lördag 19 juni 2021

Tokvarmt & tropiska nätter!

Det är HETT! Ute känns det som om man har en varm hårfön i ansiktet hela tiden och nätterna är enligt meteorologerna tropiska! Jo det ska gudarna veta! Jag försöker sova, med vidöppna fönster. Det hjälper föga och jag är myggbiten precis överallt! På dagarna letar jag efter skugga och frossar hejvilt i solvarma jordgubbar och en hel del glass...

Sitter man i skuggan och är helt blixtstilla så går det väl an. Man får väl försöka komma ihåg dessa heta dagar i november när man gnäller över mörker, blåst och isande kyla. Men kan det aldrig vara lite sisådär lagom? Vanliga svenska sommardagar?? Utan en massa tropiska nätter???! Glasögonen immar igen och gräsmattan är redan gul och sönderbränd. Tomaterna slokar av värmen. Jag med...

Hönsen letar skugga och ligger lågt med både kacklande och värpning. Helt förståligt!

Har man höns så funkar det där med rabatter sisådär. Men i en stor zinkbalja har jag gjort ett litet himmelrike för bin och fjärilar! Den här baljan kommer nog inte hönsen åt! Salvia, lavendel, axveronika, fältvädd, trädgårdsnäva och kantnepeta lär bli en härlig godispåse. Redan välbesökt också, det gör mig glad! Ett fågelbad bredvid och de har lite sådär all inclusive :)


Jag försöker få ut allt ur växthuset nu, ut i skuggan. Inte ens tomaterna och gurkan trivs där inne just nu. Inte ens basilikan! Tokvarmt! Värme gillas men lite, lite regn skulle också gillas :) Om så bara en skvätt...


 Men vädret styr vi inte över så det är bara att gilla läget. Leta skugga och vattna, vattna och åter vattna.
Ja nog är det högsommar innan midsommar! Varmt så det ryker!
Sova får man väl göra i november...

Ha en skön lördag nu! 
Kram till er alla!

19 kommentarer:

 1. Yes, we Europeans are very difficult to please - it is either too cold, too wet, and even too hot!!!

  SvaraRadera
 2. Ja tänk om man fick bestämma sitt väder själv så det passade en som handen i handsken.
  Här har det varit kvalmigt idag, och nu kom regnet. Såklart var det en massa sand i det. Så det blir att städa takterrassen imorgon 😓.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Hej Titti!
  Ja det är varmt både för hönsen och oss. Håller med dig, lite lagom skulle vara perfekt. Så fint det blommar i zinkbaljan, fågelbaden är välutnyttjade här också.
  Ha det så bra /Kram Marika

  SvaraRadera
 4. Beautiful photos, Titti! I love those strawberries!

  SvaraRadera
 5. Vi har också haft varmt men inte som ni! Vi ligger precis i kanten och igår var här inte mer än 20. Precis lagom med andra ord. Snart är det midsommar och då vet vi ju hur vädret brukar bli. Hoppas du får sova snart!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Dear Titti,
  yes, I often think about how wonderful it would be to preserve the summer heat for colder days.
  Now I'm sitting under the apple tree, reading day dreaming and not moving at all.
  All my best and happy days
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Jamenvisst blev det varmt, varmt så det förslår. Vi badade i Bläsinge i går, riktigt svalt i vattnet och kanske inte riktigt så skönt som jag hoppats på. Men det gav svalka efter en stund i solen :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 8. Värmen som vi längtat efter kom med besked. Vi har inte lika varmt som hos dig, det har varit max 27°. Vi fick en rejäl åskskur förut idag, riktigt skönt. Och sedan kom solen fram igen med mera behagliga temperaturer.
  Så mysiga bilder från dig. Åh vad jag längtar efter jordgubbar.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Der kan sagtens komme en novembermorgen, hvor man har lyst til at trække dynen op over hovedet og blive liggende i sengen. Men nu er det bare med at komme op og ud at nyde det gode vejr og de lange lyse dage og spise sig mæt i de rødeste jordbær. Men det er godt, man kan trække ind i skyggen, når termometret viser 36 grader.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 10. Oh, it is so hot! So lovely pictures!! <3

  SvaraRadera
 11. Här hade vi också tokvarmt. Tills i fredags. Då kom regnet. Skönt först.
  Men sedan har det fortsatt hela helgen med åska och störtskurar. Så nu välkomnar jag gärna lite sol och värme igen. Särskilt till midsommar.
  Ha en bra start på nya veckan.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 12. Vackra bilder, trots den olidliga hettan! Samma värme här! Det går ju knappt att vara ute när solen gassar på hela dagarna! Nej, detta är ingen sommar som jag längtar efter! Hemskt är det! Kyla kan man freda sej emot, men aldrig denna hetta!
  Nu hoppas vi på regn!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Ja, svårt att få något gjort när man blir svettig av bara tanken på att röra sig. Högsommar i juni är inte vad man räknar med men det är bara att försöka njuta och svalka sig bäst det går. Och vattna...
  Din zinkbalja måste vara ljuvlig, både för dig och bina och fjärilarna. Massor av blått, härligt.

  Ha en fin vecka. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 14. Vi har fått regn i stugan. Ett riktigt oväder sköljde in över sjön igår kväll. Ett skådespel faktiskt. Perfekt när det regnar på natten och blir fint på dagen om man får önska. Så vackra rosor och vallmo du visar. I stugan har jag några harungar som tyvärr knipsar vallmoknopparna. Har lagt på nät men ser ju trist ut. Har en vallmorabatt hemma också som tur är. Ger mig glädje hela sommaren där vi tidigare gjort sandlåda åt pojkarna som nu är vuxna och utflyttade.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 15. Nej, styra över vädret går inte, även om man önskar att man kunde... Ja, då hade i alla fall jag skruvat ner värmen ordentligt... och satt på "kranen"... Här är så torrt, och så varmt så man försmäktar...

  Lovar. Kommer inte att gnälla i november.

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 16. Å jo... ..och skvätten får gärna, gärna bli lång. Men här är det nu en betydligt trevligare temperatur dock med den baksidan att knott och älgflugor invaderat. Jag ogillar knott väldigt mycket men älgflugor ännu mer. De går inte att vifta undan...

  Nåja nu klagade jag lite så i morrn är allt bra igen :)

  KRam, Carina

  SvaraRadera
 17. Hot here too but we also have heavy rain - sending some your way Titti!

  SvaraRadera
 18. Jag slokar oxå i värmen ;) Det är bara att kämpa på dricka vatten & inta skugga.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 19. Ja, varmen var bare utholdelig med solhatt og mye drikking ...
  nå har vi regnet og naturen puster igjen, plantene slenger og strekker seg, alt er grønt og blomstrer igjen ... hyggelig :-)))
  Takk for de flotte bildene dine.
  Masse hilser og klem fra Viola

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tid att lämna en kommentar här! Det betyder så mycket för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...