Bloggintresserade

lördag 14 oktober 2023

Sommaren som gick...

Sommaren som gick ja. En het och solig sak för oss på södra ön. Jag vattnade, vattnade, vattnade och vattnade. Varje dag. Och sen vattnade jag igen. Ändå slokade allt! Jag letade bara skugga...

Att cykla ner till vattnet en stund och få lite sjöbris varje dag var ett måste i värmen...

Jag plockade stora buketter av luktärter varje dag. En sann och väldoftande lycka. Dom trivdes i värmen.

Jag började längta rejält efter en regnig och mulen dag till slut!!! Jodå! Ska tänka på det i dystra, mörka november...

Jag åt jordgubbar i mängder! Morgon, middag & kväll...

Och sen den här lille sötgubben som förgyllde massor av soliga sommardagar! Han med mjuka kinder, 1000 goa skratt, en väldoftande liten nacke under lockarna och så två stora och nya framtänder. Jamen det kommer man långt på i livet :)

Sommaren gick fort, ja alldeles för fort. Det var så mycket jag skulle hinna med, ja som alla projekt, yviga trädgårdsdrömmar, all målning av huset, utflykter som aldrig hanns med. Som vanligt. Men så är det ju varje sommar, konstigt nog...men det kommer ju fler somrar. 

Förhoppningsvis!


Och nu är det oktober igen! Julen med all dess glitter, bjällerklang och tomtar börjar nu pyntas upp i affärerna redan och än har inte höstlöven fallit...var det inte nyss midsommar??


Denna tid som bara rusar - på gott och ont. Dagar, veckor, årstider som bara blir till sekunder och timmar.
Jag önskar man kunde stanna tiden ibland. Bara få vara en lång stund utan en endaste klocka...

Men tiden rullar på som sagt. Dagarna också. Såååå himla snabbt...

KRAM

22 kommentarer:

  1. A lovely post Titti sharing beautiful summer memories and thoughts as summer draws down her blind until next year. Blue skies, wonderful colours and best of all a sweet guy with two brand new teeth.

    SvaraRadera
  2. Hej Titti!
    Idag har det vräkt ner regn i omgångar, vi har haft höststormar i flera dagar men just nu skiner solen. Din beskrivning av sommaren stämmer bra med juni hos mig, så varmt och torrt. Men sedan fick vi regn. Ljuvliga bilder och den lilla skrattisen är så söt.
    Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Ja, tiden går hiskeligt fort... man hinner inte allt man vill, och ibland vill man bara stanna den.. Men det är väl bara att hänga på och med, inget vi kan göra åt det...

    Låter som ni hade det mycket soligare och torrare än oss. Ja, början av sommaren var väl lite som vanligt, varmt och torrt, men sen i juli augusti kom det regn, så det blev riktigt grönt här på Gotland, vilket vi ju inte är vana vid!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Härliga sommarbilder och ja, vart tog den sommaren vägen?! Ni har tydligen haft svår värme hela sommaren? Här har juli och augusti varit mera normala med svalt väder och regnskurar. Såååå skönt! Trist när värmen blir en plåga som den ju blir när det närmar sej över 30 grader!
    Nej, många föresatser som aldrig blev och andra som ändå blev av. Jag kan ändå konstatera att sommaren är inte min årstid. Höst och vår är toppen!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Fina sommarbilder/minnen. Dom där barnbarnen dom förgyller tillvaron. Ja tänk vad tiden går fort, alldeles för fort. Solig Juni regnig Juli varm september och en blåsig oktober. Man får ta det som det är. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Så vakre bilder og den lille gutten var jo skjønn. Jeg hadde oldebarnet på besøk i formiddag, og det var så koselig. Han blir 2 år i november. Du ville kjøpe julehefte av meg? Kontakt meg på mail lind.randi@gmail.com, eller på messenger :) Så utveksler vi informasjon, adressen din og diverse. Klemsiklem:)

    SvaraRadera
  7. Beautiful photos:) Bébé is gorgeous..the swans..sweet peas..berries ..ewes..All of it!

    SvaraRadera
  8. Nu är det bara att drömma sig bort och längta till nästa sommar.
    Här är det lite höstlikt idag. Mulet och några droppar regn.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  9. Den där termometern visar de grader som vi har under några månader här på sommaren. Varje dag. Så underbart! Det är mycket torrare här dock, sjönk ända till 6% när det var som varmast den här sommaren. Fina bilder, vallmon är så himla fin. Och jordgubbar, det är väldigt speciellt och gott i Sverige!

    SvaraRadera
  10. That little boy is adorable. Love that sheep photo as usual! Summer is but a breath!

    SvaraRadera
  11. A lovely summer by the looks of it with your beautiful grandchild. Yes I agree the months go way too fast. I’m loving the start of real autumn here and slightly cooler days. I’m not ready for Christmas sparkle just yet! B x

    SvaraRadera
  12. What a lovely post, Titti. Summer goes by all too quickly most years. In my garden there are still a few sweet peas blooming, and they continue to smell wonderful. Your little grandson is so darling!

    SvaraRadera
  13. Yes, time sure zooms by.
    Great looking strawberries.
    Love the sheep and the swans too.
    All your pictures are beautiful.
    What an adorable little guy!!!!

    SvaraRadera
  14. Danke für diese wunderbaren Bilder.
    Das war ein schöner Sommer, auch wenn er vielen zu warm war.
    Aber Du hast das Meer vor der Haustüre, besser geht es doch nicht.
    Genieße nun den Herbst, ganz lieben Gruß
    Nicole

    SvaraRadera
  15. Underbara bilder från din vackra ö! Tänk att ni hade en så varm och solig sommar! Här hos mig var det den regnigaste juli på åratal...
    Ja, tiden går fort, det ät redan mitten på oktober. Och idag en solig dag, utan hårda vindar. Ljuvligt!!! För hu som det har blåst denna höst!
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  16. Åhh så underbara bilder från ett somrigt Öland. Snart är vi där igen, så fort som tiden går.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  17. Så fine bilder fra sommeren. Ja, det er det med å få denne balansen mellom fint sommervær og nok regn, helst om natten. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
  18. Dine billeder viser på smukkeste vis essensen af sommeren der gik. Nu venter vi på efterårets glødende farver. Hver årstid har sin charme.

    SvaraRadera
  19. Dearest Titti,
    Even when not being able to go outdoors — time goes fast and I regret not having been able to participate...
    Hugs,
    Mariette

    SvaraRadera
  20. Un reportaje precioso de verano, me ha gustado mucho verlo. Besos.

    SvaraRadera
  21. Härligt att få hänga med på din sommar 2023 !
    Så magiska bilder att man känner att man är DÄR !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...