torsdag 23 oktober 2014

Min drömträdgård!

Jag har börjat skissa på lite olika projekt till trädgården nästa år. Min trädgård är en hopplös kompott av den tidigare ägarens planterande av buskar och träd både hit och dit. Mannen som bodde här innan jobbade på parkförvaltningen och jag misstänker starkt att han hade hela baksätet fullt av buskar och plantor som "blev över" på de kommunala planteringarna efter dagens slut och sen strösslade han hejvilt med plantorna och grävde ner det där det fanns plats, hur som helst och var som helst och överallt!
Det är inte bara en gång jag stått och kliat mig i huvudet och funderat, hur tänkte han här??!!
Nåja, för att få någon som helst ordning på allt skulle man behöva en grävskopa, gräva upp hela trädgården och börja om, och ja vem orkar det?
Min vännina brukar ödmjukt uttrycka det som att jag har en "väldigt, hm...lummig trädgård" och förmodligen inte på det där pittoreska och mysiga viset utan hon menar nog att den är liksom mer en grön röra, en djungel, och det är ju precis det den är!
Men ok, om jag nu fick börja om, tänka till, hur skulle då min drömträdgård se ut?

Kanske så här

(Bild lånad från Pinterest)

eller så här

(Bild lånad från Pinterest)

eller ja varför inte så här

(Bild lånad från Pinterest)

Jag skulle vilja ha slingrande vackra grusgångar som går till små gröna rum där man kan sitta med en kopp te, en stor örtträdgård, många växter för bin och humlor, rosor rosor rosor och givetvis mitt i allt ett stort växthus som skulle vara lite lätt uppvärmt även vintertid så jag kunde förvara alla mina fikonträd och apelsinträd där.
Givetvis måste det även finnas en hängmatta i trädgården för lata sköna soliga sommardagar!
Ja så ska det nog se ut i min drömträdgård, med stor betoning på dröm...men det är kul att drömma lite bland lövhögarna när man är ute krattar!

Hur ser din drömträdgård ut?

Kram,
 Titti

30 kommentarer:

 1. Hihi, jag tänker också ibland att jag vill ha en grävskopa och börja om från början:). Men det kommer jag aldrig orka:). Får bli små justeringar här och där.
  Så fina drömträdgårdar du hittat. Jag skulle vilja ha fler inramade rabatter, lite striktare. Men det stannar nog vid en dröm. Och ett stort orangeri förstås:).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Dear Titti - from what I have seen I like your garden as it is. Gardens inherited are very difficult to change and make your own mark on them. Our garden was started from scratch so we were able to put the bones of it in first before the plants. We have lots of box balls and hedging, but it is quite hard work for my husband cutting it all in June, however, it does create structure in our garden.

  SvaraRadera
 3. Dina drömmar ser väldigt vackra ut på bilderna. Precis så där som jag gillar, i engelsk stil. Hoppas du får det så till slut./ Titti

  SvaraRadera
 4. Att drömma kostar inget. Min drömträdgård skulle gärna se ut som på de bilderna, men framför allt ett mycket större växthus än jag har nu. Lycka till med drömmen och kanske förverkligandet!

  SvaraRadera
 5. Dear Titti!
  I' m sure your garden is wonderful and dreamy!
  Perhaps you only want a change ...
  Next year I have the chance to make my dream garden round our new house.
  It' s my third garden then and I hope this garden is like in my dreams and I have chosen the right trees and plants.
  Happy autumn Titti!
  With love,
  Geli

  SvaraRadera
 6. danke für die schönen bilder!!! einen schönen donnerstag wünscht angie aus deutschland

  SvaraRadera
 7. Kanske är du hemmablind, det jag sett av din
  trädgård har jag gillat. Bild ett och två är allt lite
  perfekt, tror din lummighet slår det med hästlängder.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 8. Skönt att inte en välklippt gräsmatta stod med på din önskelista... jag har funderingar på att avskaffa de få plättar jag har. Det oförutsägbara gillar jag, och gärna gångar med barfotavänligt grus mellan olika rum. Porlande vatten och ett charmigt växthus skulle gärna få finnas med. Och så massor av pioner, rosor och riddarsporrar. Och så...
  Det är en skön sysselsättning så här års att få drömma fram en trädgård, och så är det helt gratis och befriat från ryggont.
  Varm kram till dig!
  Cia

  SvaraRadera
 9. Samma dröm, tror jag visst!
  Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 10. Stenmur och slott är ju inte heller fel ;)

  SvaraRadera
 11. Om jag bara fick plats så skulle den vara stor och ha massor av lättskötta växter.
  Hiihi ska jag säga som håller på för fullt och anlägger en koloni lotts trädgård Jaja man kan ju drömma ändå.
  Den med växthuset till talade mig.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 12. Jag har nog hundra olika drömträdgårdar! Och alltså hundra olika slags hus, allt från timmerstuga i skogen till ett brittiskt stately home......det är egentligen bara en resursfråga......?!?!? Men bilden du målar upp, den är jag med på till hundra procent, så klart och bilderna också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det en drömträdgård där i mitt huvud, frågan är bara om jag orkar ta jobbet och är beredd på alla kostnader det blir... Fina inspirationsbilder, kram Suss

