
 15. I will miss you if you stop blogging, I always enjoy my visits.
  Amalia
  xo

  SvaraRadera
 16. Please stay with us Titti - your pictures are uniquely yours and I for one love them.
  I think that we all feel the same way from time to time, but once you stop blogging I know that people say it very difficult to get back into doing it again.
  I used to blog two or three times a week, but I have cut it down to once especially now that many people are no longer blogging.
  Ultimately if I stopped blogging I know that I would miss it, and if you stopped then I would miss you too.

  SvaraRadera
 17. Jeg håber, glæden ved at blogge og inspirationen vender tilbage. Du skal vide, at din blog med de skønne billeder vil blive savnet, hvis du stopper.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 18. Hej! Hoppas du fortsätter. Uppskattar din ton och vackra bilder. Känner inget behov att att läsa om nya renoveringar och nya möbler ideligen. Känner igen det där med instagram men längre texter tycker jag passar bättre på bloggar. Bli lite irriterad på långa texter på instagram. Tack för att du finns där. Hälsn Karin www.vackertnaturligt.se

  SvaraRadera
 19. Hoppas du orkar kämpa på med bloggen för den är så fin på alla sätt. Jag skulle verkligen sakna dig och din blogg om du gav upp. Men förstår hur du kan tänka och känna. Men hoppas energin kommer tillbaka när du/ni flyttar tillbaka till Öland.
  Jag gillar ditt skrivande som är från hjärtat. Man kan inte vara på topp jämt och att få uttrycka sig är betydelsefullt. En blogg ska inte vara tillrättalagd.
  Ta hand om dig och njut av våren !
  KRAM FRÅN MARIE !

  SvaraRadera
 20. Hej Titti!
  Ja, det går verkligen i perioder det här med bloggandet.
  Jag tror att jag har följt dig och din härliga blogg från begynnelsen faktiskt.
  Till hösten har min Vita Villervalla funnits i 11 år.
  Periodvis tycker jag att det är ganska ok att blogga, sen går det måååånader utan några som helst inlägg.
  Och så får det vara helt enkelt.
  När jag började blogga 2007 var bloggar/bloggare/bloggerskor en hyfsat ny företeelse.
  Jag som alltid har fotat med mobilen (äger ingen kamera) och vägrat reklam på min blogg, har nog idag en ganska ointressant blogg som försvinner i mängden med tanke på dagens gigantiska utveckling av bloggfenomenet.
  Kikar jag tillbaka på en del av mina gamla inlägg så kunde det vara mellan 40-60 kommentarer ibland.
  Idag är det mycket sällan att det dyker upp en endaste kommentar.
  Jag bloggar helt för min egen skull, som en slags årsdagbok, och inredning på bloggen har mer och mer gått över till trädgård och odling, som har blivit allt viktigare för mig och mitt välbefinnande.
  Ja, livet förändras mycket på 11 år!
  Stor varm kram till dig!
  Jenny

  SvaraRadera
 21. Well, I hope that inspiration finds you! I am back after a very long pause. Sometimes it's a lack of inspiration that blocks us, and sometimes it's just LIFE. Good luck! I'll be watching and reading.

  SvaraRadera
 22. Känner igen det där. Jag skriver inlägg varje dag i stort sett och funderar på om det har något värde över huvud taget. Men varje gång jag känner att det är dags att dra ner på bloggandet, träffar jag alltid någon som berättar hur de följer min blogg "det är så roligt att se vad som händer på Öland när jag inte kan vara där". Så jag stretar väl på ett tag till och hoppas att du gör samma sak.
  Kram från Kerstin

  SvaraRadera
 23. Bästa Titti!
  Skulle sakna din blogg med alla fantastiska foton om du slutade blogga. Men man ska göra som man känner! Jag instämmer med kören ovan, din blogg är unik på såväl soliga stunder som regniga.
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 24. Det märks både att du gillar att fota och skriva. Alltid så trevliga och vackra inlägg. Att gå med i nån kedja som bloggar efter tema kanske kanske kan ge dig lusten tillbaka.
  Skulle som övriga sakna att titta in här ibland.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 25. Bloggtorka känns igen, du ska följa ditt hjärta......men vi är många som skulle sakna dina underbara bilder och dina texter Titti. Det ska vara roligt att blogga, vilket beslut du än tar......så är det vad du känner för.
  Men vi slutar så klart inte med att hoppas på en fortsättning.
  Var rädd om dig och njut av helgen. Kram från Ingela

  SvaraRadera
 26. Oh Titti, don't whant to miss your lines and your pictures. They are ALWAYS inspiring!!!!
  All my best my friend and happy happy days!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 27. Dear Titti,
  don't whant to miss your blog, your pictures and words. Your posts are ALWAYS inspiring to me.
  All my best
  Elisabeth

  SvaraRadera
 28. Hej!

  Jag har gått i samma tankar. Ibland har jag inte tid. Ibland funderar jag på varför jag lägger tid på bloggen. Men så kommer jag på min ursprungliga tanke. Jag började blogga för min egen skull, för att ha den som trädgårdsdagbok. Jag behöver inte prestera, bry mig om hur många som kommenterar, akta mig för att upprepa ... jag behöver bara skriva de inlägg som känns viktiga för mig själv.

  Du ska givetvis göra som du själv vill, men jag måste få säga att jag skulle sakna dina vackra bilder!

  Ha en fin helg!
  Linda

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...