Bloggintresserade

lördag 27 augusti 2022

Växthusinspiration på kungliga Solliden & ännu en HET dag....

Trött på att efter sommarens hetta mest varit hemma gav jag mig ut på en lite utflykt i veckan. Till vackra Solliden, den vackra parken och den årliga växthusutställningen för lite inspiration...Parken bjuder alltid på någon ny konstutställning. Ja konst är alltid intressant...

Men jag föredrar nog den där gamla vackra konsten :)

Så till växthus/idéträdgårdsutställning som består av 4 olika växthus som inreds och stylas av 4 olika profiler varje år. Första stoppet blev växthuset som tv-kocken Paul Svensson gjort. WOW! Så enkelt, så inspirerande, örter som doftade, en stilla och grön plats att sitta i, kanske bläddra i en skön kokbok...Koriander i gamla lerkrukor. Doften magisk även om jag inte direkt gillar koriander i mat!

En uppbyggd uteplats vid växthuset med kalksten och medelhavsväxter....så himla snyggt!!


En plats i skuggan bland fikon & olivträd...


Sen över till ERNST växthus. Ja bilderna gör inte rättvisa alls pga stekande sol och skuggor men så fint och enkelt. En plats att bara vara. Träffas, umgås. Nytt & gammal. Skört och rejält. Konst och keramik...Han är ju en duktig konstnär också...Ernst.

Gammalt spillkum & en vildpelargon är väl en snygg kombo...

Nordiskt, ljust, gamla detaljer, linne och gamla zinkbaljor....


Sen ett annat växthus gjort för skogsbad av trädgårdsmästaren Kajsa Vildängen. Här var det barkdoft, skön musik och kontemplation som gällde. Vila. I all enkelhet. Som en skogsglänta i glas med en doft av enbär!

Jag gillade de frostade växthusglasen med målade blommor som gav skugga och insynsskydd...

Det största växthuset var stylat av Malin Björkholm, en öländsk influencer. Det var mer som ett uterum och det var väldigt mycket saker och möbler. Skön stil men sen gillar jag inte när prislapparna sitter kvar på alla grejer man inreder med även om alla växthusen är sponsrade. Detta växthus kändes mer som en affär/showroom...


 Hur som, vad som. Inspiration och nya vyer behövs alltid och det är kul att se hur olika växthus kan användas och bli den där oasen som man kan utnyttja året om. Till odling, till umgänge, till vila...


Idag mätte jag 42 grader i mitt växthus! T o m chilin storknar snart. Det lovas regn på måndag. Ja man kan ju hoppas och be en bön till vädergudarna för nu behöver både djur och natur en dos vatten från ovan...

Over & out i hettan!

KRAM

25 kommentarer:

 1. Hej Titti!
  Ser så fint ut på Solliden. Kul med utställning. Det såg riktigt mysigt ut i Pauls växthus och badkaret skulle jag gärna ha här hemma i trädgården. Det hade behövts i år.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 2. I love the hanging garlic very much.What a nice outing fun to get inspiration.I think I would like a greenhouse but late in life here for such a project:)

  SvaraRadera
 3. Solid en is quite beautiful. Wishing significant rain for you soon!

  SvaraRadera
 4. Åh, vackra Solliden, där var längesedan man var!
  Fina växthus, kul med inspiration. Jag tror jag gillade de två första bäst.
  Ha det skönt, nu är det bara i morgon med väl, sen blir det svalt... I alla fall hos oss.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Los invernaderos se ven muy lindo, me gustaron todos. Muchos besos.

  SvaraRadera
 6. Solliden ser ud til at være et virkeligt smukt sted. Har spekuleret over, hvad de blå blomster, der vokser i en krans rundt om plænen hedder.
  Det første drivhus er så grønt og frodigt, og man får lyst til at "gå ind i billedet" og sætte sig ved det smukke gamle bord.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 7. What a lovely post …like the Malin Björkholm…amazing…happy Sunday tomorrow love Ria 🍀💚🍀

  SvaraRadera
 8. Dear Titti - what a delightful outing - love the house, the garden and the attractive greenhouses. Lots of beautiful ideas there to give you inspiration,

  SvaraRadera
 9. What a lovely place to visit and I always enjoy all your photos!!

