fredag 1 juli 2011

En helt vanlig onsdag på Öland...


Oj vad jag har varit dålig på att göra inlägg denna vecka men den har varit full av roliga saker, så datorn har jag inte hunnit sitta vid...tyvärr!
Har varit en tur upp till norra delen av ön! Ett riktigt smultronställe på norra Öland är Jordhamn/Sandvik. Här är det nära både till himmel och hav, tystnaden, stillheten, doften av tång och tjära, här är lugnt och skönt, man kan strosa runt i timmar helt ensam....
Att åka hit en dag i november när höststormarna yr är helt fantastiskt, låter kanske konstigt men naturen här är karg, öländsk och väldigt väldigt vacker...

Sen gick turen vidare till fyren Långe Erik, belägen på Ölands norra udde. Fyren är 32 meter hög, byggd 1845 och det är exakt 138 trappsteg upp till utsikten! Här är otroligt idylliskt och vackert, abslout värt ett besök om ni ska uppåt på ön i sommar, här tar man gärna en kopp kaffe i det lilla caféet och bara njuter av naturen....och utsikten förstås!

Dagen avslutades med ett besök på Böda sand.....mycket folk, stor camping...jättefin lång strand men nja, inte riktigt min grej detta med camping, men kul att göra ett besök här! Kanal 5 spelar ju in en ny programserie härifrån igen nu i sommar! Kul!En härlig dag...en härlig vecka! Missa inte Jordhamn/Sandvik om ni ska till Öland....ja, bara ett litet tips från mig till dig!

Ha en jättefin fredagkväll allihopa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...