Bloggintresserade

fredag 30 juli 2021

Skyfall & så en sur vecka...


Det har varit en vecka som jag önskat jag bara kunde stryka ur almanackan. På alla sätt och vis. En sur vecka av extremt skyfall och så vaccin. Lite lagom av allt hade väl varit en väldigt bra kombo...

Veckan började het och varm. Sen kom regnet, skyfallet! Ett skyfall som IGEN orsakade en vattenfylld källare. Jag öste med hinkar både ute och inne. Vattentunnorna runt huset fylldes på 2 minuter så det var bara att ösa där också om inte huset skulle flyta bort, nä fy farao vad regn det kom och det åskade så det ven om huvudet! Mitt i allt dog en höna, värmen har varit påtaglig för fjäderfäna också så det vara bara att ta hand om det också. Alltid lika sorgligt. Jag är ju en riktig hönsmamma som ni vet...

Ja sen var det dos 2 av vaccin som skulle tas denna vecka. Kändes bra att jag nu skulle bli så fullvaccinerad det nu går att bli i dessa tider. Väl hemma och 12 timmar senare blev jag så sjuk! Ja i alla dess influensasymptom man kan ha! Frossa, feber, illamående, en huvudvärk de lux och det kändes som om jag hade en stickande tandläkarbedövning i halva ansiktet...

 Även om jag nu fått dos 2 så kommer jag att fortsätta hålla avstånd och tvätta händerna. Tills andra restriktioner råder och alla har fått sin dos 2. Tydligen något många redan har släppt i dessa sommartider. Bara i kön in till vaccinationen i Borgholm var det tydligen inga 2 meter som gällde längre och i stan var det rena rama tivolit med både aktiviteter, mingel, täta köer, barhäng och folk, folk, folk...

Men TÄNK lite. Är allt sunt förnuft som bortblåst bara för att man har semester???

Ja jag låter väl både cynisk och gammelsur :) Jag vet...

Nåja, semester i all ära men jag är rädd om mig själv OCH andra. Och efter en vecka som denna är jag så tacksam om jag får en händelsefattig helg och kommande lugn vecka. Där VILA står högt på schemat. Inga mer översvämningar, inga mer bortfall i hönsgården och inga mer influensasymtom. Snälla. Jag är trött nog ändå...

Just nu längtar jag efter ett Öland i lite svart/vitt, lite sådär öde, lite slingriga vägar utan alla dessa husbilar och så den där välbehövliga tystnaden för själen. När allt går till ro. När ön får andas ut. När allt är stilla. Andrum.
Så otroligt skönt, ja jag längtar...

KRAM

21 kommentarer:

  1. It is sad you have lost one of your hens.
    Here, we also have very strange weather! One week very hot and now 17C and rain, rain, rain!
    I had my two vaccins but have not been ill.
    I hope you’ll fill better this weekend .

    SvaraRadera
  2. Huff, det høres fryktelig ut med så mye regn på en gang at det kom i kjelleren din! Jeg fikk også vaksine nr. 2 i går, og jeg har vært dårlig i hele dag. Nå begynner jeg å bli bedre, men dose 2 gir mer bivirkinger enn den første.
    Så fine bilder :)
    Klem fra Marit

    SvaraRadera
  3. Hei! Så leit med alle negative hendelser forrige uke. Håper du får lengslene etter fred og ro med en gang. Du tar så himla vakre foto. De er harmoniske. Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
  4. Här har vi inte haft störtregn och inga döende höns heller.
    Men en massa ovarsamma turister har vi gott om.
    Idag när vi var i affären och handlade, hörde jag personalen fick säga till flera gånger om saknat munskydd till kunder. Längtar också tills semestertiderna är över.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  5. I'm sorry you had such a bad reaction to your second shot. That must have been awful. Also sorry your hen died. Poor thing couldn't stand the heat.
    Your Hollyhocks are very pretty. Yellow is a colour I don't have.
    I hope your weekend is peaceful and quiet.

    SvaraRadera
  6. Stackars dig som har sån otur med källaren! Så onödigt mycket hänt som förorsakat närapå katastroflägen hos dig. Fattar att du längtar svart/vitt!

    Må dina önskningar slå in.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Hej Titti
    Det lyder da meget ubehageligt med de influenzasymptomer. Men alt det regn og en død høne var da også trist. For lidt og meget regn er lige skidt, vi håber på normale tider nu. Du har ret i, at turister mister forstanden i ferietiden, man forstår det ikke.
    Kram fra Lisbeth

    SvaraRadera
  8. Hej Titti!
    Så tråkigt med hönan, men det är livets gång, blir inte lättare för det. Värmen är nog lika jobbig för de stackars djuren. Vattnet var behövligt men det behöver inte komma allt på en gång. Vi hade precis lika det vräkte ner, lite blixt och dunder för att avta och börja om. En riktigt vacker stockros, har fått pippi på dem.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  9. Usch vilken vecka du haft. Låter som en mardröm. Ta det lugnt i helgen och vila. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  10. Nej det lät Inge vidare!
    Här har också varit skyfall, men har ju ingen källare som kan svämmas över, bara några blommor som tog skada.. och sjuk blev jag med, efter andra sprutan, låg i feber o ont överallt förra lördagen.
    Sorgligt med hönan! 🥲
    Och folk…ja ge oss lite andrum snart!
    Kram o så hoppas jag du får en lugn o skön vecka!!

