Bloggintresserade

lördag 3 juli 2021

Blåeld, kameler & så denna värme...

Värmen fortsätter. Det är höga grader. Soliga dagar. Varma nätter. Den där svalkan vid strandkanten känns välbehövlig varje dag nu...

Näe jag har inte tagit en sista-minuten-resa till Dubai om ni nu trodde det utan kameler finns på norra ön också. På en kamelfarm. Lite lätt exotiskt om man säger så, ja de verkar verkligen trivas här i zon 1.


Kamelbonden och min dotter på tur ute på det öländska Alvaret...


Tandstatusen ser ju inte ut att vara den bästa! Ett fall för folktandvården och kanske är en rejäl rotborste med tandkräm den allra bästa julklappen till en öländsk kamel :) Lite yviga tankar från mig....


Blåeld, solig värme, tropiska nätter och havsbris. Ja lite så får man väl summera första veckan i juli. Första semesterveckan för många också, efterlängtad och välbehövlig...

Bevattningsförbud råder så ett stilla regn skulle göra underverk för trädgården. Det mesta slokar i värmen.  Alla mina växter. Jag med. 

Nya restriktioner med Covid-19 från 1/7 och det märks. Full rulle överallt och avstånden har minskat. Helt plötsligt blev allt som vanligt tydligen, eller??! Även om det står på en skylt utanför vårt lilla ICA att "handla helst själv" så slås jag av familjer på 8 pers som bara ska välja en glass! Hur tänker folk???

Kanske är jag nojig, man ska ju leva också och kanske, kanske är vi på rätt väg. Hoppas!

Men jag håller mig nog lite avsides ett tag till. Lite sådär själv...

KRAM

15 kommentarer:

  1. Just det, det är ju han med kamelerna, som var med i "Bonde söker fru"...eller hur det nu var. Ja, visst passar de fint på Öland också, speciellt i detta varma klimat. Man blir verkligen förflyttad till helt andra breddgrader när man ser bilderna.

    Ja, ja, detta verkar som om man tror att allt med Covid är över nu! Samma här på ICA. Samma skylt, men folk verkar inte bry sej ett smack. Håller också avstånd, trots 2 sprutor. Än ska man nog inte ropa hej. Du gör helt rätt.
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja just det! Han sökte fru och hittade väl sen någon att dela lantliv och kameler med :)
      KRAM

      Radera
  2. Men åhh dina bilder... Vad ska man säga. grusvägsbilden vinner idag. Kraaam Pia och jaaa det är hett.

    SvaraRadera
  3. Smukke billeder fra stranden! I må have mange kilometer strand på jeres lange ø. Det må være dejlig svalt at gå der på en varm sommerdag. De smukke blåeld ser ud til at vokse i store mængder på stranden. Jeg kender ikke planten og ved ikke, hvad den hedder på dansk, men den har en bedårende blå farve
    Nyd sommeren!

    Hilsen Elna


    SvaraRadera
  4. Så fine bilder fra stranden og havet. Kameler ser veldig eksotisk ut. Blåeld kjenner jeg ikke, men den er veldig vakker.

    Klem fra Marit

    SvaraRadera
  5. Hej Titti!
    Saknar salta vindar, här mitt i landet. Juli börjar med en otrolig värme. Har precis fått min andra vaccindos, men håller mig från trängsel. Hoppas också att vi är på rätt väg, men det är bäst att fortsätta att ara försiktig.
    Fina somriga bilder!
    Kram Marika

    SvaraRadera
  6. Ja nu är det hett i hela Sverige har jag sett.
    Så fina bilder du tagit. Men det är du en fena på alltid.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  7. Hav, salta vindar och blåeld. En sommardröm vetja!
    Det har verkligen varit fina veckor, men det är torrt även om vi hade lyckan att få ett par åskskurar. Men det förslår inte mycket.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  8. Takk for de vakre bildene Titti ... Jeg liker også kameler, feriestemning ... Jeg tror jeg også vil sitte ovenpå, se ned og bli båret komfortabelt langs vannet ... rett og slett fantastisk ;-))
    Du har rett, å holde litt avstand gjør ingen skade, ikke noe problem i det vakre området ditt. Selv er jeg mye i skogen, alene med fuglene og hjorten :-)
    Ha en fin sommer.
    Mange hilsener Viola

    SvaraRadera
  9. Första bilden är underbar :) Och redan när jag ser tandraden hos kamelen tänker jag samma tankar som du... Jag har tänkt på det där flera gånger när jag handlar att par kommer in - oftast äldre kanske är det en utflykt för dem men jag blir bara trött när jag ser.

    Kram från Carina

    SvaraRadera
  10. Så artig med kameler, så noen av dem ved pyramidene i Kairo en gang i tiden, de var så digre og skumle at jeg ikke skjønte at noen ville betale for å sitte på dem :D Det blir spennende å se framover i forhold til pandemien, vi trodde jo nesten at alt var over i fjor sommer også, og det var det jo som kjent ikke. Best å være forsiktig ja, bra at vi har hagen. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  11. Titti, I agree with you. We still need to keep some distance! It is not all clear, but people seem to think all is well. Not so! I hope you stay well and thank you for linking up.

    SvaraRadera
  12. Samma här... varmt, varmt... och fullt av folk.. puh man blir lite less... Folk verkar helt ha glömt bort det här med pandemin...Öh, hur man nu kan göra det?!

    Kram och hoppas ni också fick lite regn i går?
    Gunilla

    SvaraRadera
  13. Hemma hos oss har vi sån tur att vi har fri bevattning från vår sjö...🙏💦
    Ja, tandfeen ser ju ut att ha missat med sitt trollspö...😅😅😅 Varken tandblekning eller porslinständer så långt ögat når...

    Så himla fina bilder du alltid bjuder på 🌸🍃.
    Kraaam Kate

    SvaraRadera
  14. Vad spännande med kameler på Öland, inte riktigt vad man tänker sig.
    Här i Spanien känns också mycket som vanligt och mycket turism, men å andra sidan stigen siffrorna för smittade. Jag är lite oroligt över situationen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...