Bloggintresserade

lördag 1 december 2012

Glöggtime!


Här hemma sprider sig de mest juliga och kryddiga dofter...jag kokar nämligen egen hemmagjord glögg! Jag letade efter ett riktigt gammalt recept på glögg och hittade ett från 1700-talet, glödgat vin som det hette då!
Har smakat av lite och det blev verkligen gott måste jag säga, inte sådär sötsliskig som den glögg man köper utan lite mer som tyskt glühwein. Detta blir något att värma sig med efter kyliga promenader i juletid!
Vill man ha härlig juldoft utan att koka egen glögg så är det bara att hälla lite vatten i en kastrull, sen i med kryddnejlikor, kanel, stjärnanis, kardemumma, ingefära, apelsinskal...låt allt koka en stund och hela huset doftar god jul! Dagens tips!
Näe, nu tycker jag vi tar lördagkväll...
 
Ha det gott allihop!
 

fredag 30 november 2012

Du är välkommen!


Så kom den...den första snön...lika överraskande varje år!
Våren är ju alltid så efterlängtad och man letar alltid efter tidiga vårtecken, överallt!Men vinter och snö... ja man skjuter alltid det framför sig och är glad för att det inte är halt och att man slipper skotta...ja ni hör, jag är ingen större älskare av dessa kyliga vintermånader men, som vanligt, tänker jag positivt!
Det blir ju ljusare ute när snön ligger vit, man har tusen anledningar att tända ljus, dricka massor av varm choklad med vispgrädde och bara slappa framför tv:n - bara det! Det är ju inte så dumt!
Är det snart jul så är det, då gäller det att göra det bästa av tillvaron och jag har hittat det jag letat efter i åratal, lärkträd! Jag bara älskar lärkträd! Jag har hittat en hel skog med bara lärkträd, lyckan är total!


Sen frossar jag i ljusslingor, både ute och inne! Så nu är jag beredd - advent, snö, kyla, jul - du är välkommen!

Önskar er alla en mysig fredagkväll!
 


onsdag 28 november 2012

Det kom ett paket...


Som jag har letat efter denna bok! Receptboken från Jeanne d´Arc Living...
Äntligen har jag hittat den! Fick den idag och efter lite bläddrande i den så kan jag bara konstatera att den är precis lika fin som alla de andra böckerna de har gjort...massor av goda mat/bakrecept och vackra bilder!
Jag hittade boken i den fina norska bloggbutiken Tre Engler, här hittar man en hel del fint måste jag säga och gulliga Merete som har butiken är alltid så hjälpsam, räknar ut i svenska kronor vad man ska betala och sen är det bara att vänta på ett fint inslaget paket! Tusen tusen tack Merete...
Så, nu ska jag ta en stor kopp te och sätta mig och kika lite mer i boken...det bästa av två världar - goda recept och Jeanne d´Arc Living - kan ju inte bli så mycket bättre!

Kram på er!




måndag 26 november 2012

Frukost i sommarstugan!


I morse stack vi iväg i arla morgonstund för att få oss en luxuös frukost hos vår goda vän som för ett tag sen blev med sommarstuga! Ja ni läste rätt...sommarstuga!
Efter några mil i den småländska granskogen och med vägbeskrivningen i högsta hugg hamnade vi till slut på uppfarten till detta lilla gula Chateau...vi satt som 3 fågelholkar i bilen och var helt säkra på att vi kört helt galet, men näe då, vi hade hamnat vid rätt sommarstuga!


Vilket hus! Så otroligt vackert! Vad säger ni om pardörrar, rum i fil, ljusa stora rum med högt i tak, stor öppen spis i hallen och allt är sådär vackert inrett så man bara dånar...
Spana in den gamla griffeltavlan på väggen! Den hade lätt fått plats i baksätet hem!
Efter husesyn med hakorna nere vid knävecken så fick vi tidernas godaste frukost,
vilken härlig start på veckan!


Ja att sen komma hem till mitt egna lilla skyffe kändes mindre bra måste jag säga...usch, till röran som jag fortfarande inte fått någon ordning på och det kändes som att öppna dörren till ett hus på ca 5 kvm!
Nåja, tusen tusen tack M, för en fantastisk frukost i ett fantastiskt hus och vi kommer att ha tusen anledningar att besöka dig ofta - bara så att du vet!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...