Bloggintresserade

söndag 3 januari 2021

Regn, regn, regn...

Regn, regn, regn...hur mycket kan det regna? Egentligen? Så här har mina fönster sett ut sen i början på oktober...det är som om någon glömt att stänga av vattenkranen där uppe! Och trots att vi inte ska resa i dessa tider så verkar solen tagit en charterresa till sydligare breddgrader för HÄR är den då rakt inte...



Hönsen är ute från tidig morgon till sen kväll. Gräset är fortfarande grönt. Lyckligtvis ingen räv eller mård  i sikte heller. Än så länge. Jag vill ha lyckliga frigående höns även om faran alltid lurar där runt hörnet...
Och de gör en hel del nytta i trädgården också. Mitt trädgårdsland är nu väl gödslat och all mossa i är uppkrafsad! De gör sååå mycket nytta i det enkla. För en kommande blommig trädgård...


Min surfröken nr 1 ser dock ut såhär när vädret inte är till belåtenhet. Här är damen som helst skulle vilja ha en egen solstol med mjuk dyna sommartid i hönshuset. Kanske en god Pina colada bredvid sig med långt sugrör också! Nä detta gråväder gillas då rakt inte inte och det visar hon bestämt! Inga ägg lägger hon heller...

Lille Kung Karl försöker hålla damerna på gott humör! Han kucklar o kacklar och försöker vara snygg. Något damerna struntar blankt i. Gäspande går de förbi honom när han stolt har hittat en mask att äntligen få dela med sig av. Näe inte lätt att vara tupp bland de här fjädriga surtanterna...


 Ja det är en stor gäsp här i soffhörnet också! Ett lugnt nyår går nu över i ett lika lugnt januari. 
Idag känns som en bra dag att beställa mängder av fröer för en kommande grön vår!

Så får det bli. Skön söndag på er!

KRAM

15 kommentarer:

  1. Här har det äntligen blivit vinter med snö och minus grader.
    Det är att föredra framför det eviga regnandet vi hade här innan.
    Stackars Kung Karl som inte lyckas imponera på hovdamerna.
    Han har min sympati. Haha
    Ha en skön söndag Titti.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Alltid roligt att se dina höns och höra om hur de är. Ja kanske man skulle beställa lite fröer, fast det brukar bli dyrt. Men titta i katalogen är gratis. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Regnet har vi inte här, ännu kanske bäst att tillägga. För i mitten av veckan ser det ut som vi kan få lite. Men kyligt och blåsigt är det nu så in i vassen. Hittar man inte lä så fy fabian va kallt det är. +13 idag, kanske har blivit en liten spanior trots allt.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Det är då rakt inget vidare väder. De där gråa, tunga, blöta molnen verkar ha parkerat över vårt lilla hörn. Det är så blött att det knappt går att trampa utanför vägarna.
    Idag har jag rensat grusgångarna, som ett slags omvänd regndans ;-) Vi får väl se om det fungerar (ha, ha, ha)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. Åh, vad man längtar efter lite ljus nu! Det känns ju som om november har sträckt ut sej till flera månader. Just idag lättar det liiiite om man anstränger sej ser man lite ljusa fläckar på himlen.
    Du har ändå dina roliga höns att titta på och de verkar inte bry sej om vädret och kan fortfarande vara ute i det gröna, för grönt är det här också. Nu vill vi ha riktig vinter, frostigt och soligt!
    Kram och god fortsättning!
    Lisa

    SvaraRadera
  6. My egg lady with the farm says her chickens are not laying many eggs either. We've also had much more rain than normal for this time of year - and no snow, not quite cold enough yet!
    Titti, your corner of the world is still lovely though and you can get to the coast easily - it's a 2.5 hour drive for us and, as we can't travel anyway, it's now 12 months since we've seen the ocean. . . . . I am crying and want so much to be able to visit home and family in England!!!!!!

    Happy New Year Titti - stay well and warm.
    Mary in North Carolina.

    SvaraRadera
  7. Hej Titti!
    Lika grått och dystert här hos oss, men lite kallare så vi har fått några snöflingor. Kan förstå om Surfröken längtar efter lite sol, det gör vi nog alla.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  8. Happy new year!
    So viel Regen, der Natur tut es gut, dem Gemüt nicht ganz so gut.
    Hier ist es grau und nass, nur oben auf den Bergen ist es wunderbar weiß.
    Liebe Grüße an die Hühner,
    Nicole

    SvaraRadera
  9. Hej Titti,

    Här är lika grått och regnigt som hos dig. Förunderligt nog lyckades vi få snö precis under julhelgen och det var härligt!
    Hönsen är charmiga och Kung Karl urtjusig, trots att det inte ger någon belöning. Dina höns lever verkligen ett härligt liv.

    Ha det bra. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  10. Tre nyanser av grått här också. . .när andra får snö får vi bara regn! Förstår "surfröken" så väl! Nu längtar vi alla efter lite sol som vi inte sett sedan oktober!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Konstigt nog har vi inte haft särskilt mycket regn den senaste veckan, däremot blåsigt och runt 0.
    Älskar dina hönshistorier och de olika karraktärerna.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  12. Älskar att läsa om dina höns och kung Karl. Nej, han har det inte lätt så många humörsvängningar som han får vara med om - stackare. Men han får skylla sig lite själv - han fjäskar för dem. Ja, det har varit mycket regn men nu har vi fått snö i S-holm. Så vackert.

    SvaraRadera
  13. Hos os har der sneet i 4 døgn nu.
    Her er så hvidt og smukt.
    Det er flere år siden vi har haft sne.
    Det er første gang hønsene ser sne. De er skrækslagen.
    De vil ikke ud.
    Men nu skulle vejret skift. Fra i morgen er her regn.

    Weekend klem
    Charlotte

    SvaraRadera
  14. Just det! Beställa fröer kan man pyssla med i det här tröttsamma vädret. Inte så mycket. Lite plockgrönt till sallader, mina favorittomater Brown Berrie och Black Berrie och kanske testa någon ny sort. Lite sommarblommor förstås. Får se vad jag faller för. Zinnia måste jag ha och ....skärpning, det kanske räcker nu. Jag har ju en del kvar sedan förra året också. God fortsättning önskar Kerstin

    SvaraRadera
  15. Dessa underbara små varelser som våra höns är, alla har de sin personlighet.
    Underhållande, nyttodjur och producerande, ny värpta frukost ägg... ja det går inte av för hacker!!
    Kram från Ingela på Liljegården

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...