Bloggintresserade

fredag 14 mars 2014

Solmogna apelsiner och en dålig följetong...


Ibland önskar jag att jag hade ett stort lantkök med massor av skåp, förvaring och stora ytor att baka och laga mat vid men i mitt minimala kök med få skåp och små arbetsytor finns det inte så mycket plats för det eller för roliga köksmaskiner…men denna manick som jag köpte på julrean kan jag inte klara mig utan och den får stå framme hela tiden - min bästa juicepress!
Här pressas varje morgon solmogna apelsiner både på längden och tvären och jag tror jag har fyllt kvoten detta år med c-vitamin! Just nu är jag helt såld på blodapelsin juice...


Jo källaren är ok nu, tror jag…hoppas jag, pust! Rörmokaren som kom igår ställde till det så att vattnet steg igen (!) så i morse kom det 3 herrar med lite mer avancerad "avloppsvana"och försökte ordna det hela…ja vi får se om de lyckades, håll tummar och tår!
Ja denna källarhistoria blev verkligen som en dålig följetong och nu är det bara att invänta räkningen som gör att jag får väl sälja både hus, bil och katt för att klara av den! Men min fantastiska juicepress säljer jag då rakt inte!

Nu tar vi fredagskväll!
Kram, Titti

torsdag 13 mars 2014

Jag låtsas som det regnar...


Vill bara önska er alla en riktigt härlig torsdag och tusen tack för alla söta kommentarer ni tar er tid att skriva…det värmer verkligen!
Solen strålar, det är helt vindstilla och det ser ut att bli ännu en skön vårdag här på ön. Rörmokaren sliter sitt hår nere i källaren och jag hör ljudligt hur han svär hi hi…bäst att ta sig en kopp kaffe till och låtsas som det regnar, det blir nog en bra torsdag!

Kram,
Titti

tisdag 11 mars 2014

Ja sen finns det ju mardrömmar också...


Ja där satt jag på den soliga verandan och drömde gott om ett nytt växthus i lördags, för att sen på söndagen kastas in i en mardröm istället! Ja det är fortfarande källaren som spökar och den var fylld med vatten igen…eländes elände!
Man kan verkligen hålla sig för skratt och vattenhink på vattenhink har fått tömmas och alla mina gamla möbler som stått därnere var det bara att kånka ut och slänga på släpkärran för att vidarebefordra till soptippen…ja jag är gråtfärdig…
Så nu vet ni vart jag har hållit hus eftersom det har varit lite tyst på bloggen här några dagar…japp i min mörka källarhåla!


Det blir till att tömma den helt, ringa rörmokaren igen och be till gudarna att vattnet inte fortsätter att stiga upp till sovrummet på andra våningen! Ja det är bara att skratta mitt i allt elände och när jag bar upp hink nr 32 så slog mig tanken att man kanske skulle bygga sig en pool där nere istället, det vore väl lite nytänkande och det är ju inte alla hus från anno 1929 som har en pool i källaren och kanske skulle man t o m bygga till en skön relaxavdelning! Näe skämt åsido, det var ju ett nytt växthus jag drömde om…inte en pool i källaren!


Solen har dock strålat från en klarblå himmel och vi har haft några riktigt sköna vårdagar på ön nu…
alltid något att vara glad för!

Varm kram från mig!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...