Bloggintresserade

lördag 27 februari 2021

En liten föraning...

Den senaste veckan har då inläggen inte duggat tätt här på bloggen. Näe ibland finns liksom inte tiden och inte mycket har hänt heller (tack och lov får jag väl säga!!!!!) efter alla fadäser som har hänt den senaste tiden är en dag/vecka där INGENTING händer helt otroligt värdefull och befriande skön!!! Puh!

Lugn & ro gillas :) Och så örter på köksbordet...

Runt 1 mars åker alla mina fröer i jord. För vissa sorter är det kanske lite sent men det brukar ordna upp sig sådär framåt sommaren. Man ska ha TID att så och PLATS för alla frölådor inomhus också!

Detta blir spännande! 8 nya tomatsorter! Hade turen att få köpa dom av Anette med den ack så sköna, gröna och inspirerande bloggen Ätliga trädgården...

Jag är väldigt nyfiken på den där busktomaten "Arktichevskaya Vishnaya" och bifftomaten "Lucid Gem" och så den gröna salladstomaten "Green Zebra"

Sommartid äts här hemma mängder av solvarma tomater! Morgon, middag, kväll...

Dammvippan jordförbättrar åt mig! Dock ryker en och annan snödroppe också när han gräver runt...ja det får man stå ut med.

Årets bokrea gick av stapeln i veckan också. Älskar böcker! Mycket var slut men dessa 3 fick följa med hem. En bok om ön (kultur, kuriosa & god mat), MAD (1000 goda skratt!) och så Lise Hellströms Lettering - konsten att rita vackra bokstäver! Ja det är hög tid att fräscha upp handstilen igen...

Mycket bokglädje :)



 Lördagen har annars bjudit på ett helt underbart vårväder. En fikastund ute i solen och lärkan har drillat högt uppe i skyn. 1 mars på måndag. Ja än kan det komma både snö och frostknäppar men idag fick vi en liten föraning om vad som komma skall framöver. Ja den där så himla efterlängtade VÅREN ni vet...

Ha en fin helg nu & ta väl hand om er!

KRAM

16 kommentarer:

  1. Här har nästan all snö smält bort nu och promenadvägarna är bara och gåvänliga. Vill närapå ta fram cykeln! Men vis av tidigare år så väntar jag med det.Vi får säkert en och annan snödämp till. Men ingen lärka än och jag tror inte heller den kommer så här långt upp i landet. Varför skulle den när den kan hålla sig till Öland?

    Glad lördagskväll.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Jo, der skal tid til og også emner at skrive om - men du klarer det nu meget godt.
    Her er det vældigt forårsagtigt i disse dage og vinteren virker som langt væk.

    SvaraRadera
  3. Det gick snabbt med snösmältningen här! Oj, vilken fart det blev och vår direkt. Underbara dagar med sol och lite värme och jag antar att du och hönsen trivs.
    Skönt att inget otillbörligt hänt, då får man vara glad. Himla mysigt med alla fröer nu och det är nog hög tid. Har själv sått en del. Vilka spännande tomatsorter du har fått tag i. Finns väl inget godare än solvarma tomater!
    Härligt med lite böcker också. Bokrean missade jag, men får väl ändå beställa några.
    Hoppas att vårvädret fortsätter nu när det har börjat.
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Ja man andas vår här också. Fina bilder som vanligt. Så läckert med fräscha örter i köket eller på bordet. Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Händelsefattigt och att uppskatta det är en skön konst ;)

    Vi hade en ljuvlig fredag här - jodå kaffe i solstolen. Igår var mer mulet men idag skiner solen igen och det ska tas tillvara :)

    Ha en fin söndag! Kram, Carina

    SvaraRadera
  6. Den här helgen ger verkligen en försmak av vad som komma skall :-) Härlig vårvärme och en sol som värmer mot ansiktet, kan inte bli så mycket bättre sista februari.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  7. Hej Titti!
    Skrev en kommentar förut, men det blev något tjall. Vi får se, risken är väl att det blir två. Har också köpt tomatfrön av Anette och av Tomatmamman, alltid kul att prova något nytt. Green Zebra tillhör mina favoriter.
    Ha en skön söndag /Här är det vårväder.
    Kram Marika

    SvaraRadera
  8. Jeg hadde også tenkt å kjøpe tomatfrø fra henne, men det var litt vanskelig med betaling til Sverige for meg så da ble det ikke noe av dessverre. Ja, en må ha plass til plantene også.
    Klem fra Marit

    SvaraRadera
  9. Det er en rigtig hyggelig billedserie, der viser hjemmelivet i en helt almindelig uge. Du har evnen til at fotografere en krydderurt på køkkenbordet, en samling frøposer og et lille træ i en krukke på en måde, så billederne bliver noget helt særligt og tingene tager sig vældig dekorative ud.
    Hav en god uge!

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  10. SCHÖNEN WOCHENBEGINN:::

    LIEBE GRÜßE AUS TIROL

    SvaraRadera
  11. Åh, så jag älskar dina fina bilder. Har en känsla av att jag skulle tycka det var en njutning att strosa omkring i ditt hem.
    Fyndade också på bokrean. Online så böckerna kommer på posten.
    Äskar böcker i alla genrer.
    Vad härligt för Dammvippan och hovdamerna att det blivit vår hos er.
    Har vårväder här också fast det är på tok för tidigt. Då vet man att det snart kommer mer snö, tyvärr.
    Njut av den sköna, underbara våren på er vackra ö.
    Kramar Carina

    SvaraRadera
  12. Hej Titti,

    Så kul med lite nya tomatsorter! Jag köpte också några från Anette som ska ner i jorden någon gång i mars. Brukar alltid starta för tidigt och stå där med rangliga plantor som inte kan planteras ut. Visst var helgens väder härligt, man njuter lite extra mycket de första vårdagarna. Kanske för att man vet att det kan plötsligt vara kallt och snöigt igen.

    Ha en fin vecka. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  13. Herlig å lengte mot vår også. Nå er det mars og det har startet forsiktig å spire der ute inne ved solveggen. Ha en fin uke!

    SvaraRadera
  14. Draga Titti,
    Imi plac mult pozele dar si activitatile tale! Flori, verdeata, natura...
    Imi plac de asemenea animalele tale. De fiecare data imi zic "sa vad ce mai fac superbele gaini ale lui Titti!".
    O zi insorita, draga mea!
    Mia

    SvaraRadera
  15. Jag tycker att det verkar hända en hel del hos dig.
    Dammvippan är speciell, gillar henne.
    En hel del fynd på bokrean också.
    Fina bilder som vanligt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  16. Superb images as always Titti 💜 You are looking forward to spring as much as I am looking forward to autumn :) Whenever I read about the deliciousness of home grown tomatoes I'm seriously tempted, but it's a daunting prospect with our hot weather conditions.. next year perhaps, now I'm off to make a coffee also 😉

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...