måndag 12 juli 2021

Min luriga nya hyresgäst...

Värmen bara fortsätter, fortsätter och fortsätter...myggbetten blir fler för var dag som går. Orken är nollställd eller mer på minussidan just nu. Igår knåpade jag i skuggan med en krans av renfana. Det var vad orken tillät. Ja synd att klaga nu när sommaren VERKLIGEN är här men vart tog den där lite lagom somriga svenska sommaren vägen? Den med lite regn och då och då mulna dagar...

Ja just det! Jag skulle ju berätta om vår nya hyresgäst! Den där luriga saken som jag faktiskt är lite rädd för! Nix, inget vildsvin (men det kommer nog!) utan en STOR grävling har flyttat in i trädgården...

Höll på att få slag när den kom utrusande från buskaget bakom växthuset förra veckan!! Jagandes en hare! Jag sprang och haren också!! Jag var snabbast!!!!!

Sen har den smugit runt här, såg den en tidig morgon. Sent en kväll lufsade den förbi hönshuset. Jägaren som har hand om viltvård i området kom med en bur/fälla. Gillrad med ett gäng goda kanelbullar men än har den inte gått in i den där sockersöta fällan minsann...kanske den gillar falukorv bättre?

Han vill kolla om det är en hona eller hane, är det en hona kan den ju ha ungar just nu någonstans och ev har den byggt bo under gästhuset, ja fattas bara! Det är rena rama zoologiska trädgården här snart!!!

Jag kan nog starta djurpark här med guidade turer, kanske köpa en jeep så att det blir lite guidade safariturer också. Kanske bjuda på lite grillad orm på kvällskvisten med någon god röra till. Fattas nu bara en stor älg och en skock vildsvin också som sagt, annars har jag nog det mesta här i trädgården :) Avslutar med en bild lite som jag känner mig och förmodligen också ser ut precis just nu! Av både värmen och så alla vilda djur. Men annars är väl allt bra...tror jag...

KRAM

20 kommentarer:

 1. Here we are cold only17C but I prefer to be cold than too hot! But next week heat from the south is coming I hope not too hot!
  It’s nice to have wildlife in your garden. Here we have fox, squirrels, hedgehogs and many birds.
  I love your crown I would like to do one with hydrangeas.
  Have a nice Tuesday.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh 17 C lovely degrees...It´s to hot here now! Yes I love animals and wildlife but they don't have to be just in my garden :)
   Have a great week!
   Titti

   Radera
 2. Ha Ha Ha Ha!!! Du är för rolig du. Jag vet hur det är att ha vilda djur i trädgården. Allt från ormar till grävlingar, rådjur och grannens katter. Som iofsig inte är vilda. Kransen är superfin. Jag plockade renfana igår som hänger på tork. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bara att öppna zoo! Här finns allt :)
   Kanske ska man toppa med ett vattenland också i hettan...
   KRAM

   Radera
 3. Ja fy för grävling! Vi hade i stugan för längesen men den försvann som tur var.
  Otroligt vacker bild med vallmon och stolen. Liksom kransen. Köpte mig en slags takkrona på loppis får se om det blir något pyssel gjort med den.
  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den behöver ju inte flytta in precis HÄR! Men jodå...den skrämde livet ur mig i värmen!!!
   Kram!

   Radera
 4. Like you I'm covered in mosquito bites also - I so hate those insects!
  Don't have badgers here but plenty of other unwelcomed creatures - see my last two posts! Today I've posted on the early morning snake which scared me so much - 4-5 feet long and after my sweet baby birds!
  Did they remove the badger?
  Such a lovely wreath - is reindeer flag a moss or lichen? So pretty and the color beautiful.
  Hugs Titti - take care on your farm - I'd love to take a 'safari' there!!!!!
  Mary -

  SvaraRadera
  Svar
  1. No the badger is still here around...hiding somewhere. I have seen him/her again in the garden early mornings.
   I read about the snake in your garden - oh my god Mary!! What a horror!!!
   Love from Titti

