Bloggintresserade

lördag 13 april 2013

Om att turista på sin egna ö...


Att turista på sin egna ö är riktigt kul...och speciellt en dag i april då ön fortfarande är sådär tyst, rogivande och den enda man möter är en och annan fågelskådare!
Visst, det mesta är fortfarande stängt i väntan på turistsäsongen men det finns massor av miljöer att upptäcka och man slipper framförallt trängas och köa till det mesta.
Så häng med på en tur till östra sidan...till vackra gamla fiskehamnar, borgar och ett och annat ulligt får!











fredag 12 april 2013

Ett stilla vårregn...


Jamen så härligt! Fredag igen! Jag tycker veckorna mest består av måndag och fredag och sen en supersnabb helg däremellan...
Ett alldeles underbart ljummet, stilla vårregn har fallit över ön idag och förgyllt min dag...
Ja jag välkomnar detta regn av hela mitt hjärta för nu är snart all snö borta och det är så skönt att sitta inne och kura...höra regnet slå mot rutan!
Tänk att lite regn kan göra en så glad, märkligt, men denna långa vinter har hållit sig kvar alldeles för länge...
Nu hoppas jag på blåsippor, ljusgröna syrenknoppar och en och annan glad vårfågel - det var längesen sist!

Ha nu en riktigt mysig fredagkväll allihop och tack för att ni troget kikar in här!

onsdag 10 april 2013

Själen behöver också sitt!


Vem behöver gå på gym när man har trädgård? Att kratta några timmar och köra runt med en tung skottkärra full med jord och löv är bästa gympasset!
Sen måste man mellan varven sätta sig och unna sig en god cheesecake med varma hallon och lite kaffe ute på verandan - själen behöver också sitt!
Liiite kyliga vindar ute fortfarande men i solen är det riktigt skönt och i växthuset är det rena rama bastun, puh.
Ja växthuset är nu städat och klart och jag har, tack och lov, inte sett någon jättespindel än! Annars brukar ju alltid en hårig bjässe övervintra därinne under någon kruka och halvt skrämma livet ur mig...jag undrar om han har flyttat över till grannens sköna uterum? Hoppas det...

Ha en skön onsdagkväll allihop! 




söndag 7 april 2013

Viss vurm för gamla ting...


Vårens härliga solstrålar gör verkligen en på gott humör! Dock blir humöret lite sämre av att man ser allt damm och alla saker som på vintern känns lite sådär lagom ombonat men nu, när våren är på gång, ja då vill man ju ha det ljust, enkelt och framför allt, lite färre saker att damma av här hemma...
Söndagen har därmed tillbringats med att rensa i skåp och garderober och hela hallen är nu full (igen!) med saker som ska ut på Tradera, Blocket och en hel del som jag ska packa ner i lådor till sommarens loppisar!
Nu bor man ju tyvärr inte i en herrgård med 20 rum så då får det lov att bli några årliga rensningar och med en viss vurm för gamla ting så blir det lätt för många saker här hemma...

Näe nu måste jag fortsätta röjet och få ordning på allt, min hall ser ut som en krigszon för tillfället!

Ha en skön söndagkväll allihop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...