  SvaraRadera
 10. Kul med lite inspiration. Jag får väl lite ångest för mitt växthus är inte stylat alls just nu. Har inte lust att ens försöka. Men roligt att du visar Titti. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 11. Lovely to see all those beautiful greenhouses. Stunning designs in them all. Your photos really show the heat. Hopefully cooler for you soon. Much cooler here finally after an enormous thunderstorm. B x

  SvaraRadera
 12. Härligt med en utflykt för att vidga vyerna lite och så fint det är på Sofiero! Inspirerande utställning också. Tack för att du bjöd på bilderna! Ja, Ernst slår oftast det mesta i enkelhet och smak, Snyggt!
  Just nu - söndag morgon kom äntligen regnet hit! Hoppas att ni också får nu, för det behövs verkligen mycket regn efter all vidrig torka och värme!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Mycket snyggt, fint och vackert som kan ge en än massa inspiration till egna projekt i sin trädgård.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 14. Vilken rolig utställning med 4 olika växthus.
  Alla såg jättefina ut men på olika sätt. Tror jag gillade det första av Paul Svensson bäst.
  Tack för bildvisningen. Då fick vi andra också vara med. =)
  Kram Carina

  SvaraRadera
 15. Oh, vad roligt att få se dessa växthus/idéträdgårdsutställning med massor av inspiration.
  Roligt när olika människor får komma fram med sina tankar och idéer.
  Dessutom bli påmind om Solliden.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 16. Beautiful summer's day, thank you for sharing!

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig Sollidendag du haft. Kul att se de olika växthusen. Gillade verkligen de målade blommorna på det frostade glaset som Kajsa Vildängen hade i sitt växthus. Vilken smart idé! Tack för att vi fick följa med!
  Tror att du fått regn nu? Kanske det regnar just nu? Hoppas bara att det inte störtar ner bara. Snart är efterlängtade september här.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 18. Solliden looks like a great place to visit. I like the garlic and pepper wreath. Visiting different spaces gives much inspiration. I hope the temperatures cool down soon, and that rain falls. Have a good week.

  SvaraRadera
 19. this is a tour after my fancy! nature, art, beautiful things - i like that very much!
  have a nice week - we also need rain at last!!
  mano

  SvaraRadera
 20. Takk for din fantastiske tur, takk for flotte bilder, kjære Titti.
  Jeg ville komme umiddelbart for å nyte.
  Under vår siste ferie på øya deres dro vi til slottshagen to ganger... fordi den er så vakker....
  god ettersommer til deg. Klem
  Det regnet noen dager her... og engene er grønne igjen.

  SvaraRadera
 21. Tack för att jag fick följa med på den inglasade utställningen via dina fina bilder. Var ju nyss på Öland en kortis men hade inte koll på denna utställning. Men nu fick jag se den ändå. De fina sandskulpturerna utanför Kalmar slott fick vi se på riktigt alla fall. Tack för tipset om de!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 22. What beautiful pictures you take Titti.
  Flowers painted on the greenhouse how beautiful!

  All the best and greetings.

  SvaraRadera
 23. Høres kjekt ut med en sånn utflukt, og for en hvit hvitløksdekorasjon. Minner meg om at jeg må få tak i settehvitløk, årets produksjon holder ikke til det. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 24. What a beautiful inspiring place to visit. Everything is green. Always warm here and no rain expected. It is hopeless !
  We couldn't have a greenhouse here. Everything would be burnt!

  have a nice week !

  Kram Hélène

  SvaraRadera
 25. Kajsas blev favoriten och direkt när jag såg bilden dök ett upplevelseminne upp. Det är från förra augusti och Löddeköpinge plantskola. Där fanns de underbara miljöer med musik och kontemplation, vackra miljöer runt om en plantskola.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...