   Radera
 13. Åhhh min drömträdgård...oj oj. jättesvårt att skriva om .....men jag gillar när det är lummigt ;)....grönt och mycket fina växter, en porlande bäck, ett växthus...många sittplatser lite här och var.....du skulle se min trädgård nu...nästan bara gräsmatta...så tråkigt....men vi får se vad som händer framöver ;))...
  Ha en fin helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 14. Oj det var gediget av dig att redan spåna på trädgården för nästa år. Jag har ingen jätteträdgård så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Och så har vi små barn så tiden räcker inte riktigt till. Men lite mer planer har jag nog för trädgården trots allt. Ett orangeri står på önskelistan tex. Och så lite mer växter kanske. Men det är svårt.

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 15. Ååh jag vet precis hur den ser ut helt vildvuxen och rufsig med en massa blommor mest vita och ljusrosa. En massa klängväxter många sittgrupper knotiga träd stora träd, en Madickengunga, en fin mur....

  Jag har en del att jobba på!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 16. Ohh my cutie, this is a dream I never want to wake up from. lol! Your inspiration photos are gorgeous! We cleared a spot to build a garden shed next Spring. Wish I could just pick this one up and transplant it up on my hill. Hee-hee! Wouldn't that be grand if that is all we had to do. Looking forward to seeing you develop your dream garden next year!
  hugs,
  Jann

  SvaraRadera
 17. Titti, I think that your own garden (even with its origins) is well on its way to a dream garden. Since I have no garden at all, just about any littly bit of ground that got some sun and earth that could be cultivated...that would be my dream garden.

  Wonder if I can make that modest dream come true?

  xo

  SvaraRadera
 18. Ja drömmen ligger väldigt nära din! Men jag skall inte klaga på den vi har heller. Vi har kommit en liten bit på väg om man tittar på före- bilder! Trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 19. Good Morning Titti, oh I do exaclty know what you are writing and thinking and dreaming about .... I'm sure parts of your dream will come true and the other part will be the paradiese!
  Good luck and all my best
  Elisabeth

  SvaraRadera
 20. Ja tänk om vi inte hade några drömmar, utan allt vi ville kunde vi förverkliga...Inte skulle det vara särskilt kul eller spännande.
  - Tror att livet skulle bli rätt tomt och trist då. - Men några små drömmar får gärna bli till verklighet ;)
  Trädgårdsdrömmar har man alltid, och en sån förverkligade vi i höst. - Ett nytt växthus !
  Varma kramar till dej, och fortsätt drömma ♥
  / Anneli

  SvaraRadera
 21. Åh, slike bilder er som balsam for sjelen!! Jeg tror jeg likte det nederste bildet best. Lykke til med å planlegge ny hage, det er mye fin inspirasjon å hente på nettet :-)

  SvaraRadera
 22. Lovely post...I love beautifully manicured French gardens, but I equally love the unruly tumble of a cottage garden where the paths are overgrown with lavender, flox, lupins, and foxgloves...Have a lovely weekend. Sharon

  SvaraRadera
 23. I can understand....I have an unruly garden, too! Lovely inspiration photos - I love the little greenhouse - that is my dream! Happy weekend while you dream! - Karen

  SvaraRadera
 24. ´Vilka vackra bilder.Var glad att du har lite växter "över".;) Här har man istället kämpat för att få till en trädgård,den som bodde här var nog inte intresserad alls.Men nu har jag har kommit en bit på väg.;) Kram Ulrika

  SvaraRadera
 25. Vilket härligt inlägg!! Superfina bilder, ljuvlig miljö. Jag har många tankar på min trädgård för den är långt ifrån klar. Vi har börjat med grovplaneringen och nu börjar vi närma oss finliret snart :) Eftersom min trädgård är stor vill jag skapa olika rum i trädgården med en mix av slottspark/lantlig gammaldags trädgård. Få se hur jag lyckas med det, återstår att se :)

  Önskar dig en fin helg!

  Många kramar aka

  SvaraRadera
 26. Romantiskt och lummigt och så ett fint växthus. Ljuvliga bilder!

  /Jenny

  SvaraRadera
 27. Hei Titti
  Er selv svakest for det tredje bildet, kjenner jeg. Veldig fint! Tusen takk for søte og inspirerende ord fra deg på bloggen min! Håper du får en koselig lørdag! Klem fra Kaspara

  SvaraRadera
 28. Høres ut som du beskriver den perfekte drømmehage :) vakre bilder du deler- og skulle gjerne hatt det sånn. God planlegging er helt sikkert alfa og omega og god arbeidslyst og en god lommebok :)

  Ha det så fint !

  God kveld klem Monica

  SvaraRadera
 29. Hej Titti
  Blommorna i den första bilden och växthuset från den tredje bilden!
  Så ser min dröm trägård ut.Du se att vi har liknande smak. :0)
  Ha en bra helg och Hjartliga hälsningar från Tyskland
  Kerstin

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...