   Radera
 5. Går du omkring med gummistövlar med knäckebröd i nu på tomten. Det fick man ju lära sig när man var liten att grävlingen släpper när det knakar 😮😉.
  Inte kul att ha en massa vilddjur i sin trädgård. Förstår att det räcker gott med dina höns.
  Hoppas grävlingen går i fällan nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Hej Titti!
  Det var inte kul hoppas den försvinner av sig själv. Vi hade en för många år sedan, det var tidig vår, och kommunens jägare tyckte vi skulle avvakta. Han ville inte fånga den ifall den hade bo med ungar i närheten. Hade sån tur att den plötsligt var borta. Din krans blev riktigt fin. Vädret är otroligt varmt, vi har fått regn några nätter men dagarna är soliga och mycket varma.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 7. Haha vilket äventyrligt trädgårds liv. Mer än man orkar nu i värsta värmen.
  Boka in mig på safarituren. Men jag hoppar nog över den grillade ormen.
  Där säger mina kulinariska instinkter stopp.
  Får man övernatta i växthuset? Vågar nog inte sova utomhus med en ilsken grävling i närheten. Haha. Tack för ett gott skratt.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Kanske inte just såna gäster du tänkt dig i gäststugan...
  Men safaritur lät väl kul, jag kommer gärna men sitter gärna i en jeep då, känns tryggast så... ;) Kanske avstår ormen till middagen men gärna en god röra ;)

  Puh här är varmt med, nu står jag snart inte ut... och i morgon skall det bli ännu varmare... Var är november när man vill ha den?! Eller egentligen skulle det räcka somrarna som var förr (?) , med lagom värme, lite regn då och då... Eller är det man själv som blivit äldre och inte riktigt orkar med det längre, vet inte men jag vet att jag inte gillar det...
  Fin krans!!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Inte kul att ha grävling i trädgården! Jag vet, för jag har till och från hela tiden och den lämnar spår, gräver upp plantor etc. Usch, inte kul. Hoppas att du får rätsida på detta. Ingen man vill möta heller.
  Ja, värmen ja, denna evinnerliga värme, så olidlig den är! Fungerar inte alls just nu, det går inte att vara ute - 29 grader här just nu och värre ska det visst bli!
  Håll huvudet kallt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Grevlinger er litt skumle dyr, syns jeg, heldigvis er de ikke her. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 11. Jisses!!!…grävling i trädgården, då får hönsen se upp! Grävling, huggorm och höns i din djurpark, vad blir nästa??
  Du får extra knäcka med guidade turer på semestern Titti!
  Denna värme, pust!!
  Kram från Ingela

  SvaraRadera
 12. Oj, det var en grävling du har i trädgården.
  Du får göra som en lite udda man i samhället jag växte upp i, sätta koppel på den och ha den som hund. Så levde han med den i flera år.
  Ha det bra i värmen!

  SvaraRadera
 13. Ohhh fy! När vi hade grävling, kom kommunjägaren och satte fälla, han klippte den på bara några timmar. Tack och lov!
  Det där med vilda djur i trädgården är inte alltid så himla kul. Jag ramla på en groda härom dagen, vet inte vem som blev räddast grodan eller jag. Grodan var snabbast i alla fall. Ha, ha, ha...
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 14. Gaaahh.... Nej, någon sån inkräktare i trädgården vill man verkligen inte ha!!! Mina föräldrar hade en massa igelkottar i sin trädgård, nästan tama med en massa söta ungar. Grävlingen kom och bet ihjäl allihopa... Såå tragiskt!
  Hoppas din inkräktare kan åtminstone flyttas...
  Kraaam Kate 🌸🍃

  SvaraRadera
 15. Grävling vill jag inte ha som hyresgäst. Här hade jag en stor padda på verandan. Livskamraten bar den långt bort, på kvällen satt den där igen. Nu bars den ännu längre bort. Googlade - paddor återvänder ofta till stället de föddes på.

  SvaraRadera
 16. Ja, det går ju inte att låta bli att skratta eftersom du har berättandets gåva. Jag ser safarituren framför mig med alla djur som rusar kors och tvärs. Vi fick in en orm i gräsklippen häromdagen, usch! Hoppas ni får tag i den där grävlingen. Den får allt bo nån annanstans.
  Allt gott
  /Anette
  Ätliga trädgården

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...