    SvaraRadera
  11. Vilken dramatik hos dej med översvämning och bortfall i hönsgården! Roligare kan man verkligen ha! Fy, så trist med så mycket regn på en gång! Usch, så jobbigt och lilla hönan!
    Skönt att du fått spruta nr 2, men trist att bli sjuk. Hoppas att det redde ut sej, men trött blir man ju efter en sån omgång. Fick också flunsasymptom med både feber och värk, men bara efter första.
    Ja du, många tror tydligen att allt är över när det är sommar. Har också sett tydliga tecken på det! Hur tänker man?! Man kan bli ilsken för mindre. Själv känner jag mej nästan lite folkilsken efter denna sommar och det har ju sina skäl.
    Jag förstår dej så väl detta med lugnet. Oj, det måste verkligen vara rena eldoradot att bo på Öland när det är sommar. Snart är semestrarna slut och du får andas ut. LÄngtar också efter hösten och lugnet. Svalkan har vi fått, tack och lov. Hoppas att den varar.
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Översvämningar kan en minsann vara utan och dessa skyfall mosar ju dessutom trädgården på ett kick.
    Förvånas också över att folk släppt på alla regler, obehagligt.
    Hoppas du slipper fler olyckor nu.
    Kram
    /Anette
    www.atligatradgarden.se

    SvaraRadera
  13. Vad hemskt med översvämning!
    Tråkigt med hönan.
    Skönt i alla fall att du fått andra dosen. Nu blir det bättre!

    SvaraRadera
  14. Ja en ulykke kommer sjældent alene, som vi siger på dansk. Det var godt, du blev vaccineret, selvom du har haft nogle grimme bivirkninger. Og du har helt ret i, at vi fortsat skal passe på.
    Øland gør sig også godt på et sort-hvidt billede😉. Mon ikke øen er smuk på alle årstider, det er bare mennesker, der nogle gange opfører sig tankeløst.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  15. Så fin bild på hav och båt. Håller med - det är som att många redan glömt vad vi alla gått genom. Nu är det inga avstånd, inte lika många som spritar sig i affärer. Hoppas att ändå vi klarar oss.

    SvaraRadera
  16. Åh fy tusan vilken vecka du haft! Så mycket besvär med översvämning, och så den lilla hönan på det <3. Hoppas nu du haft en lugn helg de lux, och att veckan fortsätter i det lugna tempo som du vill.
    Hört många som blivit sjuka av vaccindos 2, hoppas du mår bättre nu. Jag har min om två veckor.
    Håller med dig om att folk verkar ha glömt av att hålla avstånd helt och hållet, suck!
    Underbara bilder <3
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  17. I am sorry to hear about your little hen. They are part of the family and so sweet. Also sorry to hear about the flooding. I had a bad reaction to the vaccine, too, and was very sick in bed, but I feel better knowing I am protected. People here are disregarding all common sense for their own health and the health of others. It is frustrating. I hope you have a better week now. x K

    SvaraRadera
  18. So lovely photo about blue boat! And so sweet flowers. And rain came here also last week!

    SvaraRadera
  19. Men, vilket skyfall det blev på öland... Jisses! Hoppas att inte källaren tog allt för stor skada av vattnet. Och jag förstår att turismen är jobbig, trots att jag är en campare själv. Äldsta sonen intar Böda varje sommar, men jag tycker det är ett jippo där utan dess like. Jag vill ha lugn och ro på min semester.. Så vi har landat i Säter i södra dalarna denna sommar. 5 veckor blir det, utan några som helst måsten.. Liten camping, endast ett bil-jippo en helg.
    Och som vanligt, Titti... Sååå fina bilder!!
    Kraaam Kate

    SvaraRadera
  20. Fy tusan vilken vecka du haft. Vi hade tur och slapp undan skyfallet, visserligen regnade det men i mer normalt tempo. Man är så fruktansvärt hjälplös när det regnar på det sättet, när vattnet bara stiger och man inte kan göra någonting.
    Hoppas att du får en lugnare vecka och slipper köa bland turisterna som inte tänker alls.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  21. Trist med biverkningarna, jag klarade mig med extrem trötthet. Och skyfallen... jag hade kunnat tänka mig en del av allt det där, dela solidariskt typ. Växtligheten andas här igen, bladen hänger neutralt inte trött men genomvattnat njae. Fast det kanske bevisar det jag tänkt - livet är inte rättvist.

    Hoppas den här veckan blir så mycket bättre. Kram, Carina

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...