Bloggintresserade

söndag 17 juli 2022

Har jag blivit lat???


Värmen fortsätter. Inget regn sikte. Gräsmattan är gul. Som en ökenstäpp. Nästa år ska jag satsa på massor av torktåliga växter...det känns som om vi går mot andra tider. Vädermässigt. Odlingsmässigt.
Jag har plockat ut alla tomater och all gurka från växthuset, de höll på att brinna upp därinne när solen gassade som mest. Näe inte ens de soldyrkande tomaterna fixade det...knappt chilin!


Rycker lite blommor vid vägkanten och fyller cykelkorgen. För en vild sommarbukett på köksbordet måste man ju ha varje dag att vila ögonen på. Annars har latmasken i mig flyttat in. Tagit över helt. Tänker att jag kommer igen i höst med nya krafter. Med mer energi. Hoppas jag...
Annars vet jag inte hur dettas ska sluta med min lojhet :)



Min absolut första, äldsta och finaste höna är dock på hugget varje dag! Hon är morgonpigg och kvällspigg, hon har alltid 1000 järn i elden - ja allt jag inte har just nu! Dock är vi lika matglada båda två :)


Jag tror min själ har gått in i ett semestermood. Vila. Jag har lagt klockan på hyllan, den får ligga där ett tag till. Mobilen låter jag vara urladdad. Så himla skönt. Lite over & out och bara landa i nuet. Jag ger mig själv timmar och dagar av egentligen ingenting, det känns värdefullt. Ja om det sen är lathet eller en omsorg av mig själv vet jag inte riktigt. Men det är en sann/svår konst att njuta av livet och bara vara. Men ack så gott för själen...hoppas ni alla har en fin sommar!

KRAM
 

11 kommentarer:

  1. A chicken and blooms…perfect!

    SvaraRadera
  2. It is good to enjoy what is Titti.
    Beautiful flowers and your bike will be happy :)
    The chicken is so nice too!

    All the best and greetings,
    Hilly

    SvaraRadera
  3. We all need to relax and rest more in this hot weather Titti so don't think of yourself as lazy! I'm forced into resting this weekend by my doctor! I had a BIG painful steroid injection into my spine on Friday - hoping this time it will give me relief from the nerve pain down my right leg! It's very hot here and staying in the house, taking it easy, is best. How are you doing lately?
    Love your photos today.
    Hugs - Mary

    SvaraRadera
  4. Jag tror det är värdefullt, och något vi behöver och gör alldeles för lite av - ingenting!
    Fortsätt du med det du!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Hej Titti!
    Hoppas det blir lite svalare hos er. Här är det svalt. Nästan så det är lite kyligt på morgnarna och kvällarna. Har flyttat ut några tomatplantor från växthuset, inte för att det var för varmt utan för att det blev så trångt, då de växer så otroligt. Hoppas bara att jag får lite tomater också, för det ser inte ut att vara så många. Fina blommor du plockat. Nej, tror inte du blivit lat, det är inte lätt att ha energi i värmen. Är glad att vi har lite normalare temperatur.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  6. Heat saps energy, and doing nothing is not a bad thing in the summer. I hope it soon cools down and rain comes. We had an excessively hot summer last year, and this year is cooler and wetter than normal.
    Beautiful blooms and hen.

    SvaraRadera
  7. thank you for your comment in my blog! i looked a little bit at your's and i like it. i also love plants and chickens very much. i didn't know that it is so hot and dry in sweden. i wish you rain! it is supposed to get up to 38 degrees here in the next days...
    mano

    SvaraRadera
  8. Smart! Så borde man ju göra men det går bara inte här. Många måsten på min lista men jag är ju ledig från lönejobbet. Det är skönt. Cykeln har jag inte rört på två år. Fy på mig. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  9. Att vara i nuet är inte samma sak som att vara lat.
    Att vara i nuet är balsam för själen och det behöver vi alla lite mera av tror jag.
    Så fortsätt att vara i ditt semestermood.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  10. Du kan gott unna dej att vara lat. Det är jag också - jättelat! Finaste hönan som ändå är pigg och glad. Sommaren tuffar på här och lite regnskvättar då och då, men väldigt torrt här också.
    Fortsätt med latheten och njut!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Låter som om du tar vara på tiden fast på ett lite annat sätt :) Ha en riktigt fin sommar.

    Kram Ulrika

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...