Bloggintresserade

fredag 19 februari 2021

Takdropp & en rykande frisyr!

Från snöyra till takdropp. På bara en vecka. Nu töar det och dimman ligger sådär eländigt tät över nejden igen. Slask & grådask råder...

Nåja, vi fick känna av lite vinter i alla fall här på ön! Det räckte gott. Snart är det mars :)


Annars har denna månad varit full av överraskningar! Ja eller kanske mer av surheter! Ni kommer väl ihåg värmesystemet som gick sönder när det var som kallast? Vår tv som blev kolsvart en lördagkväll och min sen innan tidigare onda rygg som fick sig en ny knäck i halkan??  Ja det slutade inte bara där...


Så här fortsatte det...
Skulle lite snabbt en morgon ordna till en frisyr (så att man INTE skrämmer barn och gamla!) med kaffekoppen i ena handen och värmeborsten i andra. Lätt yrvaken och med ett stort gäspande...ja att vara morgonpigg är inte riktigt min grej :)

Jag tyckte morgonkaffet luktade lite bränt! Märkligt. Tills jag fick se i spegeln att hela mitt bakhuvud var i ett enda rökmoln!!! Snabbt ur med sladden till den rykande värmeborsten. Efter en snabb koll såg jag att sladdarna i den såg ut som ett helt fyrverkeri!! Herregu, tur att inte hela jag tog eld!! Håret! Hela huset!
Så med några lätt svedda, krokigare och kortare hårstrån i bakhuvudet får jag vara glad att det inte gick värre. Puh! Men det luktar fortfarande bränt...
Den sprakande gamla värmeborsten fick åka på soptippen...

Något mer som hänt då?? Ja inte mer än en punktering på ett framdäck på bilen...

Och att jag kryper baklänges ned för trappan (som i den värsta skräckfilmen ni vet!) pga ryggen och går krokig som en stor ostbåge resten av tiden. Med 3 rykande hårstrån i bakhuvudet!! Ja vem sa att livet skulle vara lätt??! Inte jag i alla fall...

Februari har inte varit årets bästa månad om man säger så men det är väl lika bra att ta allt elände på en och samma gång tänker jag! Så kan jag sen inta hängmattan direkt runt 1 maj och sen ligga kvar där tills solen går ner i slutet på sköna augusti - det känns som om jag veeeeeerkligen behöver det nu...

Ha en mysig helg & njut av det lilla!

Varm kram till er alla :)

22 kommentarer:

  1. I hope it will be finished now... too much things happen at the same time!
    Have a rest and hope you have a good weekend.
    Catherine

    SvaraRadera
  2. Happy weekend...love Ria 🍀💕🍀

    SvaraRadera
  3. Oh no, how scary to burn your lovely hair!
    Please take care of your back - I have a problem there too, plus a torn right shoulder so must be careful.
    Hope spring comes early your way - you deserve some good weather now Titti.
    Mary x

    SvaraRadera
  4. Men nu har du ju gjort ditt för hela året och kan vandra utan risk framöver, och ryggen, tja, den blir snart bra den också. Ska du se.
    Skämt åsido. Vilken röra av oturer! Och onda ryggar är inte roligt. Jag vet.

    Hoppas allt vänder nu. Mars närmar sig med stormsteg, tack och lov.

    Ha så bra du kan.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Jösses vad du varit otursförföljd. Men nu får vi hoppas att det är över. Nu borde det ju räcka tycker jag. Tur i oturen att det inte blev värre ändå. Kunde slutat riktigt illa.
    Det var en snabbvisit av Kung Bore hos er. Önskar att han kunde stanna lika kort tid här.
    Men här dröjer han sig kvar längre. Även fast vi har +1 här idag så har vi mängder av snö.
    Ha en mysig (och olycksfri) helg nu Titti.
    Kramar Carina

    SvaraRadera
  6. Dear Titti,
    the pictures are wonderful what's happened not at all. Please take care! Hope your streak of bad luck will ends now.
    Cross my fingers and wish you all my best
    Spring ist coming
    Elisabeth

    SvaraRadera
  7. Jösses!!! Ja, det ska ske så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt...typ!! Nu får vi hoppas att det tog stopp där!! Kan trösta dig med att gråvädret förflyttat sig hit nu till oss med... Så trist och en jäkla ishalka på det!!
    Men en stor KRAM och önskar Dig bot & bättring med ryggen.
    Kraaam Kate🌷🌿

    SvaraRadera
  8. Men kära nån Titti ... vilken eländig månad :( Men vilken enorm tur att du inte tog eld. Märkligt att inte proppen gick. Men ska det j-klas så ska det, tydligen. Och din rygg. Men usch och fy. Har haft problem med en höft efter ett besök på en halkfläck men det är inget mot din rygg.
    Ja, ja ... snart är i varje fall februari slut. Våren är på väg. Och att lägga sig i hängmattan runt 1:a maj och ligga kvar där tills solen går ner i slutet på augusti ... det låter som en bra plan :)
    Trots allt så hoppas jag att du får en fin helg!

