måndag 13 juli 2015

Strilande regn & ogräspesto...


Vart tog sommaren vägen tro? Regnskurarna avlöser varandra, 
tunga blöta rosklasar hänger med trötta huvuden…
Tur att jag hann plocka en bukett tidigt i morse och ja, jag är
verkligen inget fan av kirskål men när de väl blommar så 
smälter jag lite och använder det friskt i alla sommarens buketter.

Läste någonstans att man kan göra pesto av kirskål också,
tål att testas faktiskt, så lite nytta gör den allt!


I morgon blir det jobb på Öland och sen är det ju Viktoriadagen 
i Borgholm också så det lär väl vara massor av folk och livlig 
trafik misstänker jag…och givetvis långa trista bilköer.
Jag längtar redan hem till lugnet här!

Sommarkram till
er alla!

18 kommentarer:

  1. Gillar kirskålen i buketter jag med. Blir säkert en massa köer i morgon.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Vackert med Kirskålsblommor i buketter! Det är verkligen ett... Hmmm! Annorlunda sommarväder i år! Vi får ta det som det, är!

    Ha en bra vecka i den svenska sommaren :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja men visst, den peston är god. Lugnet ja det är en lisa för själen när man jagat och trängts bland en massa folk. Tänk att du redan har förstått det. Hihi
    Ha det så gott
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Vilken söt bukett! Det finns en "kirskålsodling" mitt emot vårt hus på kommunens mark. När vi hade gäster senast så sprang gästerna ut och plockade kirskål mellan skurarna, de skulle göra pesto av den. Måste fråga om den blev god, man kanske skulle pröva själv./ Kram Titti

    SvaraRadera
  5. Pesto av kriskål har jag aldrig prövat, men varför inte? Läste att kriskål säljs bland primörerna hos Malmborgs i Malmö för ca 600:-/kg! Kanske dags att höja statusen på denna förhatliga växt, vacker i bukett det är den. Det finns det bildbevis för nu.
    Hoppas turerna över bron går smidigt!
    Kramar /Cia

    SvaraRadera
  6. Underbart vackert! Min svärmor skickade en bild på några av mina rosor igår, lycka:)
    Jag har faktiskt aldrig haft kirskål i buketter, et är verkligen jättefint.
    Skönt att höra att du gillar ditt nya paradis.
    Sommarkram från Maria

    SvaraRadera
  7. Visst är blommande kirskål fin, annars kan man ju gärna slippa den. Skulle vara kul att testa peston men hittills har det inte blivit av. Kan meddela att det är här sommaren är!

    SvaraRadera
  8. Kirskålspesto, det har jag inte provat! Men bra att det utskällda ogräset gör lite nytta ändå. Fina blommor är det ju i alla fall.
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  9. Lovely flowers! Just discovered your blog and I love it xxx

    Annika x Tilts

    SvaraRadera
  10. Gullig bukett och visst kan man fylla ut med kirskål. Pesto låter ju spännande det också. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  11. Titti, your photos are wonderful! This pesto I don't know.
    I send you many greetings!
    Embrace Jarka

    SvaraRadera
  12. Underbara foton. Sommaren då det är mulet hela tiden. Men man hinner fixa med en hel del inomhus istället. :-) Fin kväll! /Kram

    SvaraRadera
  13. A lovely bouquet, Titti, and so nice to use the ground elder for filling in. Hope you are not caught in any traffic jams this week! xo Karen

    SvaraRadera
  14. Ja vart tog sommaren vägen ??.....blir nog ingen riktig sommar igen...hoppas jag har fel ;)
    Många kramar bia

    SvaraRadera
  15. Titti, it's interesting to learn more about ground elder's charms! It certainly looks beautiful with the roses.

    Happy Victoria Day to you. Hoping that the traffic is/was not too awful. xo

    SvaraRadera
  16. Har man nu kirskål, så ska man klart använda den. Till buketter passar den jättebra. Säkert till pesto också, vilket jag inte provat. Men jag har använt den i bröd samt i paj. / Britt

    SvaraRadera
  17. Pesto av kirskål låter spännande. Vi har haft tur med vädret men visst har det regnat. Denna sommar är inte den bästa. Öland låter toppen... brukar leda soltimmarna.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. Ja, kirskål, eller som vi säger här, kärs, är ett elände, men ganska vacker. Det tråkiga är väl att den tar över allting och förökar sig både rotvägen och med frön.....Det lär ju ha varit munkar som tog med den hit från kontinenten för länge sedan som kryddväxt.....och att använda den är ju snillrikt! Blev peston god?
    Agneta kram

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar, det betyder väldigt mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...