söndag 12 juni 2022

Jag cyklar vidare och utforskar mer...

Jag som älskar att promenera men inte kan det just nu har nu insett att på cykel kommer man ju längre! Helt smärtfritt också! Så jag upptäcker nya grusvägar, nya ställen, nya byar...

Stannar till vid vackra kyrkor på mina cykelfärder...för kyrkor har vi många på Öland!

Inspireras av gamla solur!

Och sen hittar man spännande ställen som fallit i glömska i grönskan här i byn...

Snart är det här rivet...utplånat...och det gör lite ont i hjärtat.

Vackert i all sin gamla skruttighet men snart ska det rivas av kommunen för här ska det bli en bländande fin och ny brandstation! Jodå! Ja de ser väl inte det jag ser men ändå...sorgligt...

Jag fortsätter färden runt fårhagarna i byn. Denna ulliga donna som snart ska få söta lamm. Min mage ser precis såhär ut utan att jag ska få smått, hm...ja det är väl osten :)


Sent i eftermiddags kom ett välbehövligt sommarregn som fyllde på i alla vattentunnor igen och gav grönskan en rejäl boost efter veckor av strålande sol. Mysigt när regnet öser ner ute och man får tända lite ljus, dra filten över benen och se en engelsk deckare på tv. Även om det är sommar...

KRAM!

16 kommentarer:

 1. Det lyder som en hyggelig dag og tur. Det er godt, du kan cykle, så du alligevel kan komme lidt ud og se dig om. Dejligt med noget regn, vi trænger også, i dag har jeg vandet.
  Kram fra Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Vad härliga bilder ....gisses så skönt det måste vara att kunna ta sig fram på cykel önskar jag hade klarat av de ..ja man får göra de bästa av vädret å så vet man ju att när regnet upphör är de ändå sommar å de gröna frodas massor å inte en höst och vinter man går mot just nu i alla fall ...önskar dig en bra start på veckan

  SvaraRadera
 3. Great that you can get out and about on your bike. I see pictures like your first one and it makes me want to walk there.
  Your photos are fantastic.
  The sheep looks like those little ones will be coming very soon. :)

  SvaraRadera
 4. Hei! Du må fortsette med å sykle og ta vakre bilder. Dette var det morsomt å se. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 5. Det är märkligt att det går att cykla smärtfritt... samma för mig med min ischias! Så vi trampar väl vidare i vårt sköna gröna land och upptäcker. Men idag ska jag på kafferep, dock utan cykel.
  Ha det fortsatt härligt!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Vilken härligt vindlande väg med grussträng i mitten och att cykla på! Härligt att du ändå kan cykla och så mycket det finns att se.
  Ha en härlig sommarvecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Nej, kommunen kan verkligen inte se det vackra som du ser och även fotar.
  Ha en bra ny vecka och hoppas att ditt knä är bättre.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 8. Hej Titti!
  Tur att du inte har ont när du cyklar. Du hittar så fina motiv, vad synd att man river gammalt för att bygga nytt. En ny brandstation behövs förstås men den blir nog inte lika lockande som den gamla byggnaden.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 9. The sheep is largely pregnant by the look of it. Love those lights in the last photo!

  SvaraRadera
 10. The island where you live looks very picturesque with this cemetery and the ancient tombs. I like old stones. In the area where I live there are also old villages with stone houses, castles, old churches. We don't feel like we're near Paris !

  Enjoy your walks

  Hélène

  SvaraRadera
 11. Älskar första bilden och det är ett motiv jag ofta faller för själv. Stigen, vägen som försvinner i fjärran är så spännande och full av möjligheter. Jag skulle bli väldigt inspirerad av de olika stenmiljöerna du visar :)

  Lyktorna var jättefina, jag har ett par i koppar. Men jag har problem att hitta en olja som fungerar ihop med min astma. Just där fungerar inte den där devisen jag kan ha annars - ska man vara fin får man lida pin. Det går inte riktigt att ha det fint till den pinan.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 12. Such a nice bike ride Titti.
  Great to watch a movie, I often watch scandinavian crime series.
  What a beautiful candle tray

  You take very nice pictures!

  Hälsningar till dig,
  Hilly

  SvaraRadera
 13. Men så härligt med en cykeltur och underbara bilder på köpet. Helt klart är att vi borde hänga på cyklarna på bilen när vi åker över till ön någon gång. Men det får bli när turisterna gett upp för säsongen tror jag bestämt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 14. Å sykle i sommerbrisen... det er herlig, ja... og sommeren står i full blomst foran oss. Jeg ønsker deg mange fine reiser, Titti ... ja, jeg vet :-))
  Hug

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig tur, skönt att du kan cykla! Håller med, så sorgligt att de skall ta bort den gamla ruinen/byggnaden. Att de verkligen får göra det!!?

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 16. Un precioso reportaje. Un beso.

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...