lördag 23 januari 2021

Förbryllande väder...

Det har regnat, regnat och så har det regnat, natt som dag. Jag har nästan fått vada ut till bilen...

Jag har legat klarvaken och lyssnat till detta eviga smatter och skval mot fönsterrutorna nattetid...

Rädd för att det skulle svämma över nere i källaren igen var jag också!

Stilla undrat om huset snart skulle flyta ut i sundet med mig och så hönshuset efter! När regnet väl sen slutade blev det istället en hård blåst med såna vindstyrkor så jag trodde att huset helt skulle blåsa bort! Ut i sundet igen! Nä usch detta väder..Idag, lördag  - HELT vindstilla, lite sol och fåglarna kvittrade hejvilt ute i morse. Och huset står kvar! 

Helt fantastiskt att på TV se dessa enorma snömängder som norra Sverige nu har fått också! Ja så vädermässigt har januari verkligen förbryllat mig...

Snart är januari slut. Skönt. Februari är väl inte direkt en roligare månad men den är kort och vi rullar ju faktiskt på i sakta mak mot den där efterlängtade våren. Stormsteg mot ljusare tider också! Härligt!


Trädgårdens sista rosenknoppar hann aldrig få slå ut...


Runt husknuten ligger det öländska Alvaret. Naturligt. Ensligt. Vackert och tyst.
Så stilla, så vattenfyllt och så kargt. Snart så kommer lärkan att glatt drilla här.
Nu är det dags att valla in hönsen och sen blir det i all enkelhet en hämtpizza!

Ha nu en fortsatt fin & glad helg!

KRAM

15 kommentarer:

 1. Januari och februari är trista månader. Och regnat har det gjort i massor. Det är ju inte kul när det svämmar över. Jag bor så högt att det egentligen inte händer så jag kan njuta av smatter och vind. Började, snarare fortsätter, att renovera 70-tals källaren hos mina föräldrar. Skönt att ha en syssla.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Ja du vädret är ur tid om man nu kan säga så. Här har min fina snö smält bort och bastun hade översvämmats med regnvatten. Tråkigt! Bara att bita i det sura äpplet. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Dear Titti,
  beautiful pictures as allways. Indeed the weather is strange right now. Rainy days here too. Unusual for January. But you mentioned it, February are right around the corner and then ... the first signs of spring.
  All my best and big hugs
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Wunderschöne Bilder, auch im Januar gibt es feine kleine Motive.
  Hier hat es auch geregnet, soviel, dass wir bald Hochwasser haben werden.
  Nun hab ein schönes Wochenende, lieben Gruß
  Nicole

  SvaraRadera
 5. Förunderligt att vädret kan skifta så i vårt land. Här i mittemellanland så har jag klafsat runt på min promenad med genomblöta kängor som följd. Av alla väder är tö i januari det värsta. I morgon ska det bli minusgrader igen... tack och lov!

  Kramar till dig från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Beautiful pictures...yeah...let spring begin....I hope so ....better times for the whole world love from me Ria...🍀💕🙏🍀

  SvaraRadera
 7. Här fick vi rejäl snöstorm och kaos. En vecka senare kom det lika mycket snö och var vädervarningar igen. Direkt efter det kom regnet. Och nu är det fortfarande massa snö men isgator överallt. Regn mitt i vintern är ju inte riktigt normalt. Och häromdagen kom det en åskskur också. Har vi förflyttat oss till landet OZ?
  Skämt åsido så beror det så klart på klimatförändringarna att vädret är som det är.
  Vilken tur att du inte drev ut till havs med hönshus och hovdamer.
  Ha en fin söndag på land nu Titti.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Ja, vädret är verkligen fram och tillbaka nu. Natten till i går trodde jag att taket skulle lyfta och flyga i väg. I går försökte jag gå ner till bryggan, men höll på att vurpa på traktorvägens glansis och blev så rädd att jag fortfarande flämtade en kvart senare. I dag stannar jag inne, eller i alla fall i trädgården. Hittar inget ställe att gå på där det inte är blankis.

  På torsdag är det bara en månad kvar till våren :D :D :D Och det är redan mycket ljusare på kvällarna :D

  Kram och solsken
  Linda

  SvaraRadera
 9. Hej Titti!
  Det har nog varit alla väderlekar i januari. Gillade att vi hade ren fin snö, men den stannade inte kvar så länge. Nu är det barmark igen.
  Ha det gott /Kram, Marika

  SvaraRadera
 10. Jag håller verkligen med dej - januari är ovanligt nyckfull numera och en riktig sk*tmånad! Det är bara att försöka hålla ut och glädjas åt att det låååååångsamt blir liiiiite ljusare ändå! Hämtpizza låter toppen!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 11. Ja, du sier noe. Vått er vel fellesnavnet de siste ukene hos oss alle, men vi har oså hatt snø og en vårdag plutselig på lørdag. I dag full viner igjen. Vi går snart inn i februar, ikke den mest spennende måneden, men den siste før vi vikrleig kan snakke vår! Gleder meg like mye hvert år:)

  SvaraRadera
 12. Ja vädret har verkligen varit knasigt hemma i Sverige har vi sett och hört.
  Här har det varit ovanligt kyligt i Januari än vad det brukar. Vi får se hur februari kommer att bli.
  Ha en ny bra vecka.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 13. Snart är januari slut och eftersom februari är en så kort månad är våren här förr än vi anar - hurraaa! Hos mig har det växlat mellan att gräsmattan (jag menar mossmattan) kippar av vatten för den är vattenfylld till att den nu är täckt av snö för andra gången. Jag som hade sett vintergäck!
  Din lördag lät som en sådan där underbar livgivande dag!

  SvaraRadera
 14. Hello Titti, what beautiful and interesting posts!
  Thank you for your kind comment. We have some health issues in our family now. I'm looking forward to reading your posts with more time.
  Take care!

  SvaraRadera
 15. Hello!:=) Your recent post is delightful. I could not read in English even though I tried the translator several times, but the beauty of the photos speak for themselves. Just beautiful!:=)

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...