Bloggintresserade

söndag 21 november 2021

Jag skyller på den...

Veckans fullmåne har ställt till det igen. Ack så vacker men gör mig ack så sömnlös! Konstigt det där...

Fler som känner av den?? Kanske är det bara ren och pur inbillning? Ja jag vet inte...


Jag som var trött innan är nu ännu tröttare! Eländiga fullmåne. Jag skyller på den...

Nu ska det bli kyligare grader framöver. Kanske är vintern på gång. Jag måste ju få in alla citrusträd! Ta mig i den där lilla kragen som jag tydligen inte har. Gäspande tittar jag in i växthuset och tänker att näe, jag tar det en annan dag. När jag är lite piggare och stänger sen dörren med en stor suck...

Ja jag skyller allt på den där eländiga men ack så vackra fullmånen!

KRAM

23 kommentarer:

 1. Tänk så bra det är att skylla allt på fullmånen! Skämt åsido... den är ju vattendragare och eftersom vi består av så stor del vatten blir vi såklart påverkade. Ibland mer... ibland mindre. På måndag känner du dig renad ska du se!
  Är det ditt eget hår på bilden så säger jag bara wow! Så långt och vackert!

  Ha en skön söndag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din rara kommentar! Ja på måndag är jag nog piggare igen :) Näe bilden är på min dotter! Önskar jag hade den längden på håret...
   Kram Titti

   Radera
 2. Månen har tydligen något som påverkar oss människor. Inte alla men vissa i alla fall. Hoppas du kan sova lite idag. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den ställer till det. Även om den är vacker! Konstigt det där...
   KRAM

   Radera
 3. Denna gång hade jag peppar, peppar inte så värst svårt att sova. Men visst känner jag av den vackra månen.
  Skrev precis på min blogg om det där att stänga dörren och ta tag i eländet en annan dag. Men det var inget växthus utan mitt pysselskåp.
  Ha en fin söndag. Här har vi +14 och lite mulet idag. Men har vi tur så kan solen leta sig i genom.
  Kram Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den ställer till det, fullmånen! Sååå skönt med 14 härliga grader. Jag tror första frosten infinner sig i natt...
   KRAM

   Radera
 4. Jag tror säkert att vi påverkas av fullmånen. Kanske därför som jag sovit så illa på sista tiden. Himla trist det är med tröttheten, men jag känner igen den och detta att ta tag i saker. Jag är VÄLDIGT bra på att skjuta upp saker.
  Sol här idag, hoppas att du har detsamma hos dej och att den ger lite energi!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh skönt att höra att det inte bara är jag som är trött och bara skjuter upp saker :) Äntligen sol idag och det kommer att bli en kall och kylig natt...
   KRAM

   Radera
 5. Hej Titti!
  Det låter inte kul att du känner dig trött och orkeslös. Jag har börjat gå på gym, och känner mig så otroligt nöjd med mig själv. Har inte samma energi som jag hade på våren, men det har blivit bättre. Hoppas att du piggnar till, nu är det många härliga helger framför oss, då får du passa på att njuta och vila upp dig.
  Stor kram /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gym! Ja det kanske är lösningen! För energi efterlyses minsann...
   Ja med helgerna kommer mer vila och jag hoppas vara pigg som en mört 1 januari :)
   KRAM

   Radera
 6. Den där fullmånen.... jag är lika undrande som du. De senaste femton-tjugo åren har det varit stört omöjligt att sova hela veckan runt fullmånen. Skulle kunna tro man är släkt med någon varulv eller så....
  Lagom till nästa helg hoppas jag på att få sova ikapp den här veckan som gått.
  Håller tummarna för att du får möjlighet att ta igen din sömn snart. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 7. Beautiful daughter.Beautiful.
  I never sleep at Full moons..my husband does not believe this possible.
  Well it is.
  :)

  SvaraRadera
 8. Ingen aning om jag blir påverkad av månen- sover dåligt gör jag då och då men har inte tänkt på att det skulle ha med just fullmånen att göra. Men det säkert påverka en del, som dig till exempel.
  Hoppas snart du är piggare igen!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Jag brukar inte sova dåligt när det är fullmåne, men jag tror ändå den påverkar.
  Jobbigt att vara så trött. Jag äter Magnesium och tror det hjälper mig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Har också funderat på det där med månen, men enstaka gånger så stämmer det inte...sover som en stock emellanåt! Å andra nätter när det är fullmåne så vaknar jag massor av gånger under natten. Så vet faktiskt inte om det är månen det hänger på...men skynda dig att ta in dina citrusar så de inte blir kalla!

  Hoppas att du blir piggare snart!

  Trädgårdshälsningar Lillianna
  på pinktownroses.com

  SvaraRadera
 11. I loved the full moon on Thursday night - we were driving through the countryside to a Holiday Open House at an antiques shop we love.
  Hope your sleep is back Titti.

  SvaraRadera
 12. Sorry that your sleep is disturbed by that beautiful full moon. Hopefully now that it's past full you'll be able to sleep well. Have a good week.

  SvaraRadera
 13. Hi Titti, sorry that the moon is affecting your sleep. I hope that you feel better soon. Did you see the lunar eclipse on Friday night? It was amazing, a red full moon. I stayed awake just to watch it happening. Hugs, Rose x

  SvaraRadera
 14. Ja, den månen den månen. Du er ikke alene om det der. Jeg kjenner også den sorte månen, da er jeg så trøtt så trøtt. Men den er fin da, den månen. Her kom det frost i natt og jeg fikk tatt inn noen planter dagen før, så det gikk bra. Ha en fin kveld i november :)

  SvaraRadera
 15. Jeg mærker ingen forandringer i min krop i forbindelse med fuldmåne, men derfor kan andre jo godt gøre det. Jeg håber, din træthed er ved at gå over.
  Det er en smuk stensætning, der er i markskellet. Jeg forestiller mig, at den er meget gammel. I dag ville man nok nøjes med at sætte elektrisk hegn op.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 16. Hei! Det er helt klart at månen har en en enorm kraft. Bare tenk på tidevannet. Månesyk er et ord på engesk. Klem Anne

  SvaraRadera
 17. Jag påverkas inte så mycket av fullmånen mer än att jag gärna vill vara uppe och titta på den. Särskilt om vi är i stugan och det blir mångata över sjön. Så vacker din bild med väderkvarnsvingen och månens diffusa sken.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 18. Jag känner av fullmåne varje månad, även om man inte ser att det är fullmåne, känner jag av det. Sover dåligt och har konstiga drömmar. Det är definitivt inte inbillning. Tänk på hur stor del av kroppen som består av vätska och jämför det med ebb och flod, vi liksom vattnet berörs av månen. Tänk även på kvinnors menstruation, månartlig, inte kalendermånad, utan månadens månad. Oftast är det också kvinnor som känner av fullmåne, finns män som gör det, men de är betydligt färre.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...