Bloggintresserade

onsdag 8 september 2021

NÅGOT har varit här på besök, men vad???

De där fjädriga lever alltid farligt. De är mums för både rovfåglar, mård, grävling och räv...och allt det där vilda har vi här runt husknuten, tyvärr. Ja det är härligt att ha ett rikt djurliv och natur nära men inte alltid det bästa när man har höns. Dom är oftast ute hela dagarna när jag är hemma och inne i hönsgården när jag är borta. Det är en sann glädje att släppa ut dom och dom struttar glatt iväg och solbadar i någon grusgrop eller sätter näbben i allt det gröna. Letar mask och gräver upp mina rabatter :)

Dom är ganska bra på att varna och kacklar på ett visst sätt när någon fara är på g...

Idag släppte jag som vanligt ut dom i den sköna septembersolen efter frukosten och skulle sen bara ner i källaren och hämta tvätten. Kommer sen ut och ser inte en endaste höna/tupp! Jag vet ju var de brukar vara eftersom de har sina dagliga rundor i trädgården. Alla är spårlöst borta! Det är knäpptyst!! Letar och letar. Skramlar med matburken för då vet jag att de alltid kommer. Nix. Dörren in till hönsgården står mer öppen än som jag lämnade den i morse. Anar oråd. Börjar se fjädrar fara runt på gräsmattan. Det är fjädrar precis överallt!! Något har hänt. Var är dom??

Letar i buskar och snår. I 3 timmar. Vad har hänt??? Hittar sen 2 vettskrämda höns långt inne i ett syrenbuskage. En timme senare kommer en vit höna från ett annat buskage. Helskinnad men livrädd.

Grannen kommer med en höna som kacklade och var helt hysterisk utanför hennes garage!

Fortfarande inte ett spår av tupparna. Och så alla dessa mängder av fjädrar!! Jag börjar ana det värsta...

Sen kommer Kung Karl linkande. Rejält tilltufsad men vid liv. Baken och ena vingen väldigt illa tilltygad. Inte bra. Inte bra alls. Dammvippan är fortfarande borta. Hittar bara en massa fjädrar överallt. 

Jag börjar förlika mig med att lilla dammvippan Gandalf är borta. Men 8 timmar senare precis innan skymning dyker han upp! Han går sakta mot hönshuset...så glad jag blir!!!! Han lever!!!

Ser ganska så oskadad ut - det är värre med Kung Karl...

NÅGOT har varit på besök här, men vad?? Och typiskt när man bara ska hämta tvätten. En kort stund bara. Nåja, jag är så glad att alla hönsen är inne/hemma i hönshuset efter en väldigt skrämmande upplevelse denna dag och nu får de vara inne i hönsgården ett bra tag framöver. "Besökaren" lär återkomma, det är jag helt säker på...ja vad det nu var. Förmodligen en rovfågel. Eller räv.

Ja en liten dagsrapport från en riktig hönsmamma. Tvätten blev aldrig upphängd heller. Den ligger fortfarande kvar ute, blöt under tvättställningen i en korg. Ja allt kom av sig...


 Oj det här blev en hel följetong. Men det blev en märklig dag av alla dessa fjädrar som for runt, en skock rädda höns som gömde sig och så en väldigt vingklippt Kung Karl som måste ha kämpat för både sitt eget liv och så alla sina hovdamer...stackarn. Måste han nu klara sig. Trots allt.
Tänk att jag aldrig lär mig att naturen är hård...

KRAM

16 kommentarer:

 1. Hej Titti!
  Vilken mardröm du fick uppleva, att gå där och inte hitta dem. Tur att det slutade bra, hoppas Kung Karl repar sig.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 2. Your poor traumatized chickens!! I wonder what could have attacked them. Thankfully they all survived.

  SvaraRadera
 3. Kära nån vilken dramatik. Tur att det gick hyfsat bra ändå. Ja du man undrar vad det var som skrämde livet ur dem. Glöm inte tvätten nu Titti <3 Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Usch så hemskt, vad kan det ha varit. Men så skönt att alla hittat hem igen och hoppas Kung Karl blir bra nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han får vila några dagar nu stackarn! Måste nog ha varit en rovfågel...
   Kram Titti

   Radera
 5. Vilken mardröm, ja de lever ett farligt liv våra höns….pust vilken glädje när de dök upp igen efter chocken. Hur är det med Kung Carl, stackaren som troligen har försökt försvara sina hovdamer?
  Ja bäst att hålla de inne, inom lås och bom!
  Kram från Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är ganska så illa tilltygad stackarn... helt kal på ena sidan och i baken. Av alla fjädrar att döma så var det nog en rovfågel :(
   Dom får vara inne nu några dagar och vila upp sig!
   KRAM Titti

   Radera
 6. Men vilken mardröm men ändå vilken tur att alla ändå klarat sig. Men det blir ju oroligt när besökaren kan komma tillbaka. Rävar brukar vara envetna har jag förstått av grannen, bonden med höns. Hoppas ni hittar en lösning så ni och hönsen kan vara trygga.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Det var en gribende historie om hønsefamiliens skæbne. Det var godt, de dukkede op igen. Der venter nok Kung Karl en længere rekonvalescens. Du må passe ham godt.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 8. I had hens in my garden, I love hens, rooster and chicks, but the foxes came even during the day to kill them even with an electric fence! The pray birds killed the chicks so I gave up and I have no more now. I am too close to the forest. I hope your hens will be ok.

  SvaraRadera
 9. Men fy, så hemskt! Vilken skrämmande upplevelse! Man undrar verkligen vad som hänt! Klokt av sej att hålla dem inne, för säkert dyker detta "något" upp igen! Ja, det har sina sidor att ha djur. De blir ju lite som familjemedlemmar och man månar verkligen om dem såklart. Hoppas att ni får veta utan att något mera drastiskt händer! Hoppas att Kung Carl repar sej!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Your poor traumatized chickens!! I wonder what could have attacked them. Thankfully they all survived.

  SvaraRadera
 11. Oh! your poor feathered friends dear Titti - all is quiet and peaceful and then suddenly strange unknown forces are at work. Something must have been lurking in the bushes and waiting for you to disappear with the laundry - I am really sad for you to learn about King Charles.

  SvaraRadera
 12. Men FY så hemskt. . . hoppas alla kommer att återhämta sig efter den hemska upplevelsen! Inte lätt att vara fjäderfän när så många faror lurar bakom hörnet och även från luften!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Men oj, vad hemskt!! Kan tänka mig din oro när du inte hittade dem! Och stackars hönsen så rädda de måste ha varit ;(

  Hoppas inte DET kommer tillbaka! Och att Kung Karl kryar på sig!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Oh no, a terrible thing to happen to your beautiful chickens and handsome rooster! I'm glad they all remained safe.
  As the door was opened wider it was probably a fox - I doubt one bird would go after more than one chicken.
  So sorry for all that dear Titti xx

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...