Jag har högar med recept som jag river ur alla tidningar, allt som ser gott ut hamnar där! Ja sen ska man ha tid, ork och lust att testa och laga alla de där goda maträtterna också men det är en annan historia.
I går drog jag faktiskt en riktig höjdare i recepthögen, Räkpaella med het aioli - galet gott!
Lätt som en plätt att göra och det som tog lite tid var att skala alla räkorna bara.
Varsågod, här kommer receptet!
Räkpaella med het aioli
(Tid: ca 20 min)
1 finhackad stor gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
4 dl långkornigt ris
2 fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
1 kg räkor med skal
2 röda paprikor
200 g gröna ärter
1 apelsin
Aioli:
2 dl majonnäs
5-6 pressade vitlökskyftor
Chilikrydda (efter smak)
Cayennepeppar (efter smak)
1. Fräs lök och saffran med rapsolja i en gryta. Häll i ris, vatten och buljongtärningar. Koka under lock i ca 20 min.
2. Skala räkorna. Fräs den hackade paprikan i olja så att den blir lite mjuk. Vänd ner ärtorna och paprikan i riset och blanda om.
3. Blanda till aiolin, jag gillar riktig hetta så jag tog rejält med chili och cayenne (smaka av!)
Servera räkorna ovanpå riset, med en stor klick aioli, bladspenat och en apelsinklyfta till. Pressa saften av apelsinklyftan över riset.
Ja det här kommer jag absolut att laga fler gånger - galet gott!
Kram till er alla!
Titti
Sounds delicious Titti .... and I too am yearning for spring !! I didn't know you had nightingales , how lovely ...we have them in the South of England ..
SvaraRaderaGail x
Mmm, låter mums! Och lättlagat!
SvaraRaderaKram Ingrid
Ja takk- det hørtes veldig godt ut :) Skal lagre den under det som skal prøves- takk for oppskriften !
SvaraRaderaHar forresten dilla på appelsiner for tiden.
Ønsker deg en fin ny uke :)
Klemmer Monica
Well even though I no longer eat shrimp I admire the beauty of your photography. Your new blog banner is lovely too. xo
SvaraRaderaDet låter jättegott, och din bild till gör ju att det hela blir frestande gott.
SvaraRaderaMåste jag allt pröva, ett tag sen vi åt räkor.
Tack för receptet.
Tjingelingen från Rantamor.
Oh Titti, this looks so seducing!!! Yummmmieee!!!
SvaraRaderaAll my best
Elisabeth
Woaw, det där låter som något precis i min smak. Det kommer att testas någon gång framöver. Tack för receptet.
SvaraRaderaHa de bäst. Kram, Catarina
Alltid gott med ny inspiration Paella var länge sedan vi åt hos oss.
SvaraRaderaTack för det tipset
Ha en fin vecka
Kram Meta
Det där både såg och lät jättegott.
SvaraRaderaKram Mamma C
Sounds and looks delicious. Thanks so much for stopping by our Travelnwrite blog! Hope you'll come back again as I plan to return to visit you! Happy week~
SvaraRaderaHi Titti,
SvaraRaderaI really enjoy eating shrimp and thanks for sharing the recipe.
Also love the new blog header.
Hope you are enjoying the week
hugs
Carolyn
Mmmm, låter fantastiskt gott! Så är det saffran i, min favorit.
SvaraRaderaFin dag till dig/ Kram Hannis
Ja tack, det ska jag prova också. Fräscht
SvaraRaderamed apelsinklyftan till.
Kramar/AM
Så gör vi nog litet till mans. Sedan är det lätt att glömma recepten. Det låter jättegott. / Britt
SvaraRaderaLiebe Titti,
SvaraRaderawir lieben das Meer und seine Früchte. Dein Rezept klingt sehr lecker und es ist einfach,das Liebe ich.
Werde es sicher probieren.
Schicke dir herzliche Grüße aus dem verschneiten Salzburg.
Alles Liebe
Manuela
Liebe Titti,
SvaraRaderawir lieben das Meer und seine Früchte. Dein Rezept klingt verführerisch gut und ist noch dazu einfach. Das Liebe ich. Das Gericht werde ich sicher probieren.
Herzliche Grüße aus dem verschneiten Salzburg.
Alles Liebe
Manuela
Mmm... så smarrigt det ser ut! Tack för receptet! Ska lägga det i min lilla hög :)
SvaraRaderaÖnskar dig en fin start på februari!
Kram Marie
Åh vad jag blev sugen nu! Ska spara detta! Här blir det leftovers av helgens burgare, som det också blev igår!!
SvaraRaderaKram Jenny
Det lät jädrans gott...jag som gillar räkor ;)...få se om jag gör det framöver ;)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kramis bia
P.s Du får till så fina bilder jämt ;))
Mmmmm, ett recept heeelt i min smak! Tack för det, måste testa!!
SvaraRaderaMånga kramar aka
Mmm låter gott :)
SvaraRaderaHelg och jag är fundersam vad jag ska laga för mat, men nu vet jag! Och tiden finns för att skala alla räkor.
SvaraRaderaTack för receptet!
Kramar /Cia