    Kram Anita

    SvaraRadera
  9. Hej Titti!
    Hoppas verkligen att det vänder till det bättre, och att ryggen blir bra. Det ser ut som att vintern är över hos oss också, nu är det bara halka och blött igen. Dina bilder är vårliga och fina.
    Ha en trevlig helg /Kram, Marika

    SvaraRadera
  10. Usch vilken månad. Ryggen låter trots allt värst!!

    Åkte för att köpa fuchsiasticklingar igår och där hade dem som en ganska bred säng i en hammockställning... ..och ett litet tak över ifall, ifall. Den såg väldigt lockande ut för ren och skär njutning.

    Hoppas ryggen bättrar sig! Kram, Carina

    SvaraRadera
  11. Oj, oj, oj, en olycka kommer sällan ensam, men det där var väl ändå att ta i. Hoppas att din vår fortsätter utan fler olyckor, du borde ju ha tagit din beskärda del.
    Jag måste bara.... alltså snöbilderna i inlägget innan. To die for! Helt underbar.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  12. "En olycka kommer sällan ensam" är ett ordspråk som stämmer kan vi konstatera.
    Ha en bra lördag nu och jippi för takdropp.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  13. Men herre gud det där kunde ju gått riktigt illa. Fast du beskriver det så roligt att jag gapskrattar här. Förlåt! Men du kan inte gå och ha så där ont. Det går jag inte med på. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  14. Vilken hemsk månad du haft!
    Läskigt när det nästan tog eld.
    Jobbig när ryggen krånglar också.
    Nu hoppas vi att det vänder och att du får en lugn och trevlig helg!

    SvaraRadera
  15. Oj det var väldigt mycket på en gång! Räcker och blir över för resten av året hoppas jag. Jag hade gärna haft vit fin vinter ett par veckor till men nu är det tö och slask. Man får vara glad över de vackra vinterdagarna som var.
    Krya på ryggen och ha det så bra!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  16. Vilken otrolig otur du har med mycket nu! Väldigt mycket på en gång liksom. Hoppas att det vänder för dej nu när vi närmar oss våren, för det gör vi väl ändå med mildväder och snön som smälter. Men det är lite som att dra av ett plåster, man ska tydligen ha det lite gnetigt innan den riktiga våren närmar sej, och då menar jag förstås dimman, regnet och rugget som råder nu.
    Hoppas att ryggen bättrar sej! Ta´t lugnt i halkan utomhus och sköt om dej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  17. Sikke prøvelser du har været igennem. Fra nu af kan det da kun blive bedre. Fremfor alt håber jeg, du snart får det bedre med ryggen. Vi trænger til forår og lunere dage.
    Hav en god søndag!

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  18. Men jisses... vilken otur du haft!
    Snart är det mars... så himla skönt! Längta så efter vår nu!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  19. Men oj, oj, här händer det en massa, och på en gång också! Ja, nu har du väl fått tillräckligt, nu blir det lugnare och skönare får vi hoppas. Och nu är väl er snö borta med, det är den här i alla fall.
    Och krya på ryggen!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  20. Det var jammen meg mye dramatikk for deg, det er veldig skremmende når håret tar fyr, syns jeg kjenner lukten. Håper det går bedre framover, stemningsfulle bilder forresten. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  21. Ojoj ajaj och ja oturen kan vara framme emellanåt och så även för oss vi har fått vattenläckage i vårt kök så vi måste byta ut det. Man kan ej skriva annat än googlekonto, men min bloggadress är / http://sweetwordsbymirre.com

    SvaraRadera
  22. Ja men då så! Nu har du klarat av alla olyckor och allting kan bara bli bättre! Hmm, kanske lite väl optimistiskt, men tron förflyttar berg eller vad det är man säger. Jag håller i alla fall tummarna. Kram från Kerstin

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...