Bloggintresserade

söndag 24 juli 2022

Ulliga damer & basilika...


Söndag igen. Jag tar mina små korta utflykter på cykel. Mitt knä krånglar fortfarande. Jag tar en tur till fåren och vi har en rolig pratstund om livet och allsköns vedermödor. Kuliga och ulliga damer det där och väldigt sällskapliga och sociala :) Här vilar inga ledsamheter inte...


Rosorna har blommat hejvilt på ön denna varma sommar. Överallt. Dock ej i min trädgård...inser att vi har en trädgård som är totalt stenig, kalkrik med en jordmån på sisådär 0 där egentligen bara lavendel trivs. 
Kanske. Någon stockros och så ogräs. Och så den där gula torktåliga ölandstoken. Bara att inse fakta.I växthuset är det bara basilikan som trivs i värmen. Gurkan har helt gett upp. Jag med. Odlingsmässigt är det en konstig sommar. Inget blev som jag ville. Blommor i konstiga färger. Men basilika har jag i mängder, alltid något...jag lär väl få leva på hemmagjord pesto hela vintern!!!


Ja livet rullar på. Sommaren också....

KRAM

17 kommentarer:

 1. Underbara foton på rosor och lamm, skulle kunna var på Gotland ju ;) Och hemgjord pesto låter väldigt gott!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Pesto är aldrig fel, även om det är det enda trädgården orkar leverera. En märklig odlingssäsong har det varit, så himla torrt, först kallt och sen ökenhetta. Undrar vad som kommer härnäst?
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Inget fel på hemmagjord pesto. Den kan man ha till mycket 😉😃.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. I had to stare at the last picture for a while before I saw it was a sheep. At first it looked like a very strange face with slanted eyes!

  SvaraRadera
 5. That last photo is priceless!

  SvaraRadera
 6. LOVE the last picture most of all, but the first is a very close second. :)

  SvaraRadera
 7. Lovely to go cycling Titti.

  What beautiful roses, my favorite flowers.

  The last photo, the sheep with the leaf on its head, super beautiful!

  Beautiful summer days!

  SvaraRadera
 8. Hej Titti!
  Så fina bilder på fåren, och en riktigt vacker ros. Jag fick en Basilika planta och den blev kvar i växthuset, och trivs riktigt bra. Ser fint ut i ditt växthus, mitt är som en djungel. Tomaterna är gröna, men gurkorna levererar.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 9. Vackert talande bilder över din tillvaro. Och att extremvärmen sänkte många av våra växter är trist. Men vi får vara glada över vad vi har kvar, basilikan går inta av för hackor! Önskar jag hade en del av dina...
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Fåren är ju så gulliga och ulliga. Basilika hör inte till mina favoriter. Men att ha lite på tomatsallad med mozzarella går bra. Rosorna är ganska så fina här med i år. Underbara bilder Titti. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 11. Vilka rara vänner du har bland fåren och så kul att de är sällskapliga!
  Blommorna denna sommar är ingen hit här heller. En del torkar bara bort och det är som vanligt i juli numera. Värmen förstör ju allt man har i trädgården.
  Du har i alla fall en snygg Basilika!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. I always love your photos! I learned something new re basil.. I keep some rooting in water to plant again..but I read that even snipped or clipped we should leave it out..never refrigerated:)ll see;)

  SvaraRadera
 13. Sauene så vakre... er de "Gotlandssauene", ja?
  Jeg krysser fingrene for at kneet ditt blir bedre snart. Uansett, sykling er flott :-)))
  Rosene mine i hagen har nesten alle falmet allerede, jeg hadde en overflod av dem nå i mai og juni... utrolig vakre. Nå begynner Dalias å blomstre.
  Takk for dine vakre bilder. ha en fin uke Mange hilsener fra Viola.

  SvaraRadera
 14. those are really pretty sheep and beautiful roses! it's a pity that they don't grow on your stony ground. but i also spotted tomatoes! basil also tastes good with them ;)!
  the last photo is so funny!
  hugs, mano

  SvaraRadera
 15. Nydelige bilder av sauene, og de er så søte! Så synd at ikke roser trives hos deg.
  Klem fra Marit

  SvaraRadera
 16. Imágenes preciosas, me encantan. Un beso.

  SvaraRadera
 17. Oh those delightful sheep - you caught great shots of them, especially the last one - must be seeking shade from the sun!!!
  Roses are beautiful and one can never have too much pesto tucked away in the freezer for adding to winters soups, stews etc.

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...