Bloggintresserade

söndag 26 juni 2022

HETT & 12 frågor i sommartid...



Söndag igen och vädret är HETT! Helt galet hett, jag tror vi snuddar uppåt 30 grader idag. I skuggan. Försökte vattna lite på fm men det gick inte att vara i solen, jag blev helt yr i hela bollen...

Lite allmän bloggtorka har jag också. Jag kan ju inte skriva om mina knäproblem och datorproblem hela tiden, 2 saker som upptar mycket av min tid just nu. Puh! Knäet var ingen skada utan "bara" artros (!) och ny dator är minsann inhandlad men nu ska jag bara få igång den och överföra allt från den gamla, ja hur man nu gör det?? Jag och teknik är ju en ren katastrof...

Nåja, på en annan blogg hittade jag "12 frågor i sommartid" så det får det bli idag när bloggtorkan och hettan är som värst! Jag skickar gladeligen vidare den till fler som också kanske går på lite sparlåga med något att skriva om på bloggen...

1. Bästa badstället? Ja jag får väl utgå från Öland då. Det finns minst 1000 bra badställen här på ön men jag är en notorisk badkruka så jag håller mig på stranden, påklädd! Men Stenåsa på östra sidan är en fin favoritstrand. Året om. Väldigt lugnt & skönt där...

2. Bästa utflyktsmålet? Då tar jag mig över bron till Kalmar och besöker Kalmar slott. Historiska vingslag och alltid fina utställningar!

3. Bästa picnickorgen? I den hittar man en surdegsbaguett med chilibrieost, pepparsalami, valnötter och ett gäng körsbärstomater. Vattenmelon. Givetvis en termos med kaffe också.

4. Bästa utomhus-läsnings-platsen? Ja då hamnar jag direkt i rottingsoffan på altanen. I skuggan. Med utsikt över sundet och gröna ängar. Där läser man extra bra :)

5. Bästa musiken en sommarkväll? En bra konsert på slottsruinen i Borgholm kanske eller så bara radion på lite sådär lagom tyst i växthuset medans jag vattnar eller bara sitter där en stund...

6. Bästa på grillen? Lax i foliepaket med färskpotatis, citron, smör, timjan. Spetskål med lite olivolja och lite ringlad honung över är också en favorit att grilla. Och grillad korv med bröd, mums!

7. Bästa sommarmotionen? Promenader är ett minne blott med mitt knä så det får bli en cykeltur då.

8. Bästa sommarfågeln? Näktergalen.

9. Bästa sommarfrukten/grönsaken/bäret? Vattenmelon, egenodlad gurka/tomat och solvarma hallon.

10. Bästa glassen du vet? Är inte så förtjust i glass (!) men en kula päronglass går väl ner.

11. Bästa sommarplagget? Allt i linne! Skrynkligt men ack så skönt och luftigt!

12. Bästa sommarläsning? Allsköns trädgårdsböcker och trädgårdstidningar...

Näe nu ska tvätten ut och sen en check på att hönsen inte har svimmat i värmen! Puh!

KRAM I HETTAN!

18 kommentarer:

  1. Hej Titti,

    Man orkar inte mycket i den här hettan, men skönt det är! Jag gillar också lax och nypotatis, och jordgubbar är min favoritbär på sommaren. Inga ordentliga tankar i huvudet just nu, solen! Måste vilas lite så att jag orkar vattna växter på kvälken. Visst ska vi njuta denna sälsynta tropiska kvällar och nätter… Kram.

    SvaraRadera
  2. Her har vi også hatt det varmt, men i dag er det litt lavere temperaturer, regn nå i ettermiddag, og varsel om torden. Med varmen vi har hatt fulgte også mye vind fra sør, så i går og i formiddag har jeg vært rundt og bundet planter opp. Apropos dine spørsmål, husker ikke om det var spørsmål om det, men det beste jeg vet om sommeren er å være ute og jobbe rett før det begynner å regne (og/eller tordne), det er helt magisk. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  3. Love that third photo.

