lördag 28 mars 2020

Detta oroar mig!!!


Livet här på ön känns än så länge ganska så tryggt och lite öde.
Men nu börjar många husbilar (svenska och utländska) ringla
över bron och många sommarstugeägare tar sin tillflykt hit...
Helt förståligt men vi har inget stort sjukhus här och många
äldre människor lever här på ön. Snälla tänk på det!!!
Detta känns riktigt oroande!!
Ön är liten...


Ja världen är verkligen upp o ner just nu. Corona viruset drar
som en löpeld över land och riken. Ingen går helt säker...
Ett tveklöst hopplöst läge råder innan det vänder. 
Många företagare har det svårt nu och vi stödjer
dom så gott vi bara kan. En självklarhet!!


Ja nu är det bara att följa de rekommendationer som råder,
hoppas på det bästa och så hålla avstånd...


Ja det blir en märklig vår i år. Man glädjer sig över det gröna men
med en viss, stor klump i magen över vad som komma skall.
Jag håller mig mest här hemma - helt själv. Bäst så.
Och jag hoppas att allt detta ska vara över snart.
Och att jag får vara frisk...

KRAM


26 kommentarer:

 1. Ja, visst är vi oroliga....mest kanske över att det är så många som ändå inte förstår allvaret i det här. Att de faktiskt helt ovetande kan bidra till att viruset sprids och orsakar ännu mera sjukdom och död. Det handlar ju om helt andra saker än att man inte längre ska vara välkommen till Öland. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Ja människor flyr städerna och tänker inte på att dom belastar sjukvården på landet istället. Och blir en risk för de permanent boende. Såg på tv att de har samma problem på andra platser i Sverige också. Som Båstad bl.a.
  Jag ska besöka min bror och svägerskan idag. Men försöker hålla mig till att träffa bara familjen. Förutsatt att vi alla är friska förståss.
  Hoppas och ber att det blir varmare snabbt, viruset gillar tydligen inte värme.
  Ha en härlig helg, trots oron vi alla delar.
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja problemet är detsamma överallt tydligen...ta hand om dig nu!
   KRAM

   Radera
 3. Sverige skulle kanske göra som Spanien och många andra länder ha gjort. Karantän punkt slut för alla.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. We had the same thing happening here last weekend, luckily they shut all the holiday parks last Sunday and have restricted movement so the second homers can't come down. Hope they can do the same for you, stay safe. Sarah x

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, let´s hope for he best now...
   Love from Titti

   Radera
 5. Ja vad konstigt det är nu i dessa tider tack & lov för att man har sin trädgård har väl snudd på aldrig känts så värdefullt! KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där jordnära, ensamma känns extra värdefullt nu!
   Varm vårkram!

   Radera
 6. Jag förstår din oro, förstår inte riktigt Sveriges agerande i frågan.
  Var i karantän i Spanien i en vecka, inte roligt, men nödvändigt.
  Nu är jag i självisolering här i Wales. Här får man fortfarande röra på sig, vilket är helt galet.
  Gränser stängs, men man behöver också stänga inom landet. Inga onödiga förflyttningar inom landet heller. Viktigt! Hoppas folk håller sig där de ska.
  Önskar dej trots situationen en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag undrar hur detta ska sluta...nog för att vi har frisk luft på ön men ändå...
   Kram till dig!

   Radera
 7. Our area is now seeing several deaths, and they are NOT all elderly people! We've been under lock down for 2 weeks now and on Monday even more rules go into place. It is really a terrible time - I hope your island stays free from the virus Titti.
  Meanwhile, I'm thankful for our garden and that it is springtime with lots of green a flowers blooming.
  Stay safe and be well.
  Mary -

  SvaraRadera
  Svar
  1. This is so alarming...we have to think about everyone around. Take care and responsibility...
   LOVE from Titti

   Radera
 8. Jag förstår verkligen din oro och vi har det lite likadant här på min lilla ort. Där på den stora ICA-butiken kommer säkert att vara många "sommargäster" som handlar i påsk! Usch, det känns verkligen inte bra och på din ö finns ju många sommarboende som nu tar tillflykten dit. Inte alls bra!
  Så oerhört skrämmande detta är just att aldrig veta om någon är smittad och bär på smitta. Nej, det gäller att hålla sej undan och försöka njuta av våren så gott det bara går!
  Allt gott till dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sicket elände...men när det är som det är måste man lyda råd!! Hur som. Säsongen är inte ens igång och åndå sååå många husbilar här...oroande.
   Kram från Titti

   Radera
 9. Jag har läst i DN att många stadsbor tar sig ut till öar. Jag kan förstå dem, men jag förstår lokalbefolkningen som inte vill ha dit någon smitta. Det är inget lätt dilemma.

  Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är rätt skönt att inte behöva vara social, utan att bara puttra omkring för mig själv. Fast jag jobbar ju och träffar folk på biblioteksbussen. Den är prioriterad verksamhet i kommunen, så jag träffar mycket folk på dagarna. Sedan en vecka finns det dock en gräns som säger att det max får vara fem besökare på bussen samtidigt.

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bästa biten!! Att man inte behöver vara social!! Ha ha...att prata med hönsen duger gott.
   KRAM från Titti

   Radera
 10. Jag har läst i DN att många stadsbor tar sig ut till öar. Jag kan förstå dem, men jag förstår lokalbefolkningen som inte vill ha dit någon smitta. Det är inget lätt dilemma.

  Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är rätt skönt att inte behöva vara social, utan att bara puttra omkring för mig själv. Fast jag jobbar ju och träffar folk på biblioteksbussen. Den är prioriterad verksamhet i kommunen, så jag träffar mycket folk på dagarna. Sedan en vecka finns det dock en gräns som säger att det max får vara fem besökare på bussen samtidigt.

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 11. Varm kram till dig <3
  //Maria

  SvaraRadera
 12. Jeg tror, vi skal prøve at skille tingene ad. Vi skal selvfølgelig træffe de forholdsregler vi kan, så vi ikke bliver smittet og spreder smitte. Men vi skal også give os selv lov til at glædes over foråret og alt det skønne, der sker i naturen.
  Pas på dig selv og nyd foråret!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi måste njuta av våren också! Självklart :)
   Vårkram från Titti

   Radera
 13. Dear Titti - the very same thing has happened here - people who own holiday cottages in various remote areas of the country have all up sticks from the big cities and moved to the countryside, the mountains and the beaches. All of the locals are very upset, as they only have small cottage hospitals that are incapable of dealing with lots of people.
  Take care, we are hoping that all of our families, friends, and bloggers stay safe.

  SvaraRadera
 14. Din oro är verkligen befogad Titti!
  Öland, stället på denna jord, tog jag till mig för ett antal decennier sedan. Men, blåsipporna får blomma i år utan mig. Vårens orkidéer lika så på Allvaret senare i vår.
  Visst längtar jag också efter att få hälsa på ett par riktig goda vänner på Norra Öland, men som den gamla tanten på 70+ jag är, vill jag verkligen inte ställa till det med att bli sjuk där och ta värdefull plats, avsedd för den fasta lokalbefolkningen. Jag stannar hemma och njuter av vårens ankomst i min egen trädgård.
  Tack för dina fantastiska bilder.
  Önskar dig allt gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 15. Hei!
  Jeg aner fred og ingen farer, når jeg ser på bildene dine. Det er sånn jeg ønsker det skal være. Her i Norge får ikke hytteiere være på hyttene sine. Det er mye strengere her, om det hjelper gjenstår det å se.
  Alle rapportene om døde hver dag, er så grusomt. Jeg får assosiasjoner til Vietnamkrigen da vi fikk vite om hvor mange amerikanske soldater som ble drept. Her rapporterer mediene hele tiden om dette. Folk blir bedt om å holde seg mest mulig innendørs. Skolene er stengt og folk er hjemme. Tenk å sitte alene i en leilighet i en stor by.
  Jeg er så glad for at jeg kan gå ut i hagen.
  Ta godt vare på deg selv. Klem Anne

  SvaraRadera
 16. Ja, det är verkligen oroliga tider nu och världen är minst sagt uppochned.
  Vi hade vidtagit alla försiktighetsåtgärder som fanns när vi besökte vårt andra hem i helgen. Men jag blev ändå ordentligt påhoppad på min facebook av en gammal bekant som påpekade att man minsann inte skulle resa till Västkusten i onödan... För oss var ju resan inte i "onödan" då vi behövde ta hand om vår båt som inte kunde ligga kvar där den låg. Jag förstår att man som boende på mindre orter blir orolig när det blir mass-invasion, men man kanske ska tänka till innan man ger sig på någon... Vi får hoppas att alla rannsakar sig och sina resor, om de är nödvändiga eller bara för nöjes skull...

  Kram/Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här, det betyder så mycket för mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...