Bloggintresserade

fredag 7 februari 2020

Nu snackar vi starka grejer!!!!


I höstas var jag på en föreläsning om just chili som SÖT (Södra Ölands
Trädgårdsvänner) anordnade. Himla intressant! Det var Jonas Borssén,
en fantastisk kock och inspirerande chilifantast som höll i föredraget.
Häromdagen kom jag på att jag köpte ju en hel del chilifrön av honom!
En massa heta och spännande små fröer :)


Så med favoritboken Chiligaragets tips och ett gäng fröpåsar är
det nu dags att sätta igång med sommarens STARKA saker!!
Jag använder ju chili till det mesta...ääääälskar chili :)


Köpte några påsar av honom som hette Satans salt!! Lät kul :)
Ja det säger väl det mesta! Detta salt fick jag provsmaka på
föreläsningen och hällde glatt upp lite i handen och svepte.
Åh herregud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag blev både illröd, violett och knallblå för att sen känna att hela min
mun brann som den värsta majbrasa tills att den sen helt domnade bort!
Här hivade jag glatt in ett salt gjort på världens starkaste chilisort - 
Carolina Reaper. Några små saltkorn räcker gott och väl till att göra
en hel gryta HET och jag svepte väl en sisådär 50 korn. 
Typiskt mig!!!


Jag gav bort ett gäng påsar av detta salt i julklapp! Kanske dumt...
Har inte hört av dom som fick en liten påse av mig sen jul, ja jag 
hoppas dom inte brann upp allihopa eller fick heta fötter!!!
Kanske borde jag ha skickat med en liten varningstriangel
att detta salt är HETT, attans HETT. Ett satans salt!!!
Men dom upptäckte nog det själva, hm...

Men använder man det med måtta som t ex 2 små korn
på morgonägget så är det en helt magisk kombo.
En sann njutning...
TÄNK att man alltid lär sig något nytt så länge man lever :)

KRAM
från Titti

11 kommentarer:

  1. Så spennende med alle dine chili :)
    Jeg synes at det er alt for sterkt, men det er mange som liker det.

    God helg!
    Klem, Marit

    SvaraRadera
  2. Jisses vad jag skrattar här nu. Man kan ju nästan dö av för heta grejer ju. Vet inte om jag berättat om när jag mixade mina torkade chilin... hot stoff utan lock med mixerstaven. Jag typ dog av tårar, hosta m.m. Ja en lär så länge man lever. Odlar i alla fall några sorter från A-Ö Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  3. My husband would love if I planted lots of different types of peppers. He loves peppers. I'm not too fond of them because I get stomach issues with it. Your dried peppers are surely beautiful!

    SvaraRadera
  4. Inspirerande! Sår alltid lite olika chili men undviker de hetaste... En god vän från Malaysia har lärt mig världens bästa fungerande trick när det blir för hett.. Riktigt hett vatten, så hett man kan dricka utan att bränna sig. Det fungerar väldigt bra. Vi får höra mjölk, lassie och andra saker men var sen varit i Asien så dricker man hett vatten eller thé till maten.

    Du kan väl berätta om sorterna sen? Jag kan bara odla utomhus och det är en ganska begränsande faktor när det kommer till chili.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  5. Kul med chili och vi har två plantor som ger en massa frukt och är stark som bara den. När vi var hemma i julas fick jag av brorsan olika chilisalt med styrka från 500 upp till 100.000 scoville.
    Förstår att din mun domnade bort 😂.
    Ha en fin lördag nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  6. Oj, så många påsar du har! Ja, chili kan verkligen vara stark, det har jag fått erfara och är väl ingen direkt fan av den kryddan. Har förstått att det gäller att kunna anpassa styrkan. 50 stycken låter ju nästan outhärdligt! Att du överlevde!
    Lycka till med odlandet!
    kram
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Men vad spännande :-) Vi delar verkligen passionen för hetta, vi får kanske köra byteshandel med våra heta grönsaker efter sommaren ;-)
    Ha de himla gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  8. Oh Titi, this is really hot stuff! I love chilis, hot or mild, to cook with. So you will be my specialist now. Happy growing ... and later eating
    All my best
    Elisabeth

    SvaraRadera
  9. Ja det är ju tur att vi lär så länge vi lever haha. Även om det var ett lite brutalt sätt att lära sig att få munnen helt bortdomnad.
    Det är alltid spännande med nya saker. Just chili är jag inte så hemma på. Jag är lite rädd för allt som är starkt. Så jag skulle nog behöva en liten krydd kurs.
    Lycka till med odlingen. Blir roligt att se hur det går och kanske få lite tips.
    Ha en riktigt skön Söndag nu.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  10. Hej!

    Hahaha! Det är underbart med chili. Jag har ett salt som en kompis har gjort. Jösses så starkt det är. Det räcker gott några år till eftersom en knivssudd är tillräckligt för att få halsen att snörpas ihop och kasta drakeld ;)

    Lycka till med chiliodlingarna :D

    Solsken
    Linda

    SvaraRadera
  11. Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...