    SvaraRadera
  4. Helt galet hett här med, 30 grader idag....puh!! Kul med frågorna, jag hakar säkert på med dem om några dagar!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Inte klaga på värmen nu när den levererar som bäst till er nu i Sverige.
    Skönt att det bara var Atros som du har i ditt knä, men det går ont det med. Och bra att du har en ny dator nu med. Fast det kan ta sin lilla tid att fixa till allt.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  6. i am new here and this was a nice "getting to know you" post. your happy place looks like my happy place too. it is hot here today, too hot even for our pool!! we stayed indoors and enjoyed the a/c. i like your picnic basket contents and #9 your favorite summer fruit!!

    i really like the third picture!! maybe I will post this, it is fun and i am always looking for things to write about. thanks!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. my friends seemed to really enjoy this!!

      Radera
  7. Hello, Titti! Midsummer is time to slow down, to enjoy the lethargic rhythm of the season to me. I got acute type of knee arthritis a few years ago. Since then, I’ve tried to build up thigh muscle in possible ways. I love watermelon and loose linen and cotton wear. Take care.

    Yoko

    SvaraRadera
  8. Denna hetta är verkligen bedrövlig! Man kan ju inte göra något vettigt! Värsta sommarvädret om du frågar mej.
    Knepigt med ny dator och så mycket nytt man ska sätta sej in i! Avundas inte!!! Trist med ditt knä - vaddå BARA atros!!! Stackars dej!
    Tackar för frågorna! Tror jag nappar på dem. Det finns inte mycket man kan göra i värmen.
    Kul att läsa dina svar!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. I used to love the heat and I still never complain about it but I can't handle it quite as well as I used to.
    Your answer for "best on the grill" sounds delicious.

    SvaraRadera
  10. Cozy seat in the garden.
    When it's so hot I go read under the tree, or I stay inside.
    I like 20/22 degrees in the summer :)
    I enjoyed your blog!

    Greetings and all the best,
    Hilly

    SvaraRadera
  11. Hej Titti!
    Värmen fortsätter, idag är det näst intill olidligt. Härliga somriga bilder.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  12. Hei! Her har det vært tropisk,etterfulgt med regn og torden. Regnet er jeg så glad for. Juni med nok regn lover godt for juli. God kveld! Klem Anne

    SvaraRadera
  13. Nice to get to know you better through your answers. Those red roses are so pretty, and I love that first photo of your lovely table with the daisies and the blue seat pad. There's something about blue in the home that is so charming. I'm sorry you're having knee trouble right now. And I do hope it's not too hot for you this Summer. I have been hearing of such hot weather conditions throughout the states.

    Stay cool and take care,

    ~Sheri

    SvaraRadera
  14. Hi Titti,
    Great post , enjoyed reading. Thank you so much for your lovely comment on my bird drawing.
    blessings,
    Penny

    SvaraRadera
  15. Du har fått en diagnos i vart fall. Vet inte om det går att säga att den ena är bättre än den andra...

    Det har varit extremt varmt här också. Då går jag in i källaren mitt på dan och vilar en stund men för övrigt har jag svårt att sitta stilla i värme. Det är som om den kryper in överallt. Så jag har planterat rosor och rensat och även när jag är sjöblöt av svett och det rinner i ansiktet så känns det mindre. Knäppt eller hur och helt fantastiskt hur olika vi är som människor. Folk undrar säkert över den galna människan i långärmat och långbyxor... ..jag får klåda och utslag av gräs och blad så här års när de är höga.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  16. What a nice post ….all that answers….enjoy summer…and I hope it works your new computer…love from me and Leaf 🍀🐾💗🍀

    SvaraRadera
  17. Skönt att sommaren är här med den värme så många längtat efter hela den kalla perioden av året. Nu är det bara att njuta av hettan.
    Tråkigt med ditt knä.
    Underbar sommarbilder och kul frågor.
    Önskar dig en skön lördag!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...