Bloggintresserade

lördag 24 oktober 2020

Favoritrum, boktips & så ett penseldrag...

Vi har inte gjort så mycket i renovering sen vi flyttade in här för snart 2 år sen. Mest fixat med det nödvändiga som vatten och värme. Matrummet bredvid det lilla köket står väl på tur för en liten uppfräschning. Ja lite nya tapeter bara. Eller färg. Jag gillar verkligen detta rum. Här äter vi middag och här njuter jag gärna av en kopp nybryggt kaffe, läser, målar och så en radio på låg volym...ja detta är mitt absoluta favoritrum.

Ett rum som för längesen fungerade som södra Ölands enda telefonväxelkontor!


Helgens boktips! 2 böcker jag varmt jag kan rekommendera av Hanna Wendelbo. En massa glada sidor med skön inspiration, blommor & blad, vackra bilder. Böcker att bli sådär hjärtligt glad av :)

En söt och personlig hälsning som peppade mig från Hanna! Och att ta sig an den där tiden. Att börja måla. Att ge det där pappret liv med bara vatten och färger, i all dess enkla enkelhet...

Allt börjar med ett penseldrag...ja och sen får det bli som det blir!


Min stora myrten har fått komma in i växthuset tillsvidare. Men där kan den inte stå hela vintern. Och inne i värmen lär den inte trivas heller och inne i garaget är för mörkt. Några tips om var den kan trivas och övervintra? Nu dags att ta tag i mat, tvätt, jaga in höns och sen ta kväll :) Äntligen!

Ha nu en skön helg...

VARM KRAM!

17 kommentarer:

  1. Ha en fin och skön helg.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Rofyllt och vackert i ditt lilla matrum. Tack för boktips. Så kul att du fått inspiration att ta fram penslarna igen! Att göra nånting utan krav kan visa sig bli en överraskning. Man ska inte förminska sig!
    Beträffande din fina myrten så har jag noll tips... har aldrig haft tumme med den.

    Ha en fortsatt vilsam helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Vilket härligt rum att användas till mycket! Det gäller ju att verkligen känna in hur man vill ha det innan man skrider till verket. Det ser redan jättefint och trivsamt ut.
    Myrten ja - min farbror har en jättestor som han haft i flera år. Den är ute på sommaren men han tar in den över vintern. Den står ljust, men i vanlig rumstemperatur, men han har automatisk bevattning på den året runt. Har aldrig sett en så stor.
    Härligt att du kom igång och måla! Boken triggade dej kanske. Tack för tipset! Tänk, om jag också kunde komma till skott med målandet! Det var ju just DET jag skulle göra när jag flyttade från Sthlm för 9 år sen. Har inte kommit igång ännu!!!
    Önskar dej en lugn och skön helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. I shall look forward to seeing your dining room when you have done your little refreshment, but to me it already looks charming as it stands at the moment.
    Is your plant Myrtus communis which I know do not like to be too hot nor too cold?
    Do you have anywhere in the house that is cooler in order to offer it some protection during the colder winter months?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei!
      Vakre og inspirerende bilder.
      Klem Anne

      Radera
  5. Smukke billeder du servere for os.
    Altid dejligt at kigge ind hos dig.
    Altså jeg har en myrte som din. Ved ikke om det er samme art.
    Den kan holde ude sommer og vinter et beskyttet sted.
    Ved ikke om det er den du har.
    Kendetegn er at jeg har ikke vandet min i nok 1 måned nu og den stå lige så fint.
    Tører ikke ind. Vi har dem som små buske på kirkegården.

    klem og dejlig søndag
    Charlotte

    SvaraRadera
  6. men så trevligt att få titta in hos dig. Ser mysigt ut där i matrummet. Myrten har jag bara haft i brudkronan men tror att min mormor hade en i vardagsrummet. Husen var kanske inte så varma och torra förr. Ja man skulle kanske måla lite. Det är ju kul. Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Jag tycker verkligen om ditt fina matrum. Skulle också gärna slå mig ner där med en kopp kaffe och mina funderingar en stund. Vad underbart att kunna måla. Jag har inga såna färdigheter tyvärr. Håller mig till mindfulness målningarna, s.k. art therapy målning.
    Väldigt avkopplande faktiskt.
    Jag hoppas du har en riktigt skön söndag Titti.
    Kramar Carina

    SvaraRadera
  8. Bilden utstrålar lugn, ett lugnt rum. Jag blev kär i taklampan förutom resten. Har massor av akvarellfärger men de blev aldrig min grej. Jag målar i photoshop istället tror jag även om de oftast bara blir basredigering av trädgårdsbilder.

    Ha en härlig söndag! Kram, Carina

    SvaraRadera
  9. Hej Titti!
    Förstår att du trivs med ditt rum, ser lugnt och trevligt ut.
    Ha en fin söndag /Kram Marika

    SvaraRadera
  10. Så koselig rom, kjekt med gode hagebøker også, jeg har noen liggende som jeg gleder meg til å lese. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  11. Vad roligt att få en glimt av hur du har det inomhus, ser jättemysigt och hemtrevligt ut i matrummet! Älskar såna golv!
    Kan tänka mig att de böckerna är vackra, hon gör ju så fina tapetmönster.
    Har tyvärr inget tips om din myrten. Har inte vågat mig på en sån någon gång, har den lite enklare varianten Myrsine, den har jag lyckats hålla i liv ganska länge nu.

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  12. Myrten vill stå ljust och kallt på vintern. Tidigare hade jag den på källarsvalan och dit vi nu är på väg att flytta har jag ställt den på vinden. Växterna flyttade först haha.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Danke für deinen netten Kommentar.
    Schön und harmunisch sieht es in deinen Räumen aus. Es ist wunderbar, wenn man ein Talent zum malen hat und so wunderschöne Bilder entstehen.
    Viele Grüße
    Anette

    SvaraRadera
  14. Det ser så hyggeligt ud i spisestuen, og man kan se, at efterårsfarverne er lige udenfor vinduet. Jeg kan godt forstå, du holder af det rum. Bøgerne ser smukke og indbydende ud, når man ser forsiden. Jeg kan prøve at se, om de fås på et bibliotek i Danmark, men jeg kan desværre ikke læse navnet på den bagerste bog.
    Hav en god uge!

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  15. Hello Titti. I love your sense of aesthetics and decor. Would love for you to share your post with us at Meraki Link Party. We host the party every week from Monday to Thursday.
    Many regards
    Naush

    SvaraRadera
  16. Så fint du har det och så mysigt det verkar att kunna göra olika saker i rummet.
    Ta väl vara på dig!
    Kramar!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...