Bloggintresserade

fredag 20 december 2013

Det blir nog jul...trots allt…


Ja så var dom då på plats…mina julenissar, det blir ju faktiskt ingen jul utan dom!
Jag hade i år inte tänkt att ha vare sig gran, tomtar eller paket men sen råkade jag titta i lådan med alla julsakerna, och ja sen var det kört!


Julenissarna åkte fram!


…flaggorna likaså…


…klart julegrisen ska var med på ett hörn…


 …glöggen står på spisen…


 …saffransbullarna ska snart få smält smör och pärlsocker på sig…


 …paketen är inslagna…


Ja det blir nog jul...trots allt…

GOD HELG
till er alla!

FLOWERS by titti & ingrid - JUL!


Julen behöver inte alltid vara röd amaryllis (även om det är en underbar blomma) eller en röd julstjärna på bordet…och definitivt behöver inte buketterna och arrangemangen bli dyra!
Jag plockar det mesta från naturen och köper bara till några enkla snittblommor, här är det bara 2 vita ranunkler och en kvistros.
Det andra hittade jag på morgonpromenaden...en slånbärskvist med bär, en lärkkvist, en tallkvist och en vissen och brun rölleka, ja man tager vad man haver i trädgården eller hittar i naturen! Det gäller bara att hålla ögonen öppna för vad som kan användas...


Slånbärskvisten får fungera som stöd för de andra blommorna, speciellt ranunklarna som behöver lite extra stöd. En vanlig glasvas är alltid vackert att ha blommor i men här har jag virat in den med vaxat papper (alltid bra att ha hemma!) och ett grovt snöre...


Det här är verkligen en superenkel bordsdekoration! En gammal bakform i bleckplåt och ett stort blockljus i mitten…
Mossa eller mjukt enris, små prydnadsäpplen, kottar och en pepparkaka och vips är det jul på bordet!


Det enkla och naturliga är alltid, alltid det vackraste tycker jag...


Nu ska jag kika in till Ingrid med bloggen OF SPRING AND SUMMER och se vad hon har hittat på för jultema, säkert en massa fint!

Ha nu den allra finaste
 av fredagar!

torsdag 19 december 2013

Det där med morgonstund...


Morgonstund har guld i mund…ja det är ju ett gammalt ordspråk som jag inte riktigt kan anamma.
Att stiga upp kl 05.30 är inte riktigt min grej om man säger så! Nåja, lite kaffe så vaknar man väl till lite...

Önskar er alla en fin start på dagen och en riktigt 
GOD MORGON 
från en trötter!

tisdag 17 december 2013

En riktig klenod!


Ibland hittar man såna här små pärlor! Som Klenoden i Kalmar…att botanisera i denna guldgruva av gamla antika saker är verkligen mumma för själen! Här finns saker som jag inte ens visste fanns och ja det brukar alltid sluta med att jag lastar bilen full med vackra gamla saker jag inte kan leva utan!


Det gör ju inte saken sämre att ägarinnan är lika underbar som alla hennes saker och det brukar gå några timmar här, då vi lyriskt pratar om den underbart goda maten på Kreta, livet där och sen måste jag ju gå 18 varv till runt i butiken för att inte missa något fint…


Klenoden ligger vid Vasaskolan i Kalmar och VÄL värt ett besök…egentligen skulle jag vilja ha denna guldgruva för mig själv hi hi! Men nu ska man vara snäll när det snart är jul så jag delar med mig av denna guldgruva till er och köp inte det jag vill ha bara!!!! Lova det!
Nä skämt åsido…här finns såååå mycket fint till alla och har ni vägarna förbi så kika in och njut!








Ha en fin kväll allihop!

måndag 16 december 2013

Vilken soppa!


Jag älskar soppa…ja i alla dess former! Detta är en favorit som jag ofta gör…mustig, nyttig och väldigt god, ska koka en stund men den är verkligen värd att vänta på och ännu godare att värma och äta dagen därpå!

Godaste Gulaschen
2 gula lökar
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
ca 400 g nötfärs
2 1/2 dl rött vin
2 köttbuljongtärningar
3 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2-3 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 hackad chilifrukt eller lite/mycket chilipulver
4-5 potatisar
1 gul och 1 röd paprika

1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör i en gryta, strö över paprikapulver.
2. Häll i nötfärsen och fräs den, sen i med vatten, vin, buljong, vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré, chilifrukt/pulver och socker i grytan. Låt koka under lock i ca 40 minuter.
3. Skala och skär potatisen och paprikan i små bitar. Lägg i grytan och låt koka ytterligare ca 15 minuter.

Servera med en klick creme fraiche chili/paprika och ett gott lantbröd med stark ost...

Finns bara ett ord - MUMS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...