måndag 2 februari 2015

Galet gott!


Jag har högar med recept som jag river ur alla tidningar, allt som ser gott ut hamnar där! Ja sen ska man ha tid, ork och lust att testa och laga alla de där goda maträtterna också men det är en annan historia.
I går drog jag faktiskt en riktig höjdare i recepthögen, Räkpaella med het aioli - galet gott!

Lätt som en plätt att göra och det som tog lite tid var att skala alla räkorna bara.
Varsågod, här kommer receptet!

Räkpaella med het aioli
(Tid: ca 20 min)

1 finhackad stor gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
4 dl långkornigt ris
2 fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
1 kg räkor med skal
2 röda paprikor
200 g gröna ärter
1 apelsin

Aioli:
2 dl majonnäs
5-6 pressade vitlökskyftor
Chilikrydda (efter smak)
Cayennepeppar (efter smak)

1. Fräs lök och saffran med rapsolja i en gryta. Häll i ris, vatten och buljongtärningar. Koka under lock i ca 20 min.
2. Skala räkorna. Fräs den hackade paprikan i olja så att den blir lite mjuk. Vänd ner ärtorna och    paprikan i riset och blanda om.
3. Blanda till aiolin, jag gillar riktig hetta så jag tog rejält med chili och cayenne (smaka av!)

Servera räkorna ovanpå riset, med en stor klick aioli, bladspenat och en apelsinklyfta till. Pressa saften av apelsinklyftan över riset.

Ja det här kommer jag absolut att laga fler gånger - galet gott!

Kram till er alla!
Titti

22 kommentarer:

  1. Sounds delicious Titti .... and I too am yearning for spring !! I didn't know you had nightingales , how lovely ...we have them in the South of England ..
    Gail x

    SvaraRadera
  2. Mmm, låter mums! Och lättlagat!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  3. Ja takk- det hørtes veldig godt ut :) Skal lagre den under det som skal prøves- takk for oppskriften !

    Har forresten dilla på appelsiner for tiden.

    Ønsker deg en fin ny uke :)

    Klemmer Monica

    SvaraRadera
  4. Well even though I no longer eat shrimp I admire the beauty of your photography. Your new blog banner is lovely too. xo

    SvaraRadera
  5. Det låter jättegott, och din bild till gör ju att det hela blir frestande gott.
    Måste jag allt pröva, ett tag sen vi åt räkor.
    Tack för receptet.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  6. Oh Titti, this looks so seducing!!! Yummmmieee!!!
    All my best
    Elisabeth

    SvaraRadera
  7. Woaw, det där låter som något precis i min smak. Det kommer att testas någon gång framöver. Tack för receptet.
    Ha de bäst. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  8. Alltid gott med ny inspiration Paella var länge sedan vi åt hos oss.
    Tack för det tipset
    Ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Det där både såg och lät jättegott.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  10. Sounds and looks delicious. Thanks so much for stopping by our Travelnwrite blog! Hope you'll come back again as I plan to return to visit you! Happy week~

    SvaraRadera
  11. Hi Titti,

    I really enjoy eating shrimp and thanks for sharing the recipe.
    Also love the new blog header.
    Hope you are enjoying the week
    hugs
    Carolyn

    SvaraRadera
  12. Mmmm, låter fantastiskt gott! Så är det saffran i, min favorit.

    Fin dag till dig/ Kram Hannis

    SvaraRadera
  13. Ja tack, det ska jag prova också. Fräscht
    med apelsinklyftan till.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  14. Så gör vi nog litet till mans. Sedan är det lätt att glömma recepten. Det låter jättegott. / Britt

    SvaraRadera
  15. Liebe Titti,
    wir lieben das Meer und seine Früchte. Dein Rezept klingt sehr lecker und es ist einfach,das Liebe ich.
    Werde es sicher probieren.
    Schicke dir herzliche Grüße aus dem verschneiten Salzburg.
    Alles Liebe
    Manuela

    SvaraRadera
  16. Liebe Titti,
    wir lieben das Meer und seine Früchte. Dein Rezept klingt verführerisch gut und ist noch dazu einfach. Das Liebe ich. Das Gericht werde ich sicher probieren.
    Herzliche Grüße aus dem verschneiten Salzburg.
    Alles Liebe
    Manuela

    SvaraRadera
  17. Mmm... så smarrigt det ser ut! Tack för receptet! Ska lägga det i min lilla hög :)

    Önskar dig en fin start på februari!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  18. Åh vad jag blev sugen nu! Ska spara detta! Här blir det leftovers av helgens burgare, som det också blev igår!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  19. Det lät jädrans gott...jag som gillar räkor ;)...få se om jag gör det framöver ;)
    Ha en fin kväll!
    Kramis bia

    P.s Du får till så fina bilder jämt ;))

    SvaraRadera
  20. Mmmmm, ett recept heeelt i min smak! Tack för det, måste testa!!

    Många kramar aka

    SvaraRadera
  21. Mmm låter gott :)

    SvaraRadera
  22. Helg och jag är fundersam vad jag ska laga för mat, men nu vet jag! Och tiden finns för att skala alla räkor.
    Tack för receptet!
    Kramar /Cia

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar, det betyder väldigt mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...