Bloggintresserade

lördag 23 juni 2012

En svensk midsommar...


Midsommarafton var precis som en svensk midsommarafton brukar vara...blåsig och regnig!
Alla sprang in och ut med sina silltallrikar mellan skurarna och den efterlängtade långa och ljusa midsommarnatten var mer som en dyster och mörk novembernatt! Nåja, idag tar vi det lilla lugna...tror jag ska ta en sväng och se om jag hittar lite fläder, snart är dags att göra lite god flädersaft!

 
Vackraste midsommarstången med allsköns blommor & blader...



Önskar er alla en fin midsommardagskväll!

torsdag 21 juni 2012

Dagen före midsommarafton...


Dagen före midsommarafton - glädje över årets längsta och ljusaste dag!
Midsommarstång, lövad och blomprydd, blomsterkrans i håret, sill och potatis...
Midsommarnatten...lång och ljus...man ska plocka 7 sorters blommor, helst vid ett vägskäl, klättra över 9 gärdesgårdar och lyckas man sen somna utan att yppa ett ord lär man i drömmen kunna se sin tillkommande...
Vad vore svensk midsommar utan alla dessa härliga traditioner och all denna folktro - inte mycket!
Önskar er en alla en fin midsommar, njut av god mat och dryck, och framförallt, njut av att sommaren äntligen är här!


Dagens bilder är från ett otroligt roligt och helt fantastiskt vackert projekt/reportage som jag har fått förmånen att fota här på Öland...fortsättning följer!

tisdag 19 juni 2012

Löjligt vackert...


Det är löjligt vackert ute nu...och det är också löjligt få dagar kvar till midsommarafton kom jag på! Men hallå, vart tog juni vägen?
Till råga på allt så är jag också löjligt dålig på att planera, så som det ser ut nu får jag nog hänga på låset till affären tidigt på fredag morgon och hoppas på att det finns någon liten sillburk kvar och att inte lådan med nypotatis är sopren...sen får jag snabbt leta upp någon morgonpigg jordgubbsodlare längs vägen så man får ihop till en efterrätt också! Det blir ju ingen midsommar utan solmogna jordgubbar, så är det bara...
Om jag skulle ta och planera för nyår redan nu tro - i god tid...inte så dumt kanske, för veckorna går ju så himla fort!
Hoppas ni har en lite bättre framförhållning än jag och är laddade för en riktigt härlig & underbar midsommar!


söndag 17 juni 2012

Vallmo, midsommar & turister...


Nu blommar den vackra vallmon överallt här på ön...stora röda fält med dessa skira pappersliknande blommor, det är så otroligt vackert!
Ja och så var det snart midsommar, strömmen med turister, husbilar och husvagnar har redan börjat, det har sin tjusning, men också sina nackdelar - köer till allt och trafikkaos!
Nåja, hoppas ni har haft en fin helg och att ni har vilat upp er ordentligt och hämtat nya krafter till kommande vecka...

